Mazda Xedos 6 (CA) – Opinie i Informacje
Z tym zapachem bezyny cos jest na żeczy, z tym że u mnie nasila się w okolicach stacji benzynowych
A tak na serio to u mnie nie ma żadnej prawidłowości co do zapachu bezyny czy zimno czy ciepło od czasu do czasu się pojawia. Tak się zastanawiam może to powrót do zbiornika a może coś z odprowadzaniem oparów
(chodzi mi o to cudo zwane filtrem węglowym tudzież skraplaczem) z układu paliwowego.
Jeżeli ww. układ nie istnieje w X6 proszę o wybaczenie
A tak na serio to u mnie nie ma żadnej prawidłowości co do zapachu bezyny czy zimno czy ciepło od czasu do czasu się pojawia. Tak się zastanawiam może to powrót do zbiornika a może coś z odprowadzaniem oparów
Jeżeli ww. układ nie istnieje w X6 proszę o wybaczenie
Prozi
- Od: 10 sie 2005, 01:46
- Auto: AR 156
U mnie problem zniknął w momencie, gdy skończyły się upały powyżej 30 st. Ale smród benzyny był bardzo intensywny, jakby była gdzieś rozlana pod autem, ale pod auto sie nie fatygowałem z pododu ponad 40-stopniowego upału. Ciekawe czy więcej użytkowników Xedosów ma ten problem.
- Od: 10 paź 2005, 12:53
- Auto: CLK 430
Quest 3.3 V6
Micra K11
I tu mamy klasyczny ZONK, zapach pochodzi ewidentnie z pod maski (komory silnika), organoleptycznie sprawdzałem w okolicach zbiornika i nie "wykryłem" tam tego zapachu. Wygląda to tak jakby pachniało z okolic listwy paliwowej, ale wycieku brak.
Prozi
- Od: 10 sie 2005, 01:46
- Auto: AR 156
Co do silników 2.0 V6.
U mnie wystarczyły dwie wizyty u dwóch różnych pseudo fachowców żeby zepsuć w silniku co tylko było możliwe. Teraz wymieniłem silnik na używany z anglika. I z daleka od niego mechanicy którzy chcą się uczyć za nasze pieniądze
U mnie wystarczyły dwie wizyty u dwóch różnych pseudo fachowców żeby zepsuć w silniku co tylko było możliwe. Teraz wymieniłem silnik na używany z anglika. I z daleka od niego mechanicy którzy chcą się uczyć za nasze pieniądze
-
Gość
Witam
Na allegro jest wystawiony ładny Xed
http://moto.allegro.pl/item138130797_ma ... audio.html
czy na pierwszy rzut oka jest z nim wszystko ok?
czy jesli to V6 to nie powinno być na klapie z tyłu adnotacji takiej?
do osób sprowadzających: gość napisał że samochód przyjechał na kołach, a mnie się zdaje że to nie są tablice wywozowe czy na takich tablicach mógł ten samochód przekroczyć granice sam?
Pozdrawiam
Pascal
Na allegro jest wystawiony ładny Xed

czy na pierwszy rzut oka jest z nim wszystko ok?
czy jesli to V6 to nie powinno być na klapie z tyłu adnotacji takiej?
do osób sprowadzających: gość napisał że samochód przyjechał na kołach, a mnie się zdaje że to nie są tablice wywozowe czy na takich tablicach mógł ten samochód przekroczyć granice sam?
Pozdrawiam
Pascal
-
Gość
Tak – po prawej strony z tyłu powinien być napis V6, więc istnieje podejrzenie że auto było bite. W dodatku linia łącząca klapę bagażnika z tylnym błotnikiem z tej strony jwygląda trochę podejrzanie. Owszem – jest ładny, ale według mnie trochę aż za ładny, zbyt czysty i lakier zbyt błyszczący jak na 11-letnie autko, a zapasówka... moja wygląda zupełnie inaczej
choć nie jest dużo starasza.
