Domykanie szyb po załączeniu alarmu i zamknięciu auta.
Strona 1 z 1
Witam. Już kilka razy musiałem wracać się, wkładać kluczyk i domykać tylną szybę (mam elektryczne). Wie ktoś może czy da się u mnie zamontować domykanie szyb skojarzone z alarmem? Robił to ktoś już kiedyś? Jakie koszty? Czy zdaje egzamin? Gdzie to zrobić. Będę wdzięczny za opinie.
- Od: 25 cze 2006, 09:41
- Auto: 323f 1.8 16 v BG
da się zrobić alarm eurosec typ "gn5' ma 40 sekund na domykanie i moduł domykania szyb lub wyższy model eurosecka który już ma domykanie w trzech stówkach jeśli sam będziesz montował powinieneś się wyrobić powodzenia.
- Od: 13 sie 2006, 18:15
- Auto: mazda 323f rok prod.koniec 95
Powinieneś wiedzieć, iż moduł domykania jest niezbędny. Nie możesz tego zrobić na tzw. sztywno, bo ciągle sygnał będzie podawany i silniki polecą. Moduł podaje sygnał aż pobór prądu znacząco wzrośnie. Wtedy odłącza napięcie.
Alarm może być obojętnie jaki, który ma funkcję domykania szyb.
Alarm może być obojętnie jaki, który ma funkcję domykania szyb.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
GofNet napisał(a):Alarm może być obojętnie jaki, który ma funkcję domykania szyb
Alarm może być obojętnie jaki i wcale nie musi być funkcji domykania szyb to nie ma nic do rzeczy
- Od: 21 lut 2005, 15:39
- Auto: była 626GE 323BG Eclipse 323F BA a teraz Scion Tc
No dzięki, znalazłem te moduły na allegro, ceny są przystępne, więc chyba się skuszę, bo to przydatny bajer jest. Mam jeszcze tylko jedno pytanko : Czy te moduły są uniwersalne? TZN: Czy jak kupię jakikolwiek moduł na 4 okna to będzie mi pasował i wszytko będzie działać? Nie różnią się zadnym napięciem, budową i cholera wie jeszcze czym? (pojęcia nie mam o elektryce i elektronice). Pozdrawiam wszystkich i dzieki za odpowiedzi. Mazda to jest to!!!
- Od: 25 cze 2006, 09:41
- Auto: 323f 1.8 16 v BG
Strona 1 z 1