Swiatło mijania – podczas postoju samochodu drga

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Gość » 17 paź 2006, 16:49

witam,
po zakupie "Madzi" 626 GE bylem z siebie dumny ;–) i tak jest nadal tylko drażnia mnie pewne rzeczy, np. "skaczace" i to doslownie swiatlo – objawia sie to tak ze podczas jazdy tego nie widac a przynajmniej nikt mi nie miga ;–) ale gdy w na swiatlach zblize sie do samochodu przede mna tak ze widac punkt zalamania moich swiatel (nie wiem jak to sie fachowo nazywa) to o ile prawa lampa swiecac ostwietla dokladnie ten sam punkt – tak jak by trzymac latarke i swiecic ciagle w to samo miejsce – tak lewa lampa widac ze drga/skacze – otrzymuje taki efekt jak by trzymac latarke i delikatnie nia ruszac... i wkurza mnie to niesamowicie. Sprawdzalem mocowanie lampy – jest tak samo stabilna jak druga, zarowka tez jest prawidlowo zamocowana – dochodze do wniosku ze to cos w srodku lampy... moze ktos mial taki defekt u siebie i moze cos poradzic?

dodam jeszcze, ze poduszki przy silniku mam w porzadku bo nic nie czuc aby byly przenoszone drgania na pozostale elementy – silnik oczywiscie pracuje bardzo rowno.

Adam
ps. mam nadzieje ze moderator nie usunie tego posta ;–)
Ostatnio edytowano 17 paź 2006, 20:52 przez Gość, łącznie edytowano 2 razy
Gość

Postprzez Grzyby » 17 paź 2006, 21:07

Temat lux :D

A co do problemu.
Możliwe, że odbłyśnik w lampie się poluzował. Zajrzyj do niej do środka (chociaż to jest akurat ciężkie, ale nie ma innej opcji jeśli żarówka i lampa siedzą mocno).
Jeśli to to, to nie wiem co poradzić?
Spróbować jakoś przykleić?
Chyba nie obejdzie się bez wyjęcia lampy....
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez qlesh » 18 paź 2006, 17:34

Ja mam to samo, drga jak stoje na wolnych obrotach :[ ale mam inne problemy na glowie w tej chwili :D
Noś odblaski i żyj When I go driving I stay in my lane but getting cut off it makes me insane I open the glove box reach inside I'm gonna wreck this fucker's ride...Obrazek
Forumowicz

Od: 10 lut 2005, 03:28
Auto: matyczna ośmiobiegowa

Postprzez mankei » 18 paź 2006, 19:41

Ja też mam podobny problem tyle że z prawej strony ale narazie mam inne zajęcia przy mojej madzi także się tym nieprzejmuje myśle że jest to chyba niegroźne także zostawiam lampe w spokoju
Forumowicz

Od: 3 paź 2006, 17:51
Auto: Mazda 626 2.0 16V GE FS 93'

Postprzez comin » 19 paź 2006, 13:51

Dołączam się do właścicieli mrugających oczu Magdaleny :)
Jestem właśnie w trakcie naprawy tego problemu (przerwa na obiad)
Moje spostrzeżenia:
Bardzo "ruchliwy" przedni pas -prawdopodobnie za słaba konstrukcja...
Tym razem skośni zjedli za mało ryb i nie przemyśleli :D
Forumowicz

Od: 14 maja 2005, 15:02
Auto: 626 1.8 16V 1992 hatchback

Postprzez buba74 » 19 paź 2006, 15:05

comin napisał(a):Bardzo "ruchliwy" przedni pas -prawdopodobnie za słaba konstrukcja

Tego bym nie powiedział...ja się z nim mocowałem i nie dałem rady....chyba, że miałeś tłuczony....to sie nie dziw... :)

Grzyby napisał(a):odbłyśnik w lampie się poluzował. Zajrzyj do niej do środka (chociaż to jest akurat ciężkie, ale nie ma innej opcji jeśli żarówka i lampa siedzą mocno).

Najlepiej zapalić silni (wolne obroty)włączyć światła i zobaczyć co się trzęsię.... W lampie są śruby regulacji, może któraś podziękowała za współpracę...
Forumowicz

Od: 10 gru 2005, 13:12
Auto: Mazda 626 GE FS 93`& KL 92`

Postprzez person76 » 4 lis 2006, 13:31

Witam. Tez mam ten problem z lewym okiem. Madzia nie byla bita na 100% a drga na wolnych obr. Na razie nie ruszam tego bo i tak szklo w tej lampie mam do wymiany...odprysk. Czy ktos probowal kiedys wymienic samo szklo. Skosni skleili je czym :/ jakims klejem. Namordowalem sie zeby uratowac samo szklo i co sie da z poprzedniej lampy.
Początkujący

Od: 30 maja 2006, 15:20

Postprzez max » 4 lis 2006, 13:42

Grzyby napisał(a):Możliwe, że odbłyśnik w lampie się poluzował. Zajrzyj do niej do środka (chociaż to jest akurat ciężkie, ale nie ma innej opcji jeśli żarówka i lampa siedzą mocno).

stawialbym na odblysnik bo niewieze zeby lampa az tak drgala , wyjmij zarowke z lampy i sprobuj poruszac odblysnikiem w lampie jezeli sie rusza to mogl sie odpiac od regulatora posiada on na koncu kulke ktora sie wpina w odblysnik :) p.s. ale najpierw sprawdzil bym zarowke
Forumowicz

Od: 16 lut 2006, 21:56
Auto: 626 coupe 2.2
mazda 3 2.0 TOPSPORT
audi A4 1.6
Transalp 600

Postprzez tatian » 4 lis 2006, 21:09

Drgające światła – na 99 % zły montaż reflektora po"biciu" (połamane zaczepy lub brak niektórych, brak połączenia ze śrubami regulacyjnymi plus złe spasowanie elementów blach).
1 % zostawiam na ew. problemy w samym reflektorze tzn. odłyśnik lub sprężynka dociskowa żarówki.

comin napisał(a):Bardzo "ruchliwy" przedni pas -prawdopodobnie za słaba konstrukcja...
Tym razem skośni zjedli za mało ryb i nie przemyśleli

Myślę, ze wątpię.
„Zegar tyka. Wszystkich.”
Forumowicz

Od: 21 maja 2004, 23:18
Auto: Mazda SKY-G 2.0 (PE) 165 KM 6MT 2017 Sky Energy

Postprzez Gość » 14 lis 2006, 00:42

moze juz ktos rozwiazal ten problem? nie mialem czasu przyjrzec sie swojej lampie... a szkoda czasu by bladzic....

pozdro
adam
Gość

Postprzez bazyl wspaniały » 25 gru 2006, 00:57

u mnie też się telepało ale niczego nie rozkręcałem tylko wymieniłem żarówkę na nową. w tarej był już luźny żarni, naciągnięty od uderzenia (madzia była lekko puknięta). nowa żarówka i po problemie :)
pozdro :)
Obrazek
"... prędkość była ok, to zakręt był za wąski..."
Forumowicz

Od: 19 mar 2006, 19:10
Auto: ś.p 626 GE FP
ś.p 626 GE KL
ś.p XEDOS9 KF
ś.p Fiesta 1,3
Grand Caravan 3.3LPG :D
Virago 535