Centralny zamek – dziala tylko z pilota...

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez regiz » 26 wrz 2006, 00:45

Odkad kupilem ten samochod alarm i centralny zamek nie funkcjonowaly prawidlowo. W ogole odlaczona jest syrena od alarmu, co jak sie okazuje nie jest takie glupie, bo czasami po zamknieciu samochodu po kilkunastu sekundach alarm sam sie uaktywnia (wszystkie drzwi i okna napewno pozamykane) i ma w zwyczaju wymrugiwac mi kierunkowskazami akumulator :) Najchetniej bym w ogole alarm odlaczyl, zeby mnie nie meczyl...

Niestety, pilot to jedyny sposob, zeby zamknac/otworzyc drzwi centralnym zamkiem. Gdyby chodzilo tylko o drzwi to by nie bylo zle, bo lewe sobie otwieram z kluczyka i od srodka prawe, ale w klapie bagaznika mam tylko przycisk do otwierania, zamek nie jest na kluczyk. Wiec jedyny sposob, zeby zamknac bagaznik to uzycie pilota. Kiedy przekrecam kluczyk w drzwiach kierowcy ani kiedy uzywam dzwigni od strony kierowcy od srodka – centralny zamek nie "lapie". Co moge z tym fantem zrobic?

Z tego co doczytalem na forum sterownik centralnego zamka moge znalezc w okolicach prawych drzwi – czy tam tez moge szukac komputera alarmu? Nie mam pojecia jak sie za to zabrac.
Forumowicz

Od: 12 mar 2006, 22:02
Auto: 6 MPS '07

Postprzez Xionc » 26 wrz 2006, 08:35

Jeśli nie "łapie" z dźwigienki zamykania, to może sterownik typu master który jest w lewych drzwiach ma jakieś problemy ze sobą? On ma czujnik zamykania tym rygielkiem, moze właśnie ta część mu padła? Sprawdzałeś czy da się otworzyć z tego rygielka?

Przekaźnik od centralnego jest łatwy do namierzenia, bo pyka jak się drzwi otwiera, zamyka.
Pozdrawiam,
Xionc Krzysztof :)

Moje byłe: 2 x 323BG | 2 x 323BA | 1 x Xedos6 CA | 1 x Mazda6 GG | 1 x Mazda6 GH
statusTest
Forumowicz

Od: 2 cze 2004, 23:25
Auto: Mazda CX-7 2.3T AT AWD '08

Postprzez regiz » 26 wrz 2006, 11:36

Rygielek dziala tylko "miejscowo", na drzwi kierowcy, tak jakby w ogole nie bylo centralnego zamka. No nic, domyslam sie, ze i tak bede musial podjechac do jakiegos warsztatu ktory sie takimi rzeczami zajmuje, bo sam niewiele zdzialam :(
Forumowicz

Od: 12 mar 2006, 22:02
Auto: 6 MPS '07

Postprzez pawelc » 27 wrz 2006, 15:18

wydaje mi się że przy zamku są mikrostyki i to one raczej odpowiadają za sterowaniem z kluczyka ,przyjrzałbym się raczej im
Forumowicz

Od: 26 sie 2005, 07:39
Auto: RX8 z z32se