BIGer ca sanders...

Pogaduchy motoryzacyjne.

Czy usunąć dyskusję z forum

Ankieta wygasła 20 sie 2006, 09:18

Tak
30
47%
Nie
34
53%

Liczba głosów : 64

Postprzez farciarz » 16 sie 2006, 23:41

sanders napisał(a):
BIGer napisał(a):sanders powienien sie przyznac ze silnik nie jest sprawny i dogadac sie ze mna,a nie prubuje zucic wine na mnie.!

stary do czego mam sie przyznac--jak nie bylem nim na kompie----------juz mam dosc

sanders napisał(a):
BIGer napisał(a):sanders nie byles a gwarantujesz ze silnik jest 100% sprawny, to chyba cos tu jest nie tak...!

jak w przedszkolu!!!!!!!!!!!
Mi sie nic nie dzialo z silnikiem , wiec co ci mialem napisac.......pozatym bedzie film ktory nakrecil letkoletki i sam zobaczysz jak ten samochod chodzil.

Kurna....To może ja zamieszczę ogłoszenie w dziale sprzedam swojej furki....i następny właściciel nagle się znajdzie na forum i zacznie mi wytykać, że nagle się okazało, że jest coś nie tak ze zużyciem oleju lub że zawieszenie w nim stuka....lub, że jest ma badaniu technicznym zbyt duża zawartość CO2 ??...[tiiit]...nie niprzedam nigdy auta klubowiczowi !!....bu nie doszło do takiej sytuacji jaka jest tu teraz <dupa>
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez BIGer » 16 sie 2006, 23:42

Piotruś moj fs w mazdzi chodzi normalnie nie pali olej, nie kopci i nie ma bledow na kompie bo raz na miescia sprawdzalem co sie z silnikiem dziala ,bo o niego dbalem, ze silik chodzi nie znaczy ze dziala poprawnie. poprostu che swoj sprawny samochod lub pokrycie kosztow naprawy motoru, ja moge oddac za naprawe przegubow bo nie wiedzialem o nich.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Forumowicz

Od: 19 paź 2005, 19:59
Auto: Audi A4 B5 2.6 V6

Postprzez Pit » 16 sie 2006, 23:45

sanders napisał(a): 30 l paliwa hahaha hahaha hahaha hahaha

...ulala sanders to wg moich obliczeń na wyjazd do mX-MEN'a musiałeś wydać ze 300,– :D Ty bogaty jesteś człowieku....

Biger – brednie. Może te 30 litrów wyszło tobie po całym dniu pokazywania okolicznym znalomym na postoju jak gra stożek przy 7000 rpm. Przy przegazówkach na postoju też silnik pali wachę :)

btw... RX przy pałowaniu pali mniej :)
Forumowicz

Od: 14 lut 2005, 06:56
Auto: FD3S

Postprzez bajer0 » 16 sie 2006, 23:46

Panowie. Ochloncie troche.

po 1. zaden z was nie przerejestruje auta, bo do przerejestrowania potrzebny jest TWARDY DOWOD. Kolega tydzien temu kupil BMW z poznania, przyjechal z miekkim dowodem i w ten weekend musial wracac po dopiero co wydany twardy, gdyz w urzedzie nie mogl NIC zalatwic.

po 2. Biger, a moze silnik nie pali oleju, tylko go gubi? Pokazales plame oleju, sprawdz moze miska ucierpiala? Auto z tego co widzialem ma obniozone zawieszenie i trzeba z tym bardzo uwazac. Ja zaraz po kupnie Concerto zawadzilem micha o kraweznik. Przez 3 doby z tego powodu wylecial caly olej z silnika :| Po prostu zrobila sie mala dziurka i tyle.

po 3. Nie wierze, ze biger zarznal silnik po przejechaniu 200km.

po 4. Ciezko wam cos teraz doradzic. Musicie reszte miedzy soba ustalic. Przypomnijcie sobie co kto mowil przy tranzakcji i tyle. Dojdzcie do jakiegos kompromisu i po zawodach.
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez marcinkosky » 16 sie 2006, 23:46

sanders napisał(a):Wypowiedzcie sie KL-owcy ile pali w miescie przy spokojnej jezdzie

mi sie udalo zejsc do ok 10 litrow na setke po miescie ale to bylo tylko raz...... :] <lol>
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez BIGer » 16 sie 2006, 23:48

Piotruś prosze cie nie rob ze mnie debila ok? 2 sondy nie dzialaja oraz regulatror cisnienia paliwa, nie pisal bym tego jak by tak nie bylo, nikomu nie pokazywalem jak gra stozek bo niestac mnie na to,
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.
Forumowicz

