Jaki zestaw naprawczy do zacisków hamulcowych?
1, 2
Witam,
Przymierzam sie do regeneracji zaciskow hamulcowych w mojej Madzi (zacisk + tłoczek) i zastanawiam sie jakiego producenta wybrac? Prosilbym o podzielenie sie doswiadczeniami, co polecacie, czego nie polecacie.
Wszystkim z gory dziekuje za wypowiedzi.
Pozdro
Przymierzam sie do regeneracji zaciskow hamulcowych w mojej Madzi (zacisk + tłoczek) i zastanawiam sie jakiego producenta wybrac? Prosilbym o podzielenie sie doswiadczeniami, co polecacie, czego nie polecacie.
Wszystkim z gory dziekuje za wypowiedzi.
Pozdro
===Radziu===
- Od: 19 lis 2003, 09:40
- Auto: 626 GF 1,9i
Na http://www.sklep.moto.pl znalazlem jakis zestaw naprawczy do tloczka i do zacisku firmy FRENKIT. Cos ktos o niej slyszal? Warto to zastosowac? A tak przy okazji jaka jest srednica tloczka w zacisku z przodu i z tylu w 323F BG GT?
===Radziu===
radziu napisał(a):zestaw naprawczy do tloczka i do zacisku firmy FRENKIT. Cos ktos o niej slyszal?
Kupiłem (ze dwa miesiace temu) zestaw naprawczy tej firmy i powiem że nie jestem zadowolony z jakości tej gumy- jakas taka mało elastyczna.
Jeszcze nie miałem okazji tego sprawdzić, bo nie mam kiedy wymienić. Ale wg. mnie jakość tych starych porwanych jest o niebo lepsza niz tych FRENKIT
Mam mazdę i nie zawaham się jej uzyć 

- Od: 3 mar 2006, 18:52
- Auto: 323f BA 1.5 kat Z5 '96 + LPG
Masz racje , lipne są , najlepsze są jednak oryginalne ( jak chcesz oczywiscie zrobic tę operacje tak jak powinno się zrobic )sini napisał(a):zestaw naprawczy tej firmy i powiem że nie jestem zadowolony
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Panowie , warto wydać na te gumki trochę kasy , wiem ze boli ale jaka jest pozniej radosc .......działających prawidłowo hebli ( zamienniki to tylko dorazna sprawa )
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Trochę off topic, ale jak potrzebujesz również klocki, to mam do oddania znacznie poniżej ceny sklepowej, pasujące do Twojej mazdy Ferodo Premier FDB715. Info na priv
Komplet klocków Ferodo na przód za połowę ceny oryginalnej reperaturki na jedno koło
Komplet klocków Ferodo na przód za połowę ceny oryginalnej reperaturki na jedno koło
wyglada na to, ze ma to oznaczenie: BP05-13-210 dla silnikow na benzynke bezolowiowa i BP22-13-210 dla tych na olowiowa. Ale jak masz z 93 to masz to pierwsze i BP05 Ci wystarczy do poprawnej identyfikacji elementu.
pozdro,
pozdro,
===Radziu===
radziu napisał(a):FRENKIT
Zgadzam się z przedmówcami – guma tej firmy nie jest najwyższych lotów. Ostatnio bawiłem się w konserwację czterech zacisków i gumki tej firmy trafiły tylko jedno koło na tył, bo reszta była nie uszkodzona. Jednak przemawia za nimi cena: do mojej 4wd za komplet na koło na przód płaciłem 15zł a na tył 30zł...
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
radziu napisał(a):oni wlasnie te zestawy stosuja
Z tego co wiem to wielkiego wyboru nie ma – FREN KIT jest bodajże jedyną firmą mającą tak duży asortyment naprawczych zestawów hebli. Oczywiście jeszcze zostają ori po ok. 150zł sztuka...
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
1, 2