Witam
Od jakiegos czasu pojawil sie u mnie problem z ruszaniem. Sytuacja wyglada tak: odpalam i gdy stoje na wolnych obrotach wszystko jest ok. Gdy wciskam gaz silnik sie dusi – wyglada jakby pracowal na dwoch cylindrach – prawie gasnie. Po oklo 5 sekundach walki o zycie wchodzi na obroty i wtedy juz jest ok. Nie wystepuje pozniej w zadnej sytuacji taki problem. Mysle, ze moznaby te objawy podlaczyc pod zimny silnik (po kilku godzinach przerwy w pracy), ale nie za kazdym razem sie tak dzieje. Zastanawiam sie nad poprawnosci dzialania ukladu zasilania paliwem (pompa albo tworzacy sie pecherz powietrza w przewodach). Czy moze ktos ma inny pomysl?
Pzdr
Dławienie silnika przy ruszaniu
Strona 1 z 1
Raczej pęcherzyki powietrza nie wchodzą w rachubę....jakby były to silnik miałby problemy tylko w czasie jazdy pod obciążeniem....do wtrysków nie dochodziłoby paliwo.
Zaczął by,m od sprawdzenia kodu błędów....może któryś czujników....ale jeżeli po rozgrzaniu jest OK to stawiałbym na świece zapłonowe i przewody WN. Zresztą chyba już był podobny temat na forum...dobrze poszukaj....
Zaczął by,m od sprawdzenia kodu błędów....może któryś czujników....ale jeżeli po rozgrzaniu jest OK to stawiałbym na świece zapłonowe i przewody WN. Zresztą chyba już był podobny temat na forum...dobrze poszukaj....
- Od: 10 gru 2005, 13:12
- Auto: Mazda 626 GE FS 93`& KL 92`
Witam
Mam nowe swiece.
Zbieram sie do wymiany, ale swiecenia nie widac. Wymieniam proforma, bo sa stare choc oryginalne.
Zastanawia mnie jednak to, ze objawy wystepuja tylko w momencie nawet delikatnego wcisniecia gazy (bez wrzucenia biegu) w momencie przejscia z wolnych obrotow. Zastanawialem sie tez nad bypassem, ale on chyba nie ma tu nic do powiedzenia.
Pzdr
buba74 napisał(a):to stawiałbym na świece zapłonowe
Mam nowe swiece.
buba74 napisał(a):przewody WN
Zbieram sie do wymiany, ale swiecenia nie widac. Wymieniam proforma, bo sa stare choc oryginalne.
Zastanawia mnie jednak to, ze objawy wystepuja tylko w momencie nawet delikatnego wcisniecia gazy (bez wrzucenia biegu) w momencie przejscia z wolnych obrotow. Zastanawialem sie tez nad bypassem, ale on chyba nie ma tu nic do powiedzenia.
Pzdr
SHY
Strona 1 z 1