jak masz AC a masz bo tak napisales to tylko
a jak miał zniżki to bye
www.mazdaspeed.pl
jak masz AC a masz bo tak napisales to tylko

przyjechały pały i po najprostszej linii, moja wina bo nie zjechałem na czas ze skrzyzowania, na moje oswiadczenie że nie mogłem zjechac bo pieszy wszedł na przejście pała orzekł ze nie powinienem wjeżdzac na skrzyzowanie gdy nie mogę z niego zjechać, na moje słowa ze jesli juz to to samo dotyczy mojego adwersarza, zrobił głupia mine i standardowe pytanie: przyjmuje Pan mandat ? gośc ewidetnie chciał zrobic sobie wózek a ja posłuzyłem jako
, ale to była stara randara, a jak tu nowa corsa ? może ten co kierował corsą to po prostu zupełny kretyn
a jechał autem tatusia, ogólnie szczere wspólczucie 

(jakaś ekipa budowlana chyba). Więc skończyło się tylko na tym że też ich nawyzywałem i pojechałem dalej.
który zafunduje nam np. nowe drzwi 

Swoją drogą przepisy mowią też o tym że nie wolno wjeżdżać na skrzyżowanie, widząc że jest zablokowane przez inne pojazdy
–=SauroS=– napisał(a):
Tak przy okazji chciałbym wspomnieć o rondach. Tu wiecznie są jaja i ludzie ze środkowego pasa skręcają w prawo, zajeżdżając kierowcom jadącym prawym pasem drogę. .

tco_tm napisał(a):Swoją drogą przepisy mowią też o tym że nie wolno wjeżdżać na skrzyżowanie, widząc że jest zablokowane przez inne pojazdy
W tej chwili przepisy mowia juz tylko o tym, a dokladnie:
Art. 25
4. Kierującemu pojazdem zabrania się:
1) wjeżdżania na skrzyżowanie, jeżeli na skrzyżowaniu lub za nim nie ma miejsca do kontynuowania jazdy,
...Nie ma juz przepisu, ze nalezy ustapic pierwszenstwa pojazdom zjezdzajacym ze skrzyzowania.

luca napisał(a):–=SauroS=– napisał(a):
Tak przy okazji chciałbym wspomnieć o rondach. Tu wiecznie są jaja i ludzie ze środkowego pasa skręcają w prawo, zajeżdżając kierowcom jadącym prawym pasem drogę. .
A jak mają zjechać z lewego pasa?
Poza tym to raczej wina kierowców nagminnie jeżdzących prawym pasem na rondzie.

No ale wynika to przecież z tego przepisu....
raczej mają w du.ie przepis, że prawym pasem można jechać najwyżej w dugą w prawo

"..Skrzyżowanie o ruchu okrężnym, tzw. rondo, w świetle przepisów jest skrzyżowaniem. A zatem zbliżając się do niego (o ile znaki nie wskazują inaczej), kierujący powinien zająć pas ruchu zgodnie z ogólnymi zasadami: prawy, jeżeli zamierza skręcić w prawo, lewy – jeżeli zamierza skręcić w lewo oraz dowolny do jazdy na wprost. "
Prosta zasada: do polowy ronda jedziemy zewnetrznym, ponad polowe – wewnętrznym.
tco_tm napisał(a):Hehe. A co to Globy? Wprowadzasz jakas rewolucje p.t. "Kodeks Drogowy Globego"?![]()
HiHi. "Panie Policjancie, ale Globy powiedzial, ze jest taka zasada, ze..."

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości