Drgania silnika czy tez je czujecie
Strona 1 z 1
Witam posiadam mazde mx-3 1,6 16V z93r od 2 miesięcy i wyczuwam dosyć mocne drgania na postoju przy rozgrzanym silniku czy to normalne czy raczej nie i jak temu można zaradzić? Drania czuje nawet przez fotel siła drgań mnij więcej jak wibrator telefonu
- Od: 29 sie 2006, 16:04
- Auto: mazda mx3 1,6 16v
tomas2107 napisał(a): Drania czuje nawet przez fotel
to już raczej nie jest normalne...
jakie masz obroty na biegu jałowym ? samochód z reguły zaczyna drgać jak są zbyt niskie...
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Drgania przy zbyt niskich obrotach sa raczej normalne
Tylko zbyt niskie obroty nie 
If you notice this notice, you may notice that this notice, was not worth noticing
- Od: 13 cze 2004, 16:00
- Auto: była: 323 BF 1.3 LPG 1988r.
jest: MX-5 NBFL Unplugged 1.6 2004r.
A wiec obrotomierz wskazuje około 700 1 listopada miałem kolizje jakiś pala...nt wjechał i w tył mojej mazdy i od tego czasu zacząłem wyczuwać te drgania albo po prostu stałem się przewrażliwiony na punkcie tego co mi w niej uszkodził a niedługo przyjedzie rzeczoznawca i teraz pytanie czy jest to możliwe ze silnik się przesunął wjechał mi dosyć mocno podłużnica został pogięta klapa bagażnika się nie domyka a tam gdzie się mieści koło zapasowe porobiły się zakładki podłoga bagażnika skróciła się o jakieś 2-3 cm a może to na skutek naprężeń jakie powstały po kolizji
- Od: 29 sie 2006, 16:04
- Auto: mazda mx3 1,6 16v
tomas2107 napisał(a):1 listopada miałem kolizje jakiś pala...nt wjechał i w tył mojej mazdy
i dlatego wlasnie 1 listopada jezdzilem astrą ojca
Mmm... Przy 3 tysiączkach brzmi jak 50Cent, wygląda jak Pussy Cat Dolls, a jeździ jak The Game na osiemnastu calach... with evil gas from the bottom of hell... buahahaha... n2o
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
Best ET 1/4: 14.8s (Czaplinek '12) Best RT: 0,123s (Czaplinek '12)
Moja Madzia ;)
czesc
u mnie w mazdzie mam ustawione na 900\1000 obrotów i jest okej jak jest mniej tez troche drga ale nie tak zebym czuł to na fotelu.wibra od telefonu jest wyeliminowana
.podkrec sobie obroty na troche wieksze i zobacz czy będzie lepiej.
u mnie w mazdzie mam ustawione na 900\1000 obrotów i jest okej jak jest mniej tez troche drga ale nie tak zebym czuł to na fotelu.wibra od telefonu jest wyeliminowana

- Od: 31 sie 2006, 13:37
- Auto: mx3 1,6 16 v dohc 94r LPG
Otworz maske i zobacz czy silnik drga. Jesli widac golym okiem jak sie kolebie to moze podczas uderzenia zeskoczyl z poduszki?
A lewarek od skrzyni biegow tez drga?
A lewarek od skrzyni biegow tez drga?
'Błoto z wozu, koniom lzej' – Polska Kronika Filmowa
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=57848

- Od: 1 sie 2006, 13:36
- Auto: Audi A6 C5 1.8T AEB
Audi A4 B5 2.6V6
Po 'obdukcji' napisz co bylo przyczyna.
Ja obstawiam poduszki silnika jesli lewarek tez sie rusza.
Ja obstawiam poduszki silnika jesli lewarek tez sie rusza.
'Błoto z wozu, koniom lzej' – Polska Kronika Filmowa

- Od: 1 sie 2006, 13:36
- Auto: Audi A6 C5 1.8T AEB
Audi A4 B5 2.6V6
Mi też tak drga jak mam zimny silnik i wcisnięty chamulec np na światłach i obrotu troche wtedy skaczą. Ale jak już sie rozgrzeje to jest OK. Już sie do tego przyzwyczaiłem i nie robie z tym narazie nic. Także napisz co tam dalej tez jestem ciekawy.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Od: 24 maja 2005, 14:10
- Auto: MAZDA mx3 BP-T
pestek napisał(a):Mi też tak drga jak mam zimny silnik i wcisnięty chamulec np na światłach i obrotu troche wtedy skaczą. Ale jak już sie rozgrzeje to jest OK. Już sie do tego przyzwyczaiłem i nie robie z tym narazie nic. Także napisz co tam dalej tez jestem ciekawy.
Pozdrawiam.
Jesli obroty na biegu jałowym spadna pozniej optimum tj.ok 860 to ma prawo troche silnikiem porzucac

Obciazajac silnik poprzez wciskanie hebli lub np wlaczenie dlugich swiatel moze doprowadzic ze obroty spadna w wyniku spadku napiecia w instalce, czesto przyczyniaj sie do tego kable WN ktore gubia napiecie na niskich obrotach, przerabialem to i wymiana kabelkow rozwiazala problem.
Less roof, more fun

Strona 1 z 1