Wizyta przedstawicieli MazdaSpeed na I Integracyjnym zlocie Calibra Team & Calibra Group

Postprzez Pit » 21 paź 2006, 16:50

Five i moja skromna osoba dostaliśmy zaproszenie na 3-dniowe spotkanie integracyjne dwóch klubów miłośników Opla Calibry. Zlot jeszcze trwa, zaczął się całonocną balangą w Ośrodku Wczasowym "Żagiel" w Pieczyskach nad Zalewem Koronowskim. Tam przenocowaliśmy (oj mało tegoż snu było), po czym udalismy się na zawody (jazda po torze na czas, przeciąganie liny, zawody Car Audio i inne) na bydgoski tor "Kartodrom". Na razie wrzucam tylko fotki, po zakończeniu spotkania napiszę relację. Zlot ten traktujemy poglądowo, chcemy zaobczyć, jak do tematu zlotów podchodzą inne kluby (a podchodzą bardzo profesjonalnie).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez Crimer » 21 paź 2006, 17:30

szkoda że nie zrobiłeś fotki calibry Simona którego calibra jest wg mnie jedną z najładniejszych w polsce :)
Obrazek
Mazda Xedos 9 – jeszcze zawita...
Forumowicz

Od: 23 kwi 2004, 19:43
Auto: Mazda 3

Postprzez Fiveopac » 21 paź 2006, 18:56

Prawie nie mowie, tak sobei gardlo zdarlem, dobrze ze moge pisac :P Bylismy bardzo mile zaskoczeni goscinnoscia Calibra Team/Group, impreza byla super, z porzadna organizacja i naprawde fajnymi ludzmi.
Ciesze sie ze Niedzwiedz z forum CT namowil nas na ta impreze. Podejrzelismy kilka patentow na udany zlot i postaramy sie wcielic je w zycie :P
Fotki wrzuce pozniej :)

Crimer napisał(a):szkoda że nie zrobiłeś fotki calibry Simona którego calibra jest wg mnie jedną z najładniejszych w polsce

Ta? Jak nie to opisz ktora
Obrazek
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

Od: 25 kwi 2005, 20:07
Auto: MX5 NC 2.5T
RX8 R3

Postprzez Pyton162 » 21 paź 2006, 19:09

niektore cali naprawde sa zrobione ze smakiem
Pyton162

Postprzez mbmaster » 21 paź 2006, 23:52

A niektore bez. Fajnie ze wpadacie na inne zloty, zawsze cos ciekawego sie podpatrzy i nowych ludzi troche pozna. Jak Calibra team odbiera marke Mazda?
Zoom zoom Zoom
Forumowicz

Od: 19 sie 2004, 23:26
Auto: Mazda RX-8

Postprzez Crimer » 22 paź 2006, 10:08

Fiveopac napisał(a):Ta? Jak nie to opisz ktora

tak to ta :]
Obrazek
Mazda Xedos 9 – jeszcze zawita...
Forumowicz

Od: 23 kwi 2004, 19:43
Auto: Mazda 3

Postprzez Fiveopac » 22 paź 2006, 20:10

Crimer, Simon zrobil najlepszy czas na torze i tym samym ustanowil nowy rekord, respekt za umiejetnosci krecenia kierownica :]

Moje fotki z kartodromu:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez Boris86 » 22 paź 2006, 23:51

Crimer napisał(a):tak to ta

O.... znajoma Caliberka z ŁDZ...
...i widze ze to nie jedyna z Łodzi na tamtym zlocie...
Forumowicz

Od: 24 gru 2004, 00:03
Auto: 323 BG KL V6
RX-8 Pandem v12
RX-8 RB25DET Neo
RX-8 R3
300ZX Strosek
Viper GTS
Cuda TT
Crossfire SRT6
Corvette C5
E30 325cabrio, E39 523

Postprzez aragz » 23 paź 2006, 11:12

Nooo zlocik był bardzo udany ;) .. Standardowo na forum CT zapodam filmik ze zlotu, ale na to jeszcze troszkę trzeba będzie poczekać...

