BIGer ca sanders...
Piotruś jak sie tylko da to sie zalatwi,narazie nie wiele sie da.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
- Od: 19 paź 2005, 19:59
- Auto: Audi A4 B5 2.6 V6
Wlasnie nie robcie syfu na forum! biger widzialy gały co brały!sam usłyszałem taki tekst,kiedy po kilku dniach musialem robic remont silnika i wymieniac sprzęgło, igła to pojęcie względne,kody
czasami gowno wykazują! robicie opere mydlaną na forum ,sądy ,komornicy,piotruś ma rację [tiiit]smiech na sali! nie jestem po żadnej ze stron, ale z sandersa zrobiliscie bandytę na poczatku ,nie ladnie!

- Od: 17 cze 2006, 18:42
- Auto: będzie nowe
Jeszcze jedno moja mazda pali 12l, ile byś chciał biger żeby paliła mx6 5l
,trzeba było sobie kupic lupo1.4d pali 4l, za przyjemności trzeba płacic niestety,kupujac nastoletnie auto spodziewałes sie salonowego stanu? Pozdro 

Jeszcze cos to wszystko przypomina mi dziecinstwo biger zamienił sie na zabawkę, ale odwidziało mu się i teraz chce swoją z powrotem a reszta dzieciaków daje głupio-mądre rady
dawno nie czytałem takich pierdoł
Pozdrawiam Piotruś 

Powiem tak, sam szukałem równo rok temu Mx6. Przy zakupie trzeba liczyć około 2000-3000zł na doprowadzenie go do stanu bdb. Jednak w większości to co obejrzałem znacznie przekraczało ten nakład. Szczerze bym się cieszył jakbym kupił Mxa i musiał władować 1000zeta (w mechanike) i mieć go w odpowiednim stanie na wiek auta. Przestancie wrzucać na siebie, BIGer sprawdz na spokojnie spalanie (mi tez w bejcy 525i na początku wyszło ponad 20litrów, takimi silnikami się inaczej jeździ). Martwiąca jest ta plama oleju. Sprawdz wszystko na spokojnie.
Pozatym nigdy nie kupuje się auta w pośpiechu, sam aktualnie mam Mazde w kiepskim stanie a to dlatego, że trafiła mi się okazja i będe sobie powolutku doprowadzał do stanu używalności.
Nie chce się wypowiadać co do stanu tech. samochodów bez uprzedniego obejżenia. Widać, że sporą role grają tutaj emocje.
Przestancie się kłócic i wezcie się wkońcu dogadajcie !
Pozatym nigdy nie kupuje się auta w pośpiechu, sam aktualnie mam Mazde w kiepskim stanie a to dlatego, że trafiła mi się okazja i będe sobie powolutku doprowadzał do stanu używalności.
Nie chce się wypowiadać co do stanu tech. samochodów bez uprzedniego obejżenia. Widać, że sporą role grają tutaj emocje.
Przestancie się kłócic i wezcie się wkońcu dogadajcie !
- Od: 11 lip 2004, 00:08
- Auto: CX-60 MX-5 ND
operator to twoje zdanie, moze ty lubisz jak ciebie oszukuja i godzisz sie z tym,ale zyjemy w 21 wieku i tu mamy jakies przepisy regulujace prawo,na szczescie, neirobil bym afery gdymy to sprzedawal komis lub inna osoba fizayczna,lecz auto sprzedawal klubowicz doslownie i myslelem ze mamy tu ucziwych klubowiczow i ze jednak moza im zaufac,pomylilem sie mowie to poraz enty, i nie bede sie powtarzal 100 razy, kto przeczytal to od poczatku wie o co chodzi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Michallus 1000xl to jest minimum ktore tzreba na dziendobry zapodac do silnika aby byl technicznie sprawny pod wzgledem usterek, a gdzie rorzad wymiana plynow swiec przewodow oraz uszczelnienie go, prawdopodobnie potzrebana jest zmiana skrzyni biegow bo zgrzytaja prawie wszystkie biegi oprucz 5, co zauwazylem dopiero przy bardzo sportowej jezdzi a w dniu zakupu nie bylo mozliwosci sprawdzenia przez zla pogode,i nowe autko a wiekszej mocy.
