Uszkodzenie el. sterowanie fotelem kierowcy-często nie działa

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Rafał Jabrzyk » 3 lis 2006, 09:57

Mam problemik z elektrycznym sterowaniem fotela kierowcy. Fotel generalnie nie chce się przesuwać i jednocześnie przestała działać regulacja poziomu tylnej części fotela. Ale jest i ciekawostka. Czasami fotel da sie przesuwać ale tylko jedenorazowo. Po puszczeniu dźwigni zmian ustawienia przestaje reagować. Co ciekawe działa to wyłącznie wtedy gdy w stacyjce nie ma kluczyka. Jeśli się go włoży na pewno się nie przesunie. Sterowanie poziomem przedniej części fotela działa bez zarzutu. Jeśli ktoś się bawił w ten temat to proszę o kontakt. Usterka jest złosliwa bo samochodem jeździ też moja żona. hahaha
Ostatnio edytowano 3 lis 2006, 13:46 przez Rafał Jabrzyk, łącznie edytowano 1 raz
Po Mazdzie pozostały miłe wspomnienia.. i dozgonny sentyment do tej marki.
Początkujący

Od: 18 sty 2004, 16:20
Auto: Lexus LS 400 4,0 V8

Postprzez tomekrvf » 3 lis 2006, 23:08

Rozbierz przełącznik do przestawiania fotela, wyczyśc styki i będzie latał jak trzeba
Full Time 4WD
VTR 1000F
Forumowicz

Od: 9 gru 2003, 19:51
Auto: Galant 2.5V6
VTR1000F
Alfa 147

Postprzez cobrajas » 5 lis 2006, 21:16

u mnie jest tak, że jak fotel dojedzie do końca i zostawie go w tej pozycji, to potem trudno go zmusić do ruszenia do przodu :) temat roztrzaskałem w taki sposób, że jak dojade fotelem do końca to momentalnie kieruje go do przodu (jakby odbijam) i wówczas problem znika :)
Dlaczego auta nie jeżdżą w BOOOOOK??

http://republika.pl/cobrajas/mazda/
Forumowicz

Od: 29 paź 2004, 14:58
Auto: Mazda 626 2.0 GE; '95; 5D

Postprzez Rafał Jabrzyk » 5 lis 2006, 23:57

Domyslam się że trzeba wywlec fotel na zewnątrz i bawić się w dalszą rozbiórkę by dostać się do sterownika fotela (Wania rozbiera snopowiązałkę i ogląda jej nagie przewody hahaha ) Chyba że można jakoś sprytnie zdemontować mechanizm sterowania bez demontazu fotela.
Po Mazdzie pozostały miłe wspomnienia.. i dozgonny sentyment do tej marki.
Początkujący

Od: 18 sty 2004, 16:20
Auto: Lexus LS 400 4,0 V8