Postprzez sanders » 16 sie 2006, 23:50

BIGer napisał(a):Piotruś prosze cie nie rob ze mnie debila ok? 2 sondy nie dzialaja oraz regulatror cisnienia paliwa, nie pisal bym tego jak by tak nie bylo, nikomu nie pokazywalem jak gra stozek bo niestac mnie na to,

nieznam sie ale jak kpmp wykazal tyle błedow to dziwie sie ze ten samochod jezdzi---to jest bez sensu.
Forumowicz

Od: 19 sty 2005, 23:02
Auto: BMW M3 Audi A6 Mazda6

Postprzez BIGer » 16 sie 2006, 23:52

bajer0 napisał(a):po 2. Biger, a moze silnik nie pali oleju, tylko go gubi? Pokazales plame oleju, sprawdz moze miska ucierpiala? Auto z tego co widzialem ma obniozone zawieszenie i trzeba z tym bardzo uwazac. Ja zaraz po kupnie Concerto zawadzilem micha o kraweznik. Przez 3 doby z tego powodu wylecial caly olej z silnika ysz Po prostu zrobila sie mala dziurka i tyle

Autem jestem pewien ze nie zachaczylem, miska jest cala olej leci gdzies kolo miski i to sa duze plamy pokaze jutro foto z rana pod samochodem i z kanalu.
Forumowicz

Postprzez slav » 16 sie 2006, 23:54

farciarz napisał(a):Sorki...ale kto kogo tu oskarża

jednoznacznie oskarzony zostal sanders
mialem okazje ubic z nim kiedys interes ( niewypalil z mojej winy) ale niezauwazylem wtedy zeby robil jakies
problemy, bez problemu sie dogadalismy.koles w porzadku

ja jak kupilem obecna kl tez niesprawdzalem ja na kompie

rozumiem sandersa bo to on zostal oskarzony i jak najbardziej ma prawo sie bronic
rozumiem rowniez bigera bo w koncu nie jest to 100 zł.

sam kiedys bylem w podobnej sytuacji jak biger , ale gosciu wprost mi powiedzial , ogladales auto ? jezdziles ? mogles jechac do mechanika na weryfikacje? na wszystko odp. tak, bo taka byla prawda
i co tez mialem z goscia zrobic oszusta?

fakt jest taki ze zaden nasz osad niebedzie sprawiedliwy , to oni dwaj zalatwiali ta transakcje i oni dwaj musza ja skonczyc, zycze powodzenia i wole sie wiecej niewtracac w tak [tiiit]... sprawe
Forumowicz

Od: 29 maja 2005, 23:38
Auto: rozne

Postprzez bajer0 » 16 sie 2006, 23:54

BIGer na poczatek to ustal wyciek. Zresetuj kompa silnika, pojezdzij troche i sprawdz co z tymi lambdami.
"W niebie Cię czeka nagroda, wielka nagroda tylko grzeszyć się nie waż, bądź nam posłuszny to pójdziesz do nieba
W niebie Cię czeka niewyobrażalne, totalne i spektakularne, męczeństwo Twoje nie poszło na marne
W niebie Cię czeka religii sens taki, że masz być jak te pokraki bez myśli, Bóg Ojciec o wszystkim i tak za Ciebie pomyśli
Do nieba pójdziesz za czyny prawe, a nie za zabawę, religia daje niewolę, ale daje i strawę"
Kult – Park23
Forumowicz

Od: 26 sie 2004, 13:11
Auto: 626 GF FS `98

Postprzez farciarz » 16 sie 2006, 23:55

BIGer...jesne...o motor dbałeś...a o wygląd zewnętrzny nie bardzo <dupa> <dupa> <dupa>

No to szkoda, że nie potrzyłeś na swojją "byłą" 626 z bliska....powiem Ci szczerze, że nie w życiu bym jej nie chciał z takim wyglądem .... nie wtapiając sporo kasy w naprawę jej wizerunku zewnętrznego.
A stan auta z zewnątrz świadczy równie wiele o właścicielu....niestyety. Jak dla mnie nie świadczy to o Tobie zbyt ciekawie..........niestety

BIGer napisał(a):Piotruś moj fs w mazdzi chodzi normalnie nie pali olej, nie kopci i nie ma bledow na kompie bo raz na miescia sprawdzalem co sie z silnikiem dziala ,bo o niego dbalem, ze silik chodzi nie znaczy ze dziala poprawnie

Widzę, że kolega zajmował się strojeniem w trakcie jazdy....to dla mie wielka ciekawostka...ciekawe jak to robiłeś ??....miałeś ze sobą sprzęt do pomiarów....czy też zamontowane SMT 6 ??....kurde...coraz bardziej zamiast denerwować zaczyna mnie to bawić....
Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
Forumowicz

Od: 1 kwi 2005, 21:35
Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008

Postprzez sanders » 16 sie 2006, 23:56

BIGer juz na dzis koniec pisania ide spac--ale nie ublizając nikomu, mysle ze biker chcesz wyłodzic ode kase.
Forumowicz

Postprzez BIGer » 16 sie 2006, 23:56

to niech sanders cos zaproponuje a nie caly czas prubuje zrobic ze mnie glupka, takie rzeczy nie powinny dziac sie w klubie, jestem sklonny na ugode lecz sanders niechce jej.