BIGer napisał(a):...a gdzie rorzad wymiana plynow swiec przewodow
...chłopcze coraz to nowych rzeczy się czepiasz... Ktoś tu miał rację – po prostu zabaweczka nie spelnia oczekiwań i kombinujesz, jakby tu ją zwrócić. Wiesz przecierz doskonale, że rozrząd był robiony. Zapewne sanders dał ci kuuuupę faktur od poprzedniego właściciela.
to juz sie robi nudne
BIGer rozrzad byl zmieniany--nawet mnie oto nie spytales, mam jeszcze czesci starego rozrzadu, ktore dal mi poprzedni wlascicel.
A pisząc takie
rzeczy
To sie osmieszasz. BO W KAZDYM UZYWANYM SAMOCHODZIE TRZEBA WYMIENIC PLYNY OLEJ ROZRZAD FITRY
Zejdz czlowieku na ziemie---czy nie widzisz ze zachowujesz sie jak dziecko
BIGer rozrzad byl zmieniany--nawet mnie oto nie spytales, mam jeszcze czesci starego rozrzadu, ktore dal mi poprzedni wlascicel.
A pisząc takie
BIGer napisał(a):Michallus 1000xl to jest minimum ktore tzreba na dziendobry zapodac do silnika aby byl technicznie sprawny pod wzgledem usterek, a gdzie rorzad wymiana plynow swiec przewodow oraz uszczelnienie go, prawdopodobnie potzrebana jest zmiana skrzyni biegow bo zgrzytaja prawie wszystkie biegi oprucz 5, co zauwazylem dopiero przy bardzo sportowej jezdzi a w dniu zakupu nie bylo mozliwosci sprawdzenia przez zla pogode,i nowe autko a wiekszej mocy.
rzeczy
To sie osmieszasz. BO W KAZDYM UZYWANYM SAMOCHODZIE TRZEBA WYMIENIC PLYNY OLEJ ROZRZAD FITRY
Zejdz czlowieku na ziemie---czy nie widzisz ze zachowujesz sie jak dziecko
- Od: 19 sty 2005, 23:02
- Auto: BMW M3 Audi A6 Mazda6
Po przeczytaniu całości wypisanych tu wypowiedzi, uważam iż żaden z was w potyczkach słownych nie wygrywa i żaden nie jest bez winy!. Są TYLKO 2 wyjścia do ciężkiej cholery. Albo się dogadacie i odmienicie, albo do sądu! I do cholery zamknijscie się w końcu! Bo jeden dugiego cytuje, a cała reszta popiera jednego i drugiego! Po jakiego ciula to wszystko?! Jeden widział co brał, drugi też, jeden mówił, że auto jest OK, drugi też, jeden po zakupie ma problemy i drugi też, więc? K**** nie odpowiadać, a zamknąć to w [tiiit]!!
Jeden się zawiódł, no przykra sprawa, sam jesteś sobie winien i nie odpisuj mi, że jakbym to ja się czuł, bo sam jak kupowałem GD od dealera, to dowiedziałem się o niektórych wadach jeszcze w tym samym tygodniu i tylko do siebie miałem żal, bo dealer miał kanał i wszystko, mogłem auto sprawdzić – moja wina – Twój przypadek jest identyczny, więc wyciągnij wnioski. Drugi kolega ma żał, że go tak od oszustów wyzywałeś i ma racje. Jemu auto chodziło dobrze (pojęcie względne jak ktoś pisał) i takie sprzedał, nie okłamał!
KONIEC...
