2-4.07.2004 Spot 3-dniowy Klubu MazdaSpeed w Rykach
wlasnie....ja [tiiit].........zrobmy ankiete czy dobrowolne wplaty czy poprostu rzucamy wieksza skladke klubowa albo poprostu zrobmy nowa skladke na okazje zlotu ryki 2004..kazdy kto przyjedzie niech wplaci jakas kwote
coś ciekawego?? tylko co??
- Od: 28 paź 2003, 10:07
- Auto: myszowate 626-twsknie;MX6 ;)
XsiX napisał(a):my sie nie kłócimy tylko rzucamy w siebie argumentami
Żeby wam się "mięsko" nie zaczęło po wyczerpaniu argumentów

A tak na poważnie to przeczytałem wszystko i poniekąd rozumiem "problemy klubowe" Myślę że trzeba rzeczywiście coś przedsięwźąć aby była jakaś kasa na inwestycje (nowe gadżety, organizacja spotów, rozwój serwera). Moim zdaniem dobrym pomysłem byłoby zarabianie na gadżetach – fajnie by było gdyby zamiast "biegać" po różnych postach w poszukiwaniu konkretnego gadżetu można było stworzyć "prosty" sklep internetowy na głównej stronie www.mazdaspeed.pl i tam za konkretne pieniądze sprzedawać konkretne gadżety – nawet z założeniem że czas realizacji może wynosić nawet ok. miesiąca. Zacznijcie to sprzedawać z jakimś zyskiem (tylko bez przesady) i niech klub zacznie zarabiać sam na siebie. Zobaczycie że za jakiś czas zniknie problem z pieniędzmi
P.S. Troszkę z "wami" już jestem i wiem że zostanę w związku z tym gdzie mam wpłacić składkę klubową? Wiem że jest to gdzieś napisane ale i tak rozmawiamy o kasie klubu więc to chyba nie jest spam
Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
hmm wiem, że pewnie nie mam racji ale tak rozwijając działalność zarobkową klubu to czy przypadkiem nie trzeba od tego odprowadzać podatków. Nie wiem jak to jest w zarządzie, może i macie jakąś firmę na którą wszystko rozliczacie ale wole przestrzec ponieważ jak się doczepi us to możecie z torbami pójść ... taka przestroga no ale pewnie i tak nie mam racji ... pozdrawiam
ps. tekst został sprawdzony przez program WORLD a to tak dla XXX
ps. tekst został sprawdzony przez program WORLD a to tak dla XXX
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
- Od: 18 lis 2003, 16:31
- Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet
Przez chwile myslalem, ze moze Opatrznosc zstapila na Klub 
Coz Panowie, metoda dobrowolnej skladki rowniez moze funkcjonowac jako dofinansowanie budzetu klubowego. Zobaczymy, jak potoczy sie obecna akcja i z tego wyciagniemy wnioski na przyszlosc.
Carrrlos, rowniez oponuje za konkretnymi skladkami na spotkania, co przy najblizszej okazji mam nadzieje zostanie wprowadzone bez zbednych glosow krytyki. Pieniadze naprawde jest gdzie wykorzystac, a i budzet klubowy ma chlonnosc ogromna.
XsiX, uwazam, ze uzaleznianie sie od kogokolwiek jest niewygodne. Co innego, jesli wyswiadczamy komus przysluge i mozemy w zamian odebrac kiedys dlug wdziecznosc – ale w odpowiednim wymiarze. Ogolnie "lepiej byc na gorze". Podkreslam rowniez zorganizowanie calego przedsiewziecia i sprowadzenie do konkretow, a nie przejechanie wymiany przyslug na ogolnikach, z ktorych moga powstac pozniejsze pretensje. Owszem, osobiste konszachty czesto sa na reke w sprawach finansowych, ale jak przypomne sobie jeden z takich ukladow, to doceniam przyjemnosc zaplacenia za serwer i spokojnej glowy.
