Witam
Od października stałem się szczęśliwym posiadaczem mazda cx3 2016 AWD 150 koni.
Samochód przy zakupie sprawdzany był w ASO i wszystko było w porządku, do wymiany były tylko poduszki mocowania dyferencjału lewa i prawa i wymiana tulei w tylnym mechanizmie różnicowym.
Przy zakupie jeździłem tylko po mieście tak więc prędkości były nieduże. Ale w czym problem teraz jeżdżąc trasami i z większymi prędkościami zauważyłem że powyżej 2000 tysięcy obrotów i przy prędkości powyżej 80 dochodzi do taki donośny szum,podobny trochę jakby samochód miał założony jakiś sportowy wydech. Dzwiek dochodzi tak raczej z połowy auta i przy naprawdę dużej prędkości dochodzi jeszcze lekkie drganie drążka szczególnie na wyższych biegach. Dzwoniłem do ASO ale terminy długie może ktoś już miał coś takiego? Pozdrawiam
Mazda cx 3 2016 150 koni szum przy większych prędkościach
Strona 1 z 1

- Od: 19 lip 2026, 17:31
- Auto: Mazda cx3
Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Witam
Też tak myślałem na początku, bo opony były stare ale mam już wymienione na nowe wielosezonowe marki premium i jest bez zmian.
Też tak myślałem na początku, bo opony były stare ale mam już wymienione na nowe wielosezonowe marki premium i jest bez zmian.

Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Zależy od prędkości bo jak stoi i dodaje obrotów to nic się nie dzieje. Dziś złapałem na szybko mechanika i stwierdził że to coś z wałem że może po wymianie tych gum może nie wywarzony może coś się usztywnilo
Ma w poniedziałek go zabrać na rolki i mają go sprawdzac
Ma w poniedziałek go zabrać na rolki i mają go sprawdzac

Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Dosłownie mam to samo , szumy jakby łożysko padało i do tego jak dodam lekko kierownicą w lewo to jakby poząbkowana opona, dzieje się to tak od 60 na godzinę do 100. Wymieniłem opony nic nie zmieniło pojechałem na zbieżność wszystko ok. Pojechałem do mechanika na sprawdzenie łożyska ale twierdzi że jest ok chyba że to jego początki , auto ma przejechane 80 tys. Może ktoś miał problem już z łożyskami ? albo może już to przechodził

- Od: 30 paź 2019, 09:35
- Auto: Mazda CX-3 SkyPassion 4x4
Mechanik dziś dzwonił przejrzał go i nic nie znalazł. Żadnych luzów na wale. Więc stoimy w miejscu. Jutro będę go odbierał więc dowiem się więcej.

Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Ja bym jednak stawiał na łożysko z piastą , jestem ciekaw czy ktoś z forum wymieniał już łożysko przy przebiegach do 100 tys. Mając już sporo aut nigdy nie zdarzyło mi się wymieniać łożyska w kole. jak będzie mnie denerwować mocniej to chyba w ciemno wymienię. Też miałem przejrzane auto i nic.

- Od: 30 paź 2019, 09:35
- Auto: Mazda CX-3 SkyPassion 4x4
Odebrałam auto i nic. Przejrzeli auto kombinowali jeździli szukali i też stawiają na początek łożyska ale nie są pewni.

Benzyna 2.0 AWD 150 koni
Rok produkcji 2016
Strona 1 z 1