Jeden się zawiódł, no przykra sprawa, sam jesteś sobie winien i nie odpisuj mi, że jakbym to ja się czuł, bo sam jak kupowałem GD od dealera, to dowiedziałem się o niektórych wadach jeszcze w tym samym tygodniu i tylko do siebie miałem żal, bo dealer miał kanał i wszystko, mogłem auto sprawdzić – moja wina – Twój przypadek jest identyczny, więc wyciągnij wnioski. Drugi kolega ma żał, że go tak od oszustów wyzywałeś i ma racje. Jemu auto chodziło dobrze (pojęcie względne jak ktoś pisał) i takie sprzedał, nie okłamał!
KONIEC...
- Od: 30 paź 2005, 06:23
- Auto: '03 Ford Focus ZX3

takie rzeczy na forum?? A od czego jest priv.
W całej tej sytuacji najbardziej cierpi forum.
Też kupiłem auto które okazało sie nie do końca sprawne, ale nie robiłem awantury choc mogłem, bo wychodzę z założenia że kupowałem auto UŻYWANE, którego stan techniczny różni sie od fabrycznego i mogłem go sprawdzic dokładniej.
Tłumaczenie że od klubowicza itd. Tak jak Tomek napisał różni ludzie różnie określają 100% sprawny BIGer mogłeś podjechac na kompa i sprawdzic silnik. Wyciek trzeba sprawdzic skąd sie leje byc może uszczelka pod kapą zaworową dużo krzyku o koszt 100zł ale to też mogłes sprawdzic schylając sie pod auto przy takich plamach muszą wisiec jakieś krople. Dymienie w KL też można było spawdzic kazdy kto troszkę czyta na forum wie że jest to podstawa sprawdzenia kondycji KL-a mało tego najpierw zrób parę kkm aby określic ile faktycznie tej oliwy idzie. Pozatym aby obiektywnie ocenic kondycje auta trzeba by zobaczyc foty tych wycieków i dymienia i innych wad. Co do spalania najpierw zalej bak do pełna i go wyjeżdzij a potem feruj wyroki na temat spalania
Nauczka jest tylko jedna ja także w życiu nie sprzedam samochodu komuś z forum.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
Czy jakiś sympatyczny Moderator może [tiiit] to wszystko do kosza? Byłbym bardzo wdzięczny.
Mnie mazde sprowadził syn sąsiada ale też auta dobrze nie obejrzałem, bo znajomy i mechanik, a jak sprowadził to głupio się było wycofać, a przydałoby się auto pomalować i zaworki klepią, ale trudno powiedziałem "Biorę!" i pozamiatane.
Mnie mazde sprowadził syn sąsiada ale też auta dobrze nie obejrzałem, bo znajomy i mechanik, a jak sprowadził to głupio się było wycofać, a przydałoby się auto pomalować i zaworki klepią, ale trudno powiedziałem "Biorę!" i pozamiatane.
Kiedyś Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
Teraz Toyota Camry 2,4L 2002r
- Od: 14 kwi 2006, 13:20
- Auto: Mazda 626GE1.8 1994 gaz SEQ24
Toyota Camry 2002r. 2.4L
sprawa jest poważna i udział w dyskusji wzięło wiele osób (jakkolwiek nie wiem, czy słusznie. bo rozwiązanie problemu leży tylko w gestii dwóch zainteresowanych). stawiam ankiete.
btw – osobiście nie podoba mi się, BIGer, że temat który powiesiłeś na forum przekształcił się w nagonkę. rozumiem ostrzeżenie przed nieuczciwą osobą, ale aktualny tok tej dyskusji powoduje, że jestem lekko skonfundowany.
btw – osobiście nie podoba mi się, BIGer, że temat który powiesiłeś na forum przekształcił się w nagonkę. rozumiem ostrzeżenie przed nieuczciwą osobą, ale aktualny tok tej dyskusji powoduje, że jestem lekko skonfundowany.
operator ma rację zachowujesz sie jak dzieciak.
