Dla znającego temat goscia pompę mozna zdemontować i zamontować nie ruszając rozrządu – ja tego nie napisałemlucas626 napisał(a):pasek trzeba zdjąć bo mówili że demontaż pompy to zabawa n trzy godziny, i założenie to samo.

www.mazdaspeed.pl
Dla znającego temat goscia pompę mozna zdemontować i zamontować nie ruszając rozrządu – ja tego nie napisałemlucas626 napisał(a):pasek trzeba zdjąć bo mówili że demontaż pompy to zabawa n trzy godziny, i założenie to samo.
lucas626 napisał(a):.W serwisie mówia że trzeba przy wymianie tego zaworu zdjąć pompę, wysłąc do serwisu pomp, i jeszcze przeprogramować pompę a to robią tylko w serwisie denso.
Jaksa napisał(a):Dla znającego temat goscia pompę mozna zdemontować i zamontować nie ruszając rozrządu – ja tego nie napisałem![]()
![]()
No nie.....w tym przypadku trzeba rozpiąć cały rozrząd ( mnie tez to czeka grrr... )magicadm napisał(a):Czy te same "czary" można stosować przy wymianie pompy wody?
Mam obecnie 151 tys wiec chyba pora na nią .....magicadm napisał(a):Jakieś objawy awarii? Czy wymiana "planowa
Jaksa napisał(a):Mam obecnie 151 tys wiec chyba pora na nią .....magicadm napisał(a):Jakieś objawy awarii? Czy wymiana "planowa
Wybieram się w ferie na narty do włoch wiec wolę to zrobic tu niz płacic sporą kase za granicą ( jeszcze mi cos zepsują i co ?magicadm napisał(a):Nie zaryzykujesz do 180 tys i kolejnego rozrządu
On ma w tej chwili 30 tysięcy , nie wiem jak wygląda , jak bedzie mokry to wymienię ( zawsze mam pod rękąmagicadm napisał(a):Co zrobisz z napinaczem?
xANDy napisał(a):Tak – w imadło, "letko" zakręcić i zostawić na chwilę – niech sobie "odpocznie". Po pół minuty znów o ćwierć obrotu imadła i znów poczekać itd.
xANDy napisał(a):skoro to jest napinacz, to czy nie wystarczyłoby po prostu wyprodukować czegoś takiego na zwykłej sprężynie??
magicadm napisał(a):Te napinacze – sprężynowe działają na innej zasadzie. Siła sprężyny reguluje siłę naprężenia spoczynkowego. Potem dokręcamy na stałe rolkę napinacza – i od tego momentu sprężyna napinająca nie pracuje.
Najwyraźniej zmiany naprężeń w pasku z DITD + jego długość wymagają dynamicznej regulacji luzu (coby pasek nie przeskakiwał )– i najwidoczniej hydronapinacze lepiej się tutaj sprawują...
Spokojnie cofniesz w imadle ( tak jak opisal xANDy ) Wszystkie serwisy wmawiają klientom ze niby są jakies tam sposoby na cofanie napinaczapobo napisał(a):w hydronapinaczu jest zawór zwrotny który nie pozwoli cofnąć tłoka "w imadle".
Jaksa napisał(a):Spokojnie cofniesz w imadle ( tak jak opisal xANDy ) Wszystkie serwisy wmawiają klientom ze niby są jakies tam sposoby na cofanie napinacza ( a robią to w imadle )
xANDy napisał(a):Jak napinacz jest wmontowany w rozrządzie – też pracuje w obie strony a nie tylko w jedną. Więc założony również jest "cofany"... ale czasem potrafią ludziska hece powymyślać.
lucas626 napisał(a): serwis chyba się nie zna?
pobo napisał(a):Ale pomyśl tylko co by się stało przy cofnięciu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6