Problem z zapalaniem gdy auto jest nagrzane
Strona 1 z 1
Od 2 miesięcy mam problem z zapalaniem auta gdy jest nagrzane. Wygląda to tak: jeżeli silnik jest zimny to mazda pali na cito a gdy się nagrzeje to za pierwszym razem zakręci ale nawet nie zapali a za drugim podejściem pali bez problemu. Nidgy nie było tak żeby trzeba było próbować 3 razy zawsze do 2. Czy ktoś może wie co jest przyczyną. ? Sprawdzałem palec rozdzielacza i jest ok. przeczyściłem nagar na stykach ale to nic nie pomogło. Kable WN też wyglądają ok.
Mazda to my.
Najpierw sprawdziłbym kody błędów. Opis jak to zrobić:
http://www.mazdaspeed.pl/obsluga/kody.php
Kable WN mogą wyglądać dobrze, nie koniecznie są dobre. Swiece tak samo. wszystko zależy kiedy były wymieniane. Sprawdziłbym na pocżątku kody, przewody świece. Jak to będzie ok...wtedy bym zaczął się martwić.
Do tego jeszcze warto zobaczyć filtr powietrza...
Bez paniki...są tu specjaliści od gasnących Mazd
http://www.mazdaspeed.pl/obsluga/kody.php
Kable WN mogą wyglądać dobrze, nie koniecznie są dobre. Swiece tak samo. wszystko zależy kiedy były wymieniane. Sprawdziłbym na pocżątku kody, przewody świece. Jak to będzie ok...wtedy bym zaczął się martwić.
Do tego jeszcze warto zobaczyć filtr powietrza...
Bez paniki...są tu specjaliści od gasnących Mazd
- Od: 10 gru 2005, 13:12
- Auto: Mazda 626 GE FS 93`& KL 92`
Dołaczam się do tematu. Moja KLka w Mxie odżyła. Jednak pojawił się problem z odpalaniem na nawet lekko nagrzanym silniku. Trzeba kręcić aż do odpalenia co nie przychodzi wcale aż tak szybko....
Przewody i świece raczej są dobre (wymieniane 10tys km temu). Czy może być to wina aparatu zapłanowego lub palca ? Kopułka jest nowa, palec już został zamówiony...
Edit:
Problem u mnie został rozwiązany, okazało się, że nie podłączyłem takiego małego węzyka (EGR?) do filtru powietrza który ma coś wspolnego z temperaturą.
Przewody i świece raczej są dobre (wymieniane 10tys km temu). Czy może być to wina aparatu zapłanowego lub palca ? Kopułka jest nowa, palec już został zamówiony...
Edit:
Problem u mnie został rozwiązany, okazało się, że nie podłączyłem takiego małego węzyka (EGR?) do filtru powietrza który ma coś wspolnego z temperaturą.
Ostatnio edytowano 24 paź 2006, 00:24 przez Michallus, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 11 lip 2004, 00:08
- Auto: CX-60 MX-5 ND
- Od: 29 paź 2004, 14:58
- Auto: Mazda 626 2.0 GE; '95; 5D
Strona 1 z 1