Dreamer napisał(a):A czy ta sytuacja powtarza sie nawet jak radio gra cicho czy tylko jak masz je nieco odkręcone na volumie???Ja maiłem taką sytuację: tradio było podpięte pod seryjną instalacje w 323F 1,6 '91 w momencie podciągania mu głośności nadchodził moment kiedy radio sie na moment wyłaczało a z bezpieczników znajdujących się pod deską rozdzielcza wydobywał sie króciutki cichy pisk, zaraz potem radio włączało sie i działało dalej ale co chwile sytuacja sie powtarzała. Sprawe rozwiązałem tak , że poprowadziłem osobny kabel od akumulatora ( z bezpiecznikiem 15 ) i pomogło, problem zniknął całkowicie.
Podejrzewałem problem z zasilaniem ale nie sprawdziłem tego jednak tłumacząc sobie fakt iż radio grało prawidłowo u mnie przez 3-miesiące a awaria pojawiła się niedawno ale dzięki za zaangażowanie i rady.
Finał jest taki: radio dałem do

fachowca, on stwierdził że padnięty jest ''stabilizator napięcia końcówki mocy"

może coś źle sformułowałem ale się na tym nie znam – koszt 80zł.

Wniosek był szybki pomijając pewność co do diagnozy coś się już sypie w radyjku i może to być początek, a ja słucham radja dosyć głośno i będe miał ciągle problem więc sprzedałem

tej złotej rączce radyjko za 100zł.
Po podliczeniu 100zł zarobku, 80zł w kieszeni, + 180zł=360zł jvc nowe na mp3 i 3lata gwarancji