Szum przy lusterkach
heh.... a wiesz ze jeszcze 6 postow i bedę mial ..... 1000 postow na koncie 

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
He He – jarol jak ja jade 80km/h to też nic a nic nie szumi
A może u ciebie po prostu ktoś to zrobił na sztywno....... szyby Ci sie otwierają
A może u ciebie po prostu ktoś to zrobił na sztywno....... szyby Ci sie otwierają

Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
xXx, czy mógłbyś dokładnie napisać gdzie przylepić tą gumę? U mnie te ż coś szumi i z tego co piszecie wynika, że mam ten sam problem. Choć szczerze mówiąc na początku myślałem, że szum dochodzi z nawiewu, ale że trudno go dokładnie zlokalizować, to równie dobrze może to być to co u Was.
- Od: 10 paź 2006, 18:42
- Auto: Mazda 323f 1.5 1996
biker-pl napisał(a):aleś odkopał temat --3 lata
Bo trzy lata temu nie miałem jeszcze tego problemu – nie miałem mazdy.
Może i temat stary, ale mimo wszystko jeśli ktoś mógłby dokładnie napisać jak się tego szumu pozbyć, to byłbym bardzo wdzięczny.
- Od: 10 paź 2006, 18:42
- Auto: Mazda 323f 1.5 1996
No ja tu sobie jaja robię a mam ten sam problem od strony pasażera, od strony kierowcy jest kojący spokój, jedynie lusterko się rozszczelniło na tym trójkącie, jest i na to rada- grubsza górna śruba to dociągnie.Nie chciałbym tego obkleić jakos amatorsko albo nieestetycznie 

odgrzeje jeszcze raz kotleta... czy ktos finalnie poradzil sobie z tym problemem ?... i moze wytlumaczyc jak chopu na miedzy gdzie trzeba doszczelnic i ktoredy ten wiatr sie przeciska? ;]
- Od: 25 wrz 2007, 10:07
- Auto: było 323F Z5, 323F KF, Honda Accord Coupe, Audi A4 B6 1.8T Sedan, Audi A4 B6 1.8T Avant, Audi A4 B6 2.4 V6
w 323f BA szumy moga dochodzić w wyniku osunięcia szyny prowadzacej szybę i niewłaściwym jej wejściu pod górną uszczelkę i przyleganiu,lub z miejsca styku mocowania lusterek z uszczelką drzwi. W pierwszym przypadku regulacja szyby, w drugim albo przyklejenie kawałka gumy na uszczelkę, albo bardziej łopatoligiczny sposób nie dający 100 % gwarancji poprawy : szyba w dół i lekkie z wyczuciem dociśnięcie mocowania lusterka do środka .soul napisał(a):moze wytlumaczyc jak chopu na miedzy gdzie trzeba doszczelnic i ktoredy ten wiatr sie przeciska? ;]
ArtX napisał(a):szyba w dół i lekkie z wyczuciem dociśnięcie mocowania lusterka do środka
ktoś tak zrobił w MX6, ja się przymierzałem do tego ale strach mnie obleciał, że popsuje

kurde mam opory, żeby nic nie pękło:)