NIE CHCE OD NIKOGO WYLUDZIC KASY CHCE MIEC SPRAWNE AUTKO,farciarz a niby co z nim nie tak, nie kazdego stac aby co rok lakierowac auto,,, no prosze cie!
Forumowicz

Postprzez marcinkosky » 17 sie 2006, 00:01

czytam wszystko z ciekawoscia i nie mam zielonego pojecia co o tym myslec. Nie chce nikogo oskarzac ani tym bardziej ublizac nikomu ale kolega drof bardzo madrze napisal:

drof napisał(a):ogladales auto ? jezdziles ? mogles jechac do mechanika na weryfikacje?
Ostatnio edytowano 17 sie 2006, 00:02 przez marcinkosky, łącznie edytowano 1 raz
V40 dCi – TATUSIOWOZ :) – było
Mondeo mk IV TDCI KOMBI :) – było
Focus mk2 TDCI sedan :) – było
Auris TS HSD :)
Forumowicz

Od: 26 paź 2005, 15:14
Auto: Prius P2

Postprzez sanders » 17 sie 2006, 00:02

bajer0 dobrze mówisz niech zresteuje kompa i pojezdzi a potem jedzie na kompa/
BIGer stary powiedz mi jak ja mam sie z toba dogadac , jak pierw mnie obrażasz, wyzywasz od złodzieji.
Teraz to ja nawet bym sie bał odesłac tobie dowod,oc i karte pojazdu(dok potrzebne przy odebraniu twardego dowodu)
Forumowicz

Postprzez Pit » 17 sie 2006, 00:04

BIGer napisał(a):Piotruś prosze cie nie rob ze mnie debila ok? 2 sondy nie dzialaja oraz regulatror cisnienia paliwa

napiszę Ci po raz drugi, bo widzę, że nie dociera – SANDERS NIE BYŁ NA DIAGNOZIE BŁĘDÓW. Nie mógł tym samym wiedzieć o istnieniu takich usterek w aucie. Rozumiesz?
Forumowicz

Postprzez BIGer » 17 sie 2006, 00:05

sanders bo poniosly mnie zlosc, ze pracowalem tak dlugo na te pieniadze i na auto a teraz musze tak duzo dolozyc do niego, rozumiesz to mnie boli! kompa resetowalem po 20 km sprawdzilem i zniknol tylko kod 2 czujnik walu korbowego reszta bledow nadal zostala!
Forumowicz

Postprzez Pit » 17 sie 2006, 00:07

BIGer napisał(a):[...poniosly mnie zlosc, ze pracowalem tak dlugo na te pieniadze i na auto a teraz musze tak duzo dolozyc do niego, rozumiesz to mnie boli! kompa resetowalem po 20 km sprawdzilem i zniknol tylko kod 2 czujnik walu korbowego reszta bledow nadal zostala!

...to rozjerzyj się za nowym autem a nie pakujesz się w 14-letni silnik V6 łudząc się, że jest w fabrycznym stanie. Kup Matiza i będziesz miał spokój :D
Ostatnio edytowano 17 sie 2006, 00:08 przez Pit, łącznie edytowano 1 raz
Forumowicz

Postprzez BIGer » 17 sie 2006, 00:08

Piotruś TO PO CO ZAPEWNIAL ZE SILNIK IGLA, ILE RAZY TO MAM PISAC,JAK NAWET NIE ROBIL TESTOW I DIAGNOZY!!!!
Forumowicz

Postprzez sanders » 17 sie 2006, 00:09

BIGer nie trzeba bylo takim tonem od samoge poczatku--teraz mozesz isc do sadu i ja tez--za obraze mnie
Bys chociarz zminil temat postu bo wygłada ochydnie a fakty przemawiają za mna--bo naprawde nie mialem pojecia o tych błedach kompa--a jak auto jezdzilo wspanielae to do czego ja sie mialem czepiac. I takie tez tobie oddalem--a o wycieku nic nie wiedzialem.
Forumowicz