Działy Sprzedam/Kupię

Uwagi na temat działania forum i strony klubowej. Zajrzyj, jeśli masz problemy z działaniem i obsługą.

Postprzez Lcfr » 15 wrz 2006, 16:20

Wiem, że nie jestem tu zbyt dugo...
Oraz, że nie jestem klubowiczem...

ale...

uwaga dotycząca działu sprzedam i kupie:

Nie rozumiem dlaczego topice w których ktos sie "odezwie" w przeciagu 3 regulaminowych tygodni są wrzucane do kosza???????????? Bo sam osobiscie sobie nie podbiłem tematu...

Od 30 sierpnia(data napisania postu) do dnia 15 wrzesnia (wypowiedz Eternity) ogłoszenie spadło na 3 trrone co skutkuje – jak wiadomo mała czytelnoscia tematu.... Poszkuje tej czesci, ale nie bede czekał nastepny tydzien(czyli 2kótre mineły + 1 nadchodzący) by zamiescic NOWE OGŁOSZENIE....Przy takiej koncepcji mozna zimowe opony kupic na wiosne.....
Co sprytniejsi podbija ogłoszenie-które skutkiem tego znajdzie sie w koszu a w dziale kupie/sprzedam-napisza nowe-nikt im tego nie zabroni...

Idąc dalej tym tematem... Dlaczego regulamin nie obowiązuje w tym temacie wszystkich???? Są osoby, których ogłoszenia nie zostaja usuniete... Moge podac przykład....
Wiec regulamin dla wszystkich czy dla wybrańców?????????????( i nie obchodszi mnie to, ze osoba której ogłoszenie nie zostało usuniete jest pozytywnym i miłym gosciem oraz jedna z osób najważniejszych dla tej witryny... albo wszyscy albo nikt....)

I juz ostatna rzecz... Dlaczego nie zmienc regulaminu-skrócic okresu oraz dodac"mozliwosc podbijanie" np. po tygodniu???? Tydzien na takim forum to czesto=koniec drugiej strony..
wiec chyba lepiej podbic niz pisac nowy post...
Sa osoby, które podbijanie wykorzystuja takze do nabijania ilosci postów... Ale w tym przypadku ten skrócony okres podbijania i tak je eliminuje w wiekszosci...
A jak na razie to ilosc posów diametralnie sie zwieksza dla moderatora dzialu sprzedam/kupie, którego 90% postów to: "zmien temat/kosz/itp"

Wiem, ze trzeba trzymac porzadek.... I jestem całkowicie za tym...Tylko moze trzeba pomyslec nad zmiana zasad dzialu?????
Przecież forum ma istniec dla ludzi a nie odwrotnie....
Edit by mod: Rozmiar samej fotografii/grafiki w podpisie (i całego podpisu) jest jasno określony w temacie FAQ przyklejonym w każdym z działów. Proszę o przestrzeganie zaleceń.
Forumowicz

Od: 30 maja 2006, 17:59
Auto: D15B7

Postprzez Globy » 15 wrz 2006, 22:09

Rozumiem, ze to o moj temat chodzi i dopiero, gdy samodzielnie skorzystalem z tego – popelniajac regulaminowy blad – poszlismy z moderatorami po rozum do glowy, zostanie naniesiona w tej kwestii poprawka. Lepiej podbic temat niz zaklad nowy.

Lcfr napisał(a):Sa osoby, które podbijanie wykorzystuja takze do nabijania ilosci postów...