Co do koszulek/gadzetow/pieniezkow – nie powinnismy szukac pieniedzy, gdy jest juz za pozno, bo powinnismy je miec wczesniej. Bufor finansowy Klubu, ze tak powiem, jest panicznie maly, co okazalo sie np. przy podkladkach. Z pewnoscia, gdybysmy mieli komfortowy budzet wynoszacy ponad 1000 zl, takie zabawy nie bylyby konieczne i Ty, Tomku, nie zostalbys z 15 koszulkami. Dobrowolna skladka nie jest nieelegancka, jest zwyklym sposobem zasilenia budzetu klubowego. I nie wstydze sie tego, poniewaz jestem czlowiekiem i Czlonkami Klubu sa ludzie, ktorzy rozumieja potrzeby, ambicje i problemy. Profesjonalnosc nie ma tu nic do rzeczy, aczkolwiek zawsze staram sie trzymac w jej ramach i dzieki temu image Klubu rosnie, co napelnia moje serce radoscia.
Chcialbym, zeby gadzety nie byly sprzedawane "rzutami" i umozliwi to tylko zakup na zapas, na co z kolei potrzebne sa pieniazki. Powiem glosno, iz jestem za podniesieniem skladki w nastepnym roku do kilkudziesieciu zlotych, co rozwiaze glowny problem. Tak postepuja wszystkie kluby mot. i nie jest to moim argumentem. Uwazam, ze jesli chcemy, aby spotkania byly ciekawe, konieczne jest zapewnienie atrakcji oraz jakiegos zaplecza akcesoryjnego. Wiele osob zadaje mi prywatnie pytanie "A co wlasciwie daje Czlonkostwo?" i wiecie co – czasami nie wiem, co im odpowiedziec. Owszem, wielka jest przyjemnosc spelniania swojej pasji i znajmosci ze swietnymi ludzmi, ale potrzebne sa jakies suche fakty, fizyczne. Dlatego tez na spotkaniach potrzebne sa formy zachet, co oczywiscie sprowadza sie do glownego tematu mojej juz przydlugiej odpowiedzi – pieniedzy.
Idzmy dalej. Zarabianie na gadzetach widzialbym w ograniczonym, maksymalnie kilkunastoprocentowym procencie (oprocz wzgledow podatkowych rowniez humanitarne), a na pewno nie nazywal jakims duzym zrodlem finansowania Klubu. Na koniec podkresle jeszcze koniecznosc odgornej, przyszlosciowej organizacji wszystkiego. Ulatwi nam to pozniejsze dzialania i zalatwi sprawe "doraznego" szukania rozwiazan (chocby zastrzykow finansowych), kiedy bedziemy mieli opracowany gotowy system (przykladem moze byc chocby promocja, organizacja i strona finansowa zlotow). Nagle dzialania sa szczegolnie niepozadane. Obecny czas traktuje oprocz standardowej dzialalnosci Klubu jako czas nauki, kiedy docieramy pewne rzeczy, testujemy pomysly, uczymy sie doswiadczenia. Mamy zapal, inteligencje, ambicje – jest pieknie i bedzie pieknie.
PS. Krasnal – zapoznaj sie prosze z Regulaminem i przyslij zgloszenie wypelnione wg instrukcji – www.mazdaspeed.pl/klub/klub.php Zapraszam
Carrrlos, rowniez oponuje za konkretnymi skladkami na spotkania, co przy najblizszej okazji mam nadzieje zostanie wprowadzone bez zbednych glosow krytyki. Pieniadze naprawde jest gdzie wykorzystac, a i budzet klubowy ma chlonnosc ogromna.
XsiX, uwazam, ze uzaleznianie sie od kogokolwiek jest niewygodne. Co innego, jesli wyswiadczamy komus przysluge i mozemy w zamian odebrac kiedys dlug wdziecznosc – ale w odpowiednim wymiarze. Ogolnie "lepiej byc na gorze". Podkreslam rowniez zorganizowanie calego przedsiewziecia i sprowadzenie do konkretow, a nie przejechanie wymiany przyslug na ogolnikach, z ktorych moga powstac pozniejsze pretensje. Owszem, osobiste konszachty czesto sa na reke w sprawach finansowych, ale jak przypomne sobie jeden z takich ukladow, to doceniam przyjemnosc zaplacenia za serwer i spokojnej glowy.
