Czy w 323C jest dzwignia i linka do otwierania bagażnika ???

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Sajmi » 5 wrz 2006, 22:34

Witam!

Tak się zaczynam zastanawiac czy w kabinie 323C obok dzwigienki otwierania kalpki od wlewu paliwa powinna byc druga od klapy bagaznika? Bo moze u mnie jest urwana? :|
Jak jade to czasem sie boje ze ktos moze mi np na swiatlach cos z bagaznika gwizdnac bo central otwiera klape razem z drzwiami. Wystarczy wiec wcisnac przycisk (zamek) na klapie i juz mozna buszowac w srodku.
A moze mozna to jakos zablokowac, cos jak blokada "antydziecieca" tylnych drzwi?
Początkujący

Od: 28 sie 2006, 00:00
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF Top '04

Postprzez brii » 5 wrz 2006, 23:22

Nie zamykasz zamków jak jedziesz?? Przecież ktoś Ci coś może buchnąć z fotela pasażera jak stoisz na światłach, albo i nawet w gorszej wersji Ciebie za fraki z furki wywalić i pojechać bez Ciebie...
Trusted computing – Yes or No?

Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Forumowicz

Od: 9 sty 2005, 23:46
Auto: Endek / Kupisiontes / Smark EV / iczy

Postprzez KosteK » 6 wrz 2006, 00:15

Sajmi napisał(a):Witam!

Tak się zaczynam zastanawiac czy w kabinie 323C obok dzwigienki otwierania kalpki od wlewu paliwa powinna byc druga od klapy bagaznika? Bo moze u mnie jest urwana? :|
Jak jade to czasem sie boje ze ktos moze mi np na swiatlach cos z bagaznika gwizdnac bo central otwiera klape razem z drzwiami. Wystarczy wiec wcisnac przycisk (zamek) na klapie i juz mozna buszowac w srodku.
A moze mozna to jakos zablokowac, cos jak blokada "antydziecieca" tylnych drzwi?

Nie we wszystkich wersjach była. U Ciebie akurat występuje zamykanie klapy bagażnika kluczykiem i wcisk na guzik.
BTW Ja mam dźwigienke wewnątrz auta. Z tego co pamiętam lukasz323c ma tak jak ty. Zagadaj do niego powinien conieco podpowiedzieć.
Najwyżej odepnij kable od siłownika centralnego w klapie bagażnika :|
Forumowicz

Od: 16 cze 2005, 10:55

Postprzez Sajmi » 16 wrz 2006, 13:40

brii napisał(a):Nie zamykasz zamków jak jedziesz?? Przecież ktoś Ci coś może buchnąć z fotela pasażera jak stoisz na światłach, albo i nawet w gorszej wersji Ciebie za fraki z furki wywalić i pojechać bez Ciebie...

Zamykam zamykam ;) mam nawet taki nawyk.
A wzasadzie to otwieranie centralnym to jednak plus :D juz sie przyzwyczailem.
Bardziej zastanawialo mnie czy po prostu nie jest urwana dzwigienka.
Początkujący

Od: 28 sie 2006, 00:00
Auto: Mazda 3 BK 2.0 LF Top '04

Postprzez Rascal » 16 wrz 2006, 14:36

Witam w mojej wersji też nie ma linki. A koleżanka ma C z 97r. i juz ma taka linke. Ale nie ma za to przycisku na klapie wiec żeby otworzyć bagażnik musi zagladać do środka hehehe :)
Obrazek
Forumowicz

Od: 30 gru 2004, 11:03
Auto: Mazda 323c 1.5 94r.
Focus mk1 TDDi
Focus mk1 2.0 zetec
Corsa 1.3 cdti
Focus mk II 1.6 TDCI
Fabia 1.4 16V