Obecnie jeżdżam sobie na zwykłych ale tak sobie pomyślałem że już warto by zmienić stąd mój zestaw pytań:
1) czy to prawda że Blue Vision (Philipsa) są jaśniejsze i wzrasta widoczność? jak wygląda żywotność tych żarówek? jak się spisują w deszczu, w zimie?
2) na allegro hihihi znalazłem ogłoszenia o żarówkach HID Plasma Xenon (w ich opisie brakuje chyba tylko turbo, mega full i nie wiem co jeszcze) – czy ktoś używał ich może? nie wiem nawet czy one są dozwolone czy nie. Podobno dają białe światło podobne do xenów (chociaż z ksenami nie mogą mieć nic wspólnego bo o ile się nie mylę w ksenach nie ma włókien jest za to łuk elektryczny) i są super i w ogóle i hoho. Niestety na allegro jedyne komentarze są "super dostawa", "super opakowanie" itp. a nie ma żadnych informacji o np. polepszeniu widoczności
3) rozumiem że żarówki o tej samej mocy nie powinny spowodować stopienia reflektora? tak mi się jakoś kojarzy że może by sie za bardzo grzały?
4) są jeszcze żarówki zwykłe ale +50% itp. czy one są dozwolone, jak one w rzeczywistości świecą? czy nie grzeją nadmiernie reflektora i czy sie często przepalają?
.... tyle pytań a ja mam mało czasu..
no i byłym zapomniał: mam osobno światła mijania (soczewki) i drogowe.
pzdr On Sam – Sierść
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)