problem ze wspomaganiem kierownicy

Skrzynia biegów, sprzęgło, osie, zawieszenie, koła, układ kierowniczy i hamulcowy.

Postprzez Anger » 31 paź 2006, 21:14

witam
ostatnio zauwarzyłem takie zjawisko ,ze przy temperturze otoczenia tak 0, minus2 (nie chce pomyślec co bedzie przy mrozach) sa pewne problemy ze wspomaganiem. Objawia sie to w tym ze przez krótką chwile kierownica chodzi z wyczuwalnym oporem, słychać jakies tarcie gdzies z okolicy kolumny kier. Wszystkie objawy znikaja po dosłownie 100 metrach i 2 skretach (tyle zajmuje mi wyjazd z domu). Plyny sa w odpowiedniej ilosci, moze sa stare i wymagaja wymiany, jesli tak to co powinienem wlac?
prosze o pomoc, choc problem nie jest jakos uciazliwy,ale jesli jest mozliwosc wczesniejszej naprawy to chcialbym to zrobic, niz czekac jak cos mi odpadnie :).
pozdrawiam i dzieki za pomoc.
Początkujący

Od: 26 sie 2006, 12:33
Auto: 323F 8V 90r BG

Postprzez Anger » 4 lis 2006, 19:51

czy na całym forum, wsrod tylku wybitnych specjalistów :0) niema nikogo kto by wiedział jaka moze byc przyczyna?
Ostatnio rano jak było kilka na minusie kierownica chodzi corac ciezej i dłuzej trwa zanim wszystko powróci do normy, wiec problem bedzie sie rozwijał wraz ze spadkiem temp. troche mnie to martwi.
prosze o jakies rady, dzieki
Początkujący

Od: 26 sie 2006, 12:33
Auto: 323F 8V 90r BG

Postprzez organo » 4 lis 2006, 20:35

ogolnie nie mam pojecia ale bym polecal wymiane plynu na jakis bardzo dobry np Mobil czy Febi do ukladu wspomagania moze ktos kiedys zamiast takiego wlal przekladniowy :) ogolnie to ciezko wyczuc moze juz pompa siada ?
Forumowicz

Od: 8 paź 2006, 11:19
Auto: 323F 99r 1.8 LPG SGI Stag4:)