Witam czytającego , byłem ostatnio u elektronika który instalował w mojej 626 kostke ISO ( nie mając schematu kabli).W wynku powyzszej instalacji podpioł mase nie tak jak trzeba paląc bezpiecznik od podświetlenia deski zegarów > gdy naprawił bład ( bo okazało się że są 2 masy ) odjechałem zadowolony ze poszło wszystko ok.Lecz teraz stwierdzam że nie działa mi regulacja podświetlenia zegarów [przyciemnianie, rozjaśnianie] – nie wiem czy wynikiem tego jest nie podpięcie 2 kabelków które zostały zaizolowane i nie podłaczone do kostki ISO > z powodu takiego że fachman nie wiedział do czego służa a sprawdzając je stwierdził że nie ma na nich napiecia.
http://www.installdr.com/Harnesses/Mazda-Wiring.pdf Kostka do Mazdy orginał
Proszę o podpowiedz moze będe w stanie sam coś polutować by to naprawić> dziękuje za uwage.Pozdrawiam
626 GF z 99r usterka regulacji podświetlenia zegarów( montaz radia)
Strona 1 z 1
Na kostce mazdy jest też illumination, które dostaje sygnał właśnie z tego regulatora podświetlenia. Może fachman podłączył tam masę (A tam powinien być +), zrobiło się zwarcie i coś padło. Paść mógł jakiś bezpiecznik albo sam ten regulator.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
Który kabelek ( kolor bądż pozycja na kostce) odpowiada za regulacje podświetlenia deski zegarów,oczywiście w mazdzie 626 GF 99r.Bardzo prosze jeśli ktoś może mi podpowiedzieć.Wiem że powinienem polączyc go z +
Dziękuje za zainteresowanie problemem > lubie jak wszystko mi działa w aucie jak należy
Pozdrawiam
Dziękuje za zainteresowanie problemem > lubie jak wszystko mi działa w aucie jak należy
Mazda 626 GF DiTD 16V 101KM
- Od: 24 paź 2006, 15:22
- Auto: Mazda 626 GF DiTD 16V 101KM
Pogrzebać trzeba w necie. Ja znalazłem coś takiego, może pomoże:
http://www.mx-3.com/tech/audsys/aud_sys_amfm-deck.gif
http://www.mx-3.com/tech/audsys/aud_sys_amfm-deck.gif
Pozdrawiam,
Robert M poleć nam tego fachmana może i nam coś podłączy 
NaturalSound -instalacje Car Audio
- Od: 25 paź 2006, 11:56
- Auto: SoundCombi
Jade do gościa > niech poprawia spartoloną robote i niech anioł nademna czówa by coś więcej nie spartolił.
Gdyby człowiek się więcej uczył,sam by dawał rade takie rzeczy robić > lenistwo szkolne daje o sobie znać poprzez nakłady finansowe jak również niedbałą robocizne róznych fachowców.
Jeszcze raz dziękuje> Xionic za zainteresowanie problemem ( pewnie mało ważnym dla niektórych> dla mnie duży ponieważ to moje pierwsze auto i chce by było w 100% sprawne)
Miłego dnia
Gdyby człowiek się więcej uczył,sam by dawał rade takie rzeczy robić > lenistwo szkolne daje o sobie znać poprzez nakłady finansowe jak również niedbałą robocizne róznych fachowców.
Jeszcze raz dziękuje> Xionic za zainteresowanie problemem ( pewnie mało ważnym dla niektórych> dla mnie duży ponieważ to moje pierwsze auto i chce by było w 100% sprawne)
Miłego dnia
Robert M napisał(a):ponieważ to moje pierwsze auto i chce by było w 100% sprawne
przejdzie Ci...
Pozdrawiam,
Wracając jeszcze do tematu zajżałem do schematu kabelków radyjka > http://www.installdr.com/Harnesses/Mazda-Wiring.pdf
i sprawdziłem dodatkowo jakie kable nie mam podłączone są to: C koloru Zielono Czarnego oraz F koloru Białego.
Reszta kabelków jest podłączona jak w instrukcji powyzszej.
Przechodząc do meritum ,sądząc po tym schemacie ( nie trzeba ich podpinać ) padł mi może sam regulator podświetlenia deski rozdzielczej ( może w wyniku jakiegoś zwarcia > tu podziękowanie elektronikowi i oklaski )
Teraz musze jakos go wydłubac by go obejżeć....
i sprawdziłem dodatkowo jakie kable nie mam podłączone są to: C koloru Zielono Czarnego oraz F koloru Białego.
Reszta kabelków jest podłączona jak w instrukcji powyzszej.
Przechodząc do meritum ,sądząc po tym schemacie ( nie trzeba ich podpinać ) padł mi może sam regulator podświetlenia deski rozdzielczej ( może w wyniku jakiegoś zwarcia > tu podziękowanie elektronikowi i oklaski )
Teraz musze jakos go wydłubac by go obejżeć....
Strona 1 z 1