Co do koszulek/gadzetow/pieniezkow – nie powinnismy szukac pieniedzy, gdy jest juz za pozno, bo powinnismy je miec wczesniej. Bufor finansowy Klubu, ze tak powiem, jest panicznie maly, co okazalo sie np. przy podkladkach. Z pewnoscia, gdybysmy mieli komfortowy budzet wynoszacy ponad 1000 zl, takie zabawy nie bylyby konieczne i Ty, Tomku, nie zostalbys z 15 koszulkami. Dobrowolna skladka nie jest nieelegancka, jest zwyklym sposobem zasilenia budzetu klubowego. I nie wstydze sie tego, poniewaz jestem czlowiekiem i Czlonkami Klubu sa ludzie, ktorzy rozumieja potrzeby, ambicje i problemy. Profesjonalnosc nie ma tu nic do rzeczy, aczkolwiek zawsze staram sie trzymac w jej ramach i dzieki temu image Klubu rosnie, co napelnia moje serce radoscia.
Chcialbym, zeby gadzety nie byly sprzedawane "rzutami" i umozliwi to tylko zakup na zapas, na co z kolei potrzebne sa pieniazki. Powiem glosno, iz jestem za podniesieniem skladki w nastepnym roku do kilkudziesieciu zlotych, co rozwiaze glowny problem. Tak postepuja wszystkie kluby mot. i nie jest to moim argumentem. Uwazam, ze jesli chcemy, aby spotkania byly ciekawe, konieczne jest zapewnienie atrakcji oraz jakiegos zaplecza akcesoryjnego. Wiele osob zadaje mi prywatnie pytanie "A co wlasciwie daje Czlonkostwo?" i wiecie co – czasami nie wiem, co im odpowiedziec. Owszem, wielka jest przyjemnosc spelniania swojej pasji i znajmosci ze swietnymi ludzmi, ale potrzebne sa jakies suche fakty, fizyczne. Dlatego tez na spotkaniach potrzebne sa formy zachet, co oczywiscie sprowadza sie do glownego tematu mojej juz przydlugiej odpowiedzi – pieniedzy.
Idzmy dalej. Zarabianie na gadzetach widzialbym w ograniczonym, maksymalnie kilkunastoprocentowym procencie (oprocz wzgledow podatkowych rowniez humanitarne), a na pewno nie nazywal jakims duzym zrodlem finansowania Klubu. Na koniec podkresle jeszcze koniecznosc odgornej, przyszlosciowej organizacji wszystkiego. Ulatwi nam to pozniejsze dzialania i zalatwi sprawe "doraznego" szukania rozwiazan (chocby zastrzykow finansowych), kiedy bedziemy mieli opracowany gotowy system (przykladem moze byc chocby promocja, organizacja i strona finansowa zlotow). Nagle dzialania sa szczegolnie niepozadane. Obecny czas traktuje oprocz standardowej dzialalnosci Klubu jako czas nauki, kiedy docieramy pewne rzeczy, testujemy pomysly, uczymy sie doswiadczenia. Mamy zapal, inteligencje, ambicje – jest pieknie i bedzie pieknie.
PS. Krasnal – zapoznaj sie prosze z Regulaminem i przyslij zgloszenie wypelnione wg instrukcji – www.mazdaspeed.pl/klub/klub.php Zapraszam
tco_tm napisał(a):Carrrlos, piszesz ze taka organizacja jest do d..., bo nie wiadomo na co ida pieniadze i kto ile wplaci. W przypadku skladek czlonkowskich wszystkie wydatki sa publicznie rozliczane, a oszczednosci trzymane na koncie. Klubowicze wplacaja rozne kwoty od 10 do okolo 100PLN i nikt nie ma z tego powodu pretensji, ani uwag. Po prostu kazdy daje tyle ile moze, albo uwaza. Przy okazji szorstko zwroce Ci uwage, ze jestes Czlonkiem Klubu od samego poczatku, a do tej pory nie wplaciles skladki – mysle, ze nie z powodu kiepskiej sytuacji finansowej.