To juz zalezy od stylu pracy moderatora, ale niektorzy daja sie wychowac ;)
Klubowicz

Od: 24 paź 2003, 22:02
Auto: C140 M120

Postprzez ravo » 15 wrz 2006, 23:33

Globy napisał(a):poszlismy z moderatorami po rozum do glowy, zostanie naniesiona w tej kwestii poprawka. Lepiej podbic temat niz zaklad nowy.

oj jak to zycie czlowieka uczy :P
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26

Postprzez Bimbak » 16 wrz 2006, 12:28

Lcfr napisał(a):I juz ostatna rzecz... Dlaczego nie zmienc regulaminu-skrócic okresu oraz dodac"mozliwosc podbijanie" np. po tygodniu??

otóż podbijanie zostało zabronione nie z byle powodu. Mieliśmy sporo problemów z osobami namiętnie podbijającymi swoje tematy prawie że codziennie. Jednak jak wiadomo od tego są moderatorzy żeby pilnować porzadku i myslę że o ile samo zezwolenie podbijania to zły pomysł to nie mam pewności jak by to zadziałało razem ze skróceniem ważności ogłoszenia i przy wprowadzeniu limitów na podbijanie, np nie cześciej niż raz w okresie ważności ogłoszenia (tydzień albo dwa – to jeszcze można ustalić) – czyli mnie wiecej tak jak to ująłeś

Lcfr napisał(a):....Przy takiej koncepcji mozna zimowe opony kupic na wiosne.....

<lol> przesadzasz
Co sprytniejsi podbija ogłoszenie-które skutkiem tego znajdzie sie w koszu a w dziale kupie/sprzedam-napisza nowe-nikt im tego nie zabroni...

ja sobiście nic złego w tym nie widzę, no i nie trzeba odrazu podbijac tematu bo to tylko nas denerwuje :) Możesz zamieścić nowe i czekać aż stare samo odejdzie w niepamieć :) oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku bo zakładanie nowych tematów o tej samej treści powiedzmy co kilka dni to igranie z dobrodusznością moderatora :P
To tyle jeśli chodzi o moją interpretacje obecnego regulaminu
Lcfr napisał(a):Przecież forum ma istniec dla ludzi a nie odwrotnie....

Dokładamy wszelkich starań aby tak było, uwierz :)
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Pajko » 16 wrz 2006, 13:35

Bimbak popieram to co napisales :)
Forumowicz

Od: 17 sty 2005, 21:18
Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi

Postprzez Bimbak » 28 wrz 2006, 18:18

pajko wybacz moje ostatnie perfidne olewanie działu ogłoszeń, ale ostatnio rzadko zaglądam na forum a jak jestem to chciałby poczytać co się tu wyrabia. (Winny się tłumaczy :P)
Jak tylko wyjdę na prostą (mam nadzieje że tak od poniedziałku) wezmę się za w miare regularne poprawianie ogłoszeń i trochę zmienimy regulamin.
Jak ktoś ma jeszce jakieś sugestie to prosze śmiało o opinie, my.....eeeeeeeee przynajmniej ja nie gryzę :P
Pozdrawiam, Tomek

Drinking wine and killing time
Forumowicz
CUP 2017 miejsce 2

Od: 17 maja 2005, 20:55
Auto: ponton i dziadkowóz, Moto: lyter

Postprzez Grzyby » 28 wrz 2006, 19:11

To ja proponuję możliwość podbijania ogłoszenia ........... jak spadnie na 2 stronę (można +/– sprawdzić po dacie podbicia i datach na dole 1 strony)
Obrazek
d.pa
Forumowicz

Od: 3 paź 2004, 23:09
Auto: Peugeot 508 Hybrid4 '13
Suzuki Aerio 2.3l LPG '06
Renault Trafic 1.6 TT '16
Fiat Doblo 1.6 16V '01
Dacia DV 1.6 LPG '14
Fiat Ducato Pilote First 62A, 2.5TDI, '98
Burstner Amara 535TK

Postprzez Pajko » 28 wrz 2006, 23:23

Bimbak ok nie ma sprawy
Grzyby napisał(a):To ja proponuję możliwość podbijania ogłoszenia ........... jak spadnie na 2 stronę (można +/– sprawdzić po dacie podbicia i datach na dole 1 strony)

a ja dalej prosze o zrobienie formularza !! i tak bedzie po sprawie .
Forumowicz

Od: 17 sty 2005, 21:18
Auto: GMC Safari Hi-top , Skoda Fabia III 1,2 Tsi