Uczestnictwo w szkole bezpiecznej jazdy
1, 2
jestem za, bo już w czymś takim uczetniczyłem tzn, szkoła jazdy opla na lotnisku na Bemowie, normalna cena to chyba od 500 zł wzwyż za osobę. mi udało się po znajomości, jest to ultra mega fajne przeżycie, do tego stopnia, ze po 8 godzinnym szkoleniu masz dość "kółka".
ale pod jednym warunkiem, musi być dokładnie znany program imprezy z podziełem na ilość czasu spędzonego na teorii i na praktyce za kółkiem.
w moim przypadku było to 5 osób i 3 samochody astra 2 bez absu do terningu plus czwarty z trolejami, plus piąty to vectra c naszpikowana elektroniką i 3 instruktorów.
Mądrzę się bo to przerobiłem, za 250 -300 zł ma to sens ale jedynie gdy na auto przypadają 2max3 osoby. Więcej nie ma sensu
!!!
np. ćwiczymy przez godzinę altonena, 360 stopni, było nas dwóch na auto, po 10 minut każdy, co dało w sumie 30 minut na to ćwiczenie dla 2 osób.
Znajomy miał teakie szkolenie z pracy, prażka 3 samochody i 35 osób, w sumie przez 8 godzin szkolenia spędził za kierownicą może ze 25 minut, dobrze, że firma mu sponsorowała.
ale pod jednym warunkiem, musi być dokładnie znany program imprezy z podziełem na ilość czasu spędzonego na teorii i na praktyce za kółkiem.
w moim przypadku było to 5 osób i 3 samochody astra 2 bez absu do terningu plus czwarty z trolejami, plus piąty to vectra c naszpikowana elektroniką i 3 instruktorów.
Mądrzę się bo to przerobiłem, za 250 -300 zł ma to sens ale jedynie gdy na auto przypadają 2max3 osoby. Więcej nie ma sensu

np. ćwiczymy przez godzinę altonena, 360 stopni, było nas dwóch na auto, po 10 minut każdy, co dało w sumie 30 minut na to ćwiczenie dla 2 osób.
Znajomy miał teakie szkolenie z pracy, prażka 3 samochody i 35 osób, w sumie przez 8 godzin szkolenia spędził za kierownicą może ze 25 minut, dobrze, że firma mu sponsorowała.
- Od: 21 paź 2003, 21:49
Tak, jak napisal Carlos. Co innego jesli jest plyta poslizgowa, przygotowane samochody oraz stosunkowo mala liczba osob na jednego instruktora/pojazd. W przeciwnym przypadku mozna samodzielnie wpasc na tor i pocwiczyc awaryjne hamowanie lub szybkie pokonywanie zakretow. Czy da sie sprecyzowac na czym polega to szkolenie?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
the right man in the wrong place...
Mysle ze zapodany link na SJS jest adekwatny do tego co bedzie, bo to na podstawie tego bedzie "nasza jazda".
Jesli sie okreslimy ile osob i za jaka kase, to podjade i uzgodnimy szczególy. Mysle, ze bedzie mata poslizgowa, bo to w koncu zasadniczy element tego typu szkolen.
Jesli sie okreslimy ile osob i za jaka kase, to podjade i uzgodnimy szczególy. Mysle, ze bedzie mata poslizgowa, bo to w koncu zasadniczy element tego typu szkolen.
- Od: 21 paź 2003, 13:58
- Auto: Mazda 3 BL 2.0 DISI
Mazda CX-3 150 AWD
Mazda MX-5 NB2 Sportive
Mazda 3 BK 1.6 d 109 KM
Mazda 323F (BJ) 2.0 Sportive (niqsmx3)
Mazda 323F (BA) 2.0 GT
Mazda MX-3 K8 (moja)
Mysle, ze bedzie mata poslizgowa, bo to w koncu zasadniczy element tego typu szkolen.
..........
- Od: 18 kwi 2004, 13:00
Carrrlos napisał(a):jestem za, bo już w czymś takim uczetniczyłem tzn, szkoła jazdy opla na lotnisku na Bemowie, normalna cena to chyba od 500 zł wzwyż za osobę. mi udało się po znajomości, jest to ultra mega fajne przeżycie, do tego stopnia, ze po 8 godzinnym szkoleniu masz dość "kółka".
Mądrzę się bo to przerobiłem, za 250 -300 zł ma to sens ale jedynie gdy na auto przypadają 2max3 osoby. Więcej nie ma sensu!!!
Wiesz co/ Czy Ty za bardzo nie roztrząsasz tego tematu. Chcesz to śmigasz nie to nie kont nikogo do niczego nie zmusza .
- Od: 7 kwi 2004, 19:00
- Auto: mazda 626 2,5 v6
Danio napisał(a):Wiesz co/ Czy Ty za bardzo nie roztrząsasz tego tematu. Chcesz to śmigasz nie to nie kont nikogo do niczego nie zmusza .
Danio a może przeczytaj raz jeszcze to co napisałem, jeżeli ci się nie chce to raz jeszcze w skrócie:
ponieważ uczetniczyłem już w takiej zabawie, wiem jaka to frajda, i cos już na ten temat wiem, i w trosce o innych klubowiczów, którzy przeznaczą na to 250-300 zł uczulam, zeby nie wyszło tak że mamy 3 samochody na 30 osób,
i nie marudzę, tylko rzetelnie informuję !
carrrlos z tego co wiem to kazdy na swoim bedzie sie uczyl
jerry zanim zaplacisz, na 100% bedziesz znal szczegoly na razie liczymy chetnych bo jest to potrzebne do kosztow calkowitych.
jerry zanim zaplacisz, na 100% bedziesz znal szczegoly na razie liczymy chetnych bo jest to potrzebne do kosztow calkowitych.
- Od: 21 paź 2003, 13:53
- Auto: najpiękniejsze :)
Carrrlos nie zrozum mnie żle. Ja do Ciebie nie biję , tylko chodzi mnie o to że szkoda czasu na gadanie tylko trzeba załatwiać wyjazd bo i tak cena jest atrakcyjna , a zawsze czegoś nowego można się nauczyć , jak by na to nie patrzeć.Nie gniewaj się , żle sie może wyraziłem i wziąłeś to zabardzo do siebie. Sory.
- Od: 7 kwi 2004, 19:00
- Auto: mazda 626 2,5 v6
Danio napisał(a):Carrrlos nie zrozum mnie żle. Ja do Ciebie nie biję , tylko chodzi mnie o to że szkoda czasu na gadanie tylko trzeba załatwiać wyjazd bo i tak cena jest atrakcyjna , a zawsze czegoś nowego można się nauczyć , jak by na to nie patrzeć.Nie gniewaj się , żle sie może wyraziłem i wziąłeś to zabardzo do siebie. Sory.
peace my brother

1, 2