Nikt Ci spluwy do skroni nie przykładał jak sie mieniłeś.Nawet jak Cię Sanders oszukał w co nigdy nie uwierzę to teraz zachowaj się jak FACET a nie gówniarz co się wszystkim na forum skarży jak w przedszkolu jakimś.
Ja tez się kiedys napaliłem na Prelude 84 i od chwili jak ją zobaczyłem do momentu ja byłem jej właścicielem nie minęła nawet godzina.Napaliłem się-nie sprawdziłem-kupiłem, to teraz musze się martwić.I uwierz mi ale nawet nie masz pojęcia ile mozna stracić na aucie za które dałem 5,5tyś.
Miałem za to niezłą szkołę życia, i już wiem jak się kupuje auto.A Ty chcesz iść na łatwiznę i mieć wszystko z głowy.Nic Cię to nie nauczy i za jakis czas znowu będziesz komuś pupę zawracał jak to Ci się auto już nie podoba.Mam nadzieję, że nie będzie to znowu nikt z klubowiczów ani z forum.
Ja jak będe kiedys sprzedawał MX-a to też miałem zamiar sprzedać komuś z forum, bo miło jest jak auto zostaje we właściwych rękach, ale widzę że to nie jest najlepszy pomysł i przykro mi z tego powodu.
Takiej sceny jeszcze na forum nie było i nie powinno wogóle być.Głosuje za usunięciem temetu jak najszybciej
!!!!
Nikt Ci spluwy do skroni nie przykładał jak sie mieniłeś.Nawet jak Cię Sanders oszukał w co nigdy nie uwierzę to teraz zachowaj się jak FACET a nie gówniarz co się wszystkim na forum skarży jak w przedszkolu jakimś.
Ja tez się kiedys napaliłem na Prelude 84 i od chwili jak ją zobaczyłem do momentu ja byłem jej właścicielem nie minęła nawet godzina.Napaliłem się-nie sprawdziłem-kupiłem, to teraz musze się martwić.I uwierz mi ale nawet nie masz pojęcia ile mozna stracić na aucie za które dałem 5,5tyś.
Miałem za to niezłą szkołę życia, i już wiem jak się kupuje auto.A Ty chcesz iść na łatwiznę i mieć wszystko z głowy.Nic Cię to nie nauczy i za jakis czas znowu będziesz komuś pupę zawracał jak to Ci się auto już nie podoba.Mam nadzieję, że nie będzie to znowu nikt z klubowiczów ani z forum.
Ja jak będe kiedys sprzedawał MX-a to też miałem zamiar sprzedać komuś z forum, bo miło jest jak auto zostaje we właściwych rękach, ale widzę że to nie jest najlepszy pomysł i przykro mi z tego powodu.
Takiej sceny jeszcze na forum nie było i nie powinno wogóle być.Głosuje za usunięciem temetu jak najszybciej

- Od: 1 lis 2005, 13:02
- Auto: Xedos 6 KF '94 / B 1600 '83 / Vivaro 1,9DI '03 / Fazer1 '11 /
Ale ta ankiete to udpuśccie sobie. Nie róbcie z tej dyskusji Big brothera ( wyslij sms pod nr, 1234 jesli bigger ma uiść do sadu) No bez przesady. Prosta sprawa niech sobie załatwiaja to osobiście my dostalismy informacje od obu stron i tyle po nas tutaj.
- Od: 31 sty 2006, 17:30
- Auto: Bezawaryjne i Niebite
mX-MEN napisał(a):Nikt Ci spluwy do skroni nie przykładał jak sie mieniłeś.Nawet jak Cię Sanders oszukał w co nigdy nie uwierzę to teraz zachowaj się jak FACET a nie gówniarz co się wszystkim na forum skarży jak w przedszkolu jakimś.
nic dodać, nic ująć.