Czateria 2025
Ja nie widzę okazjonalnie części emotek, avatarów, nicków i zdjęc. To chyba wina mojej przeglądarki.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Na liczniku Tiggo 6666km
Najmniejsze zużycie prądu jeżdżąc na samym elektryku to niecałe 14kw/100km
Najmniejsze zużycie paliwa w trasie z dystrybutora to 6.75L/100 km jazda 100-120
Nadal zadowolony, nadal brak zastrzeżeń
Ładuje praktycznie raz w tygodniu zazwyczaj w weekend przy zużyciu poniżej 20kw licznik pokazuje ponad 90km zasięgu na elektryku.
Najmniejsze zużycie prądu jeżdżąc na samym elektryku to niecałe 14kw/100km
Najmniejsze zużycie paliwa w trasie z dystrybutora to 6.75L/100 km jazda 100-120
Nadal zadowolony, nadal brak zastrzeżeń
Ładuje praktycznie raz w tygodniu zazwyczaj w weekend przy zużyciu poniżej 20kw licznik pokazuje ponad 90km zasięgu na elektryku.
To, co łatwe, nie prowadzi do niczego.
GD – Generacja Doskonała
GD – Generacja Doskonała

- Od: 20 lut 2008, 20:59
- Auto: Mazda 626 GD 2.0i 90 km '92r + LPG
No moze troszke od Jaguara jest wiekszy
, w tle Mustang sie jeszcze zalapal. Cala flota z USA, a wczoraj odebralem 4’tego
.
..::Born To Rise Hell::..
Jakieś przedstawiciel handlowy mieszka bo same białe
Trochę ludzie naciągali tych aut ze stanów ostatnio, pełno tego na drogach
Apropos rozmiarów, u nas też różnie bywa 
There's always a bigger fish
A mi kolejna 'okazja' od klienta spadła, kręci, nie odpala...
Clio 2, wnetrze sport, 1.6 16v 110 koni taniej niż złom, bez rdzy. Już jeździ
Muszę teraz obejrzeć co w nim trzeba zrobić i chyba to sprzedam, bo 4 auta to za dużo.
Miałem ofc standardową wojnę z naszym wydziałem komunikacji – okazuje się, że wpisanie na umowie sprzedaży 'uszkodzony silnik' wiąże się z brakiem możliwości zarejestrowania pojazdu bez przeglądu po dacie z umowy zakupu. Pomijam już chamstwo i personalne wycieczki serdecznej pani w okienku, szkoda że nie poinformowała mnie, że mogę auto zarejestrować czasowo na tzw. czerwone tablice, a teraz mam czas do 30 maja, bo inaczej mandat 500zł. Tak dla obywatela, od serca.
Najśmieszniejsze chyba jest to, że w moim WK wymagają kartki z przeglądu, jeśli nie ma miejsca w dowodzie, gdy w innych WK sprawdzają sobie w CEPIKu. Ja usłyszałem 'musimy mieć kartkę, bo nas CEPIK nie przepuści'. Pytam 'ten CEPIK, w którym pani może w tej chwili sprawdzić, że auto ma aktualny przegląd tak?' No i się zaczęła wojna
W urzędach bez zmian – to ty jesteