Zombi napisał(a):Prosimy o wszelkie zdania na temat nowego regulaminu i ewentualne poprawki do soboty g.12.00.
no więc proszę:
Zombi napisał(a):1. Członkiem Klubu MazdaSpeed może zostać każdy posiadacz samochodu marki Mazda lub innego auta, jeśli zasłużył się dla Klubu.
Hmm, czym się niby zasłużył ? Kto decyduje o zasługach? Jeżeli ktoś miał mazdę, sprzedał ale w przyszłości ma zamiar kupić kolejną, to jest członkiem klubu czy nie ?
Zombi napisał(a):2. Klubowicz jest zobowiązany opłacić roczną składkę klubową w wysokości ustalonej przez Zarząd Klubu. Tylko Klubowicze, którzy opłacili składkę, mają dostęp do dodatkowych materiałów (instrukcje, galerie, dokumentacje, foldery).
Dopisałbym "...DOBROWOLNĄ składkę klubową...". No i "...galerie..." w membersach to moim zdaniem lekka przesada. Nie mów Zombi że chcesz dać w galerii wszystkie te zdjęcia które były tam do tej pory. Moim zdaniem 90% z nich to zwykła kicha. Jestem za tym aby przejrzeć dotychczasową galerię, wybrać NAJŁADNIEJSZE fotki i umieścić je w normalnej, ogólnodostępnej galerii. Fotki mamy pościągane z netu i wrzucając je do membersów będzie wyglądać jakbyćmy brali kasę za coś co jest przecież dostępne dla wszystkich którzy potrafią się posługiwać googlami.
Zombi napisał(a):3. Członek Klubu jest zobowiązany do uczestniczenia w życiu Klubu: rozmawia z innymi Klubowiczami na chacie, forum lub poprzez e-mail, ew. telefonicznie lub osobiście.
Tutaj zmieniłbym tylko początek na "3. Członek Klubu jest zobowiązany W MIARĘ MOŻLIWOŚCI do AKTYWNEGO uczestniczenia w życiu....".
Zombi napisał(a):4. Pełnoprawnym członkiem (dostęp do działu Members) staje się użytkownik uczęstniczący przez miesiąc w życiu Klubu.
Ten punkt brzmi trochę dziwnie proponuję go wykasować. Po opłaceniu składki nalaży umożliwić natychmiastowy dostęp do działu Members, ktoś wpłaca nam pieniądze oczekując coś w zamian, myślę że miesiąc czekania jest w tym przypadku nieporozumieniem.
Zombi napisał(a):5. Każdy członek powininen działać dla dobra Klubu i dbać o jego imię.
Tutaj w miarę czytelnie – brak uwag.
Zombi napisał(a):6. Sympatykiem Klubu może zostać każdy, kto jest użytkownikiem Mazdy lub zasłużył się dla Klubu, a nie spełnia warunków Regulaminu.
Coś tu mi nie pasuje ale jeszcze nie wiem co
Zombi napisał(a):7. Skreślenie z Listy Klubowiczów następuje po dwóch miesiącach braku aktywności (np. nie odpowiadania na maile lub telefony).
dopisałbym wyraz "...następuje po dwóch miesiącach NIEUSPRAWIEDLIWIONEGO braku aktywności...". Ktoś z klubowiczów, może np. wyjechać do pracy za granicę lub mieć jakiś równie ważny powód uniemożliwiający mu udzielanie się w "życiu klubowym".
Zombi napisał(a):PS.Zarzad pozdrawia.
Pozdrawiam również i pytam kto to jest "Zarząd" ?