Tco chciałbys dobrze ale za dużo tu tylko dobrej woli.
Fakt przeoczyłem temat publicznego rozliczania składek (kto się tym zajmuje?), nie byłem nimi zainteresowany szczególnie po sprzedaży 626Ge, od czasu do czasu uczestniczyłem minimalnie w życiu klubu. I fakt powinienem zapłacić "szorstką" składkę, hehehe.
Wypisz mi już KP, ureguluję na zlocie, przypomnij mi tylko ile wynosi składka – tylko nie mów, że co łaska, bo znów wracamy do punktu wyjścia.
aha, i nie staraj sie szorstko zwracać uwagi, także nie oceniaj sytuacji finansowej.
a poza tym

- Od: 21 paź 2003, 21:49
Morder napisał(a):Carrrlos napisał(a):a poza tym
Carrrlos, w twoim wieku ? nie zaszkodzi Ci ?
a czemu nie, w końcu papierosów juz nie palę 7 miesięcy to od czasu do czasu moge chytnąć innego dyma.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
a 30 lat to zaje...ty wiek, jest super, podoba mi się, same plusy
- Od: 21 paź 2003, 21:49
Powiem glosno, iz jestem za podniesieniem skladki w nastepnym roku do kilkudziesieciu zlotych
moim zdaniem to będzie bardzo złe posunięcie, lepiej zarabiać na gadżetach a skladkę klubową podnieść do max 30-40 zł.
Wiele osob zadaje mi prywatnie pytanie "A co wlasciwie daje Czlonkostwo?" i wiecie co – czasami nie wiem, co im odpowiedziec.
bo w tej chwili nie daje praktycznie nic
Zarabianie na gadzetach widzialbym w ograniczonym, maksymalnie kilkunastoprocentowym procencie (oprocz wzgledow podatkowych rowniez humanitarne), a na pewno nie nazywal jakims duzym zrodlem finansowania Klubu.
jesteśmy w dość komfortowej sytuacji mogąc wykonywać większość gadżetów "po kosztach"
Na nocleg w pokojach w ośrodku agroturystycznym, ze względu na ograniczoną ilość pokoi (6), załapali się:
1. Krasnal – 2 osoby
2. Tco_tm – 2 osoby
3. Morder – 2 osoby
4. vassagio – 2 osoby
5. Xionc – 2 osoby
6. @-tech – 2 osoby
Do hotelu "KARCZMA RYBNA" ul. Lubelska jadą:
1. Zombi – 2 osoby
2. MarciniAnia – 2 osoby
Osoby chętne na nocleg na polu namiotowym w gospodarstwie agroturystyczny (namiot lub auto):
1. XsiX
2. Krzynio 323f
3. spec
4. Patyk (XXX)
5. Adam 626
6. Crimer
7. Gonzo
8. Walus
9. Stas
10. carrrlos
11. pasztet 323
12. misiolot
13. Danio
14. Jarol
Reszta się nie określiła.
1. Krasnal – 2 osoby
2. Tco_tm – 2 osoby
3. Morder – 2 osoby
4. vassagio – 2 osoby
5. Xionc – 2 osoby
6. @-tech – 2 osoby
Do hotelu "KARCZMA RYBNA" ul. Lubelska jadą:
1. Zombi – 2 osoby
2. MarciniAnia – 2 osoby
Osoby chętne na nocleg na polu namiotowym w gospodarstwie agroturystyczny (namiot lub auto):
1. XsiX
2. Krzynio 323f
3. spec
4. Patyk (XXX)
5. Adam 626
6. Crimer
7. Gonzo
8. Walus
9. Stas
10. carrrlos
11. pasztet 323
12. misiolot