- Od: 30 sty 2005, 12:07
- Auto: Xedos CA KF i Pastuch B3 :)
Może i ładnie wygląda ale dają do myślenia te opony zimowe które w nim są założone.
Pewno sprzedają go od zimy. Ale warto zobaczyć. I ten przebieg czy aby nie czarowany
Pewno sprzedają go od zimy. Ale warto zobaczyć. I ten przebieg czy aby nie czarowany
-
Gość
kupilem mazde 2.0 V6 2tyg temu. poki co bez zarzutu. mialem pare wydatkow tuz po zakupie ale mam nadzieje ze to juz historia. aktualnie szukam lampy(ok.700pln!!!) na przod bo zbita i maluje maske.. po tym wszystkim mam nadzieje ze bedzie dobrze.
moje pytanie apropo przekladni kierowniczej: przy skrecie kol na postoju slysze rownomierne przeskoki,takie tyr-tyr-tyr itd
znajomi mowia mi ze to typowe dla mazd ogolnie jednak na forum nikt nie napisal o tym. to jednak powiedzmy limuzyna wiec moze takie trzaski sa niedopuszczalne. moj mechanik tez stwierdzil ze jest ok, jednak jest to niepokojace. jak jest u Ciebie? jak moglbys odpisac na mejla bylop by super. sopa91@o2.pl (wroclaw) pozdrawiam
moje pytanie apropo przekladni kierowniczej: przy skrecie kol na postoju slysze rownomierne przeskoki,takie tyr-tyr-tyr itd
-
Sopa
Zastanawiam się nad zakupem autka – wybór padł na Mazdę Xedos.
Przy pomyślnych wiatrach będę kupował na początku grudnia.
Pytanko – czy warto interesować się ogłoszeniami np. z www.autoskaut24.de
http://www.autoscout24.pl/home/index/de ... =5000&zip=
Czy lepiej czekać na jakieś ogłoszenia w Polsce?
Pozdrawiam
Przy pomyślnych wiatrach będę kupował na początku grudnia.
Pytanko – czy warto interesować się ogłoszeniami np. z www.autoskaut24.de
http://www.autoscout24.pl/home/index/de ... =5000&zip=
Czy lepiej czekać na jakieś ogłoszenia w Polsce?
Pozdrawiam
- Od: 17 paź 2006, 07:47
- Auto: Xed 6 2.0 V6-->Millenia 2.5 V6 --> Mondeo MKIV
1.6 za:
– niższe spalanie
– tańsze zagazowanie
– tańsza eksploatacja silnika
1.6 przeciw:
– gorsza dynamika
– trudniejszy dostęp do niektórych części (np przeguby)
2.0 V6 za:
– świetna dynamika
– sporo niedrogich zamienników
– odgłos silnika
2.0 V6 przeciw:
– droższa eksploatacja silnika
– wyższe spalanie
– droższe zagazowanie
– niższe spalanie
– tańsze zagazowanie
– tańsza eksploatacja silnika
1.6 przeciw:
– gorsza dynamika
– trudniejszy dostęp do niektórych części (np przeguby)
2.0 V6 za:
– świetna dynamika
– sporo niedrogich zamienników
– odgłos silnika
2.0 V6 przeciw:
– droższa eksploatacja silnika
– wyższe spalanie
– droższe zagazowanie
XsiX – dzieki, nareszcie konkrety
Po zakupie "nowego" autka, będę mógł sprzedać poprzednie co da mi około 3,5 tys do dyspozycji – na zagazowanie ew. dopieszczanie autka jeżeli nie zdecyduję się gazować
Po zakupie "nowego" autka, będę mógł sprzedać poprzednie co da mi około 3,5 tys do dyspozycji – na zagazowanie ew. dopieszczanie autka jeżeli nie zdecyduję się gazować

Riki napisał(a):ravo napisał:
duzo nowsze konstrukcyjnie za 20 tys
323BJ 626GF
Faktycznie zastanawiałem się też, nad 323BJ DiTD. Za te pieniądze mógłbym mieć to auto z rocznika 99-01.
Co w takim przypadku przemawia na korzyść 323?