Dużo wilgoci we wnętrzu po deszczach.

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez Blade » 18 sie 2006, 17:07

Witam wszystkich.
Chciałbym prosić o pomoc użytkowników forum. W mojej Madzi 323 – 1.7 D '90r sedan (BG o ile mnie pamięć nie myli ;) ) po opadach deszczu z przodu pod fotelami pod dywanikami i z tyłu pod fotelem kierowcy zbiera sie woda :(. Uszczelki w drzwiach są całe. Nie mam pojęcia skąd siąpi ta woda. Podejrzewam że może z któregoś odpływu spod przedniej szyby, ale nie wyglądają na zatkane. Może są jeszcze jakieś niewidoczne na pierwszy rzut oka? Dziś przyuważyłem podczas burzy że kapie po lewej strony z deski rozdzielczej koło schowka przy tym półokagłym elemencie deski od spodu.
Może ktoś miał taki problem i udało mu się go rozwiązać?
Pozdrawiam.
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez artus » 18 sie 2006, 20:15

Blade jak masz szyberdach to sprawdz otwory i wężyki odpływowe, idą w słupkach, ale nie jestem pewien czy tak jest w 323 jak w MX-3. Napisz czy jest to podczas jazdy czy na postoju.
ZSW M926 MAZDA MX-3
Forumowicz

Od: 28 mar 2004, 23:24
Auto: Mazda MX-3 1.6

Postprzez Blade » 18 sie 2006, 20:24

Nie mam szyberdachu. W czasie postoju też to występuje. Auto miało kiedyś stłuczkę, ale nie za mojej kadencji ;) Użytkuję Madzię od prawie trzech lat i problem pojawił się w zimie 2005/2006 a wcześniej nic takiego się nie działo. Podejrzewam że to odpływy albo "coś gdzieś" przerdzewiało... Nie cieknie po suficie, boczki na dole koło drzwiteż suche. Od podłogi na postoju by nie leciało.. Nie mam pomysłu a perspektywa rozbierania deski rozdzielczej troche mnie przeraża...
Forumowicz

Od: 18 sie 2006, 17:00
Auto: MX-5 NBFl BP '01

Postprzez termis » 19 sie 2006, 10:38

Sprawdź obudowę od wnetylatora wnętrza – przed fotelem pasażera z przodu, pod tablicą rozdzielczą, jeśli tam będzie mokre to cieknie ci przez wlot powietrza od wentylatora – w podszybiu. Jeśli to będzi to – po rozebraniu wyczyść wszystkie odpływy, a plastiki podszybia załóż na jakiś mocny klej lub silikon montażowy.
Forumowicz

Od: 18 mar 2004, 10:08
Auto: toyota corolla E10

Postprzez montecarllo » 16 maja 2007, 15:05

witam mam pytanie ponieważ po wczorajszych deszczach tez zauważyłem mokro na dywaniku pasażera i zauważyłem że mokro jest za schowkiem i moje pytanie brzmi czy uszczelnialiście ten wlot powietrza od wentylatora od środka samochodu czy z zewnątrz auta
mazda 323 1.7d sedan 1992r
Początkujący

Od: 3 mar 2007, 22:26
Auto: Mazda 626GW 2.0 diesel