Mam też nagrany bodajże cały przejazd MX-5 :D
[b][url=http://www.odzyskamy.eu]Odzyskiwanie Długów[/url] | [url=http://www.furious.pl]TUNING[/url][/b] & [b][url=http://www.furious.pl]MOTORSPORT[/url][/b] | [b][url=http://www.portfel24.eu]Tani kredyt gotówkowy[/url][/b]
Początkujący

Od: 23 paź 2006, 11:04
Auto: BMW 320 E46

Postprzez madalena » 23 paź 2006, 11:46

Zeszłoroczny spot Calibra Team był bezpośrednią przyczyną, dla której zainteresowałam się klubem Mazdy. Tak mi się ta idea spodobała... :D
Tam też poznałam parę osób, m.in. właśnie Simona, a potem kilka osób z Calibra Group :)
Obrazek Sygnatura tymczasowo-zastępcza ;p
Forumowicz

Od: 20 wrz 2005, 16:06
Auto: Mazda MX-5 NA 1.6

Postprzez SimonCT » 23 paź 2006, 17:35

Witam Was serdecznie. Wobez tak miłych słów w moją i naszą stronę nie mogłem się u Was nie zalogować. Cieszę się że moglismy gościć u nas Waszą delegację. Mam nadzieje ze poczuliście się u nas naprawdę dobrze i na długo będziecie pamiętać nasz zlot :)

Mam nadzieję że jeszcze kiedyś odwiedzicie nas a z mojej strony mogę Was zapewnić że jesli My zostaniemy zaproszeni na pewno przyjedziemy na Wasz zlot :)

Pozdrowienia dla całego Mazda Speed oraz dla Piotrusia i Five-a :D
SimonCT

Postprzez Pit » 23 paź 2006, 19:45

SimonCT napisał(a):Witam Was serdecznie. Wobez tak miłych słów w moją i naszą stronę nie mogłem się u Was nie zalogować. Cieszę się że moglismy gościć u nas Waszą delegację. Mam nadzieje ze poczuliście się u nas naprawdę dobrze i na długo będziecie pamiętać nasz zlot :)

Mam nadzieję że jeszcze kiedyś odwiedzicie nas a z mojej strony mogę Was zapewnić że jesli My zostaniemy zaproszeni na pewno przyjedziemy na Wasz zlot :)

Pozdrowienia dla całego Mazda Speed oraz dla Piotrusia i Five-a :D

Dziękujemy Simon'ie serdecznie. To była świetna lekcja, jak organizować udane spotkania. Jeżeli tylko będziecie chcieli gościć nas na Waszych imprezach – przyjedziemy z chęcią. Wy również jesteście mile widziani na tych organizowanych przez nas. Cieszę się, że mogłem Was poznać :)
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 24 paź 2006, 00:22

aragz napisał(a):Nooo zlocik był bardzo udany .. Standardowo na forum CT zapodam filmik ze zlotu, ale na to jeszcze troszkę trzeba będzie poczekać...

Mam też nagrany bodajże cały przejazd MX-5

Widze ze podobnie jak u nas Crimer, na ciebei zawsze spada ciezar i odpowiedzialnosci aby ujac w tresci i formie material filmowy w tak subtelny sposob by obecnym na zlocie zakrecila sie lezka w oku a nieobecni zzielenieli z zazdrosci ;)
Jesli mialbys chec udostepnic mi moj przejazd bylbym niezmiernie wdzieczny, w razie czego sluze ftp'em :)

SimonCT napisał(a):Witam Was serdecznie. Wobez tak miłych słów w moją i naszą stronę nie mogłem się u Was nie zalogować. Cieszę się że moglismy gościć u nas Waszą delegację. Mam nadzieje ze poczuliście się u nas naprawdę dobrze i na długo będziecie pamiętać nasz zlot

Dziekuje za odwiedzenie naszych skromnych progów, mam nadzieje ze bedziecie tutaj wpadac czesciej, oraz iz zaciesnimy wspolprace miedzy naszymi klubami – zawsze warto spojrzec na motoryzacje z innej perspektywy :)
Pucharek ladnie prezentuje sie na półce, jeszcze raz wielkie dzieki ;)
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez aragz » 24 paź 2006, 13:36

Jak tylko będe miał gotowe video na pewno dam tu znać.. ftp jest więc nie ma problemu, myślę że kwestia tygdonia, dwóch i całość będe miał gotową! Póki co wrzuciłem juz na forum CT przejazd naszego kolegi Mishy... :D
http://www.forum.calibra-team.pl/viewtopic.php?t=29542
[b][url=http://www.odzyskamy.eu]Odzyskiwanie Długów[/url] | [url=http://www.furious.pl]TUNING[/url][/b] & [b][url=http://www.furious.pl]MOTORSPORT[/url][/b] | [b][url=http://www.portfel24.eu]Tani kredyt gotówkowy[/url][/b]
Początkujący

Od: 23 paź 2006, 11:04
Auto: BMW 320 E46

Postprzez Boris86 » 24 paź 2006, 14:01

Fiveopac napisał(a):Pucharek ladnie prezentuje sie na półce, jeszcze raz wielkie dzieki

To by miało znaczyć Five że twoja MX-5 była najszybszą "Calibrą" na torze w Bydzi ?? .... :D
Forumowicz

Od: 24 gru 2004, 00:03
Auto: 323 BG KL V6
RX-8 Pandem v12
RX-8 RB25DET Neo
RX-8 R3
300ZX Strosek
Viper GTS
Cuda TT
Crossfire SRT6
Corvette C5
E30 325cabrio, E39 523

Postprzez Fiveopac » 24 paź 2006, 15:28

Boris86 napisał(a):To by miało znaczyć Five że twoja MX-5 była najszybszą "Calibrą" na torze w Bydzi pytajnik .... zeby

Najszybsza Cali to oczywiscie bolid SimonCT , moja madzia bujała sie w klasie Outlaw czyli wszystko co nie bylo Calibrą <faja>
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez Puhcio » 24 paź 2006, 17:56

A pioturuś MX6 ? :)
Pozdrawiam,
Paweł
Forumowicz

Od: 16 sty 2005, 17:08
Auto: Volvo S70 2.5 A/T LPG

Postprzez Pit » 24 paź 2006, 18:30

Puhcio napisał(a):A pioturuś MX6 ? :)

...pod wpływem kaca i na kołach 18' z maxymalnym oszczędzaniem cholernie tanich i łatwo dostępnych opon 225/35 18' wykręciłem czas 1:06:16 – o 5 sek. wolniej od zwycięzcy klasy Fiveopac'a, 6 sek. gorszy od rekordu toru (Simon) i o 1 sek lepszy od porównywalnej klasowo Calibry 2.5 V6 Niedźwiedzia :) uważam, że to nieźle :)

nadmieniam, że ów kac nie pozwolił mi na zrozumienie przekazu osoby startującej i zamiast przelecieć metę na pełnej prędkości wziąłem ją między osie <lol>
Forumowicz

Postprzez Fiveopac » 24 paź 2006, 18:45

A tak wogule to postuluje o zrobienie cos z naszymi imprezami , bo do CT/CG mamy jeszcze sporo zaleglosci :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

<diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek> <diabełek>
fotki zapozyczone z forum CT po drobnej korekcie ;) W razie czego moge ocenzurowac :D

nadmieniam, że ów kac nie pozwolił mi na zrozumienie przekazu osoby startującej i zamiast przelecieć metę na pełnej prędkości wziąłem ją między osie łoł

Masz dobre hamulce <diabełek> <diabełek> <diabełek>
Less roof, more fun
Obrazek
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 3
CUP 2018 miejsce 3

RX8 R3

Postprzez Pit » 24 paź 2006, 18:47

Five nie waż się publikować TYCH zdjęć :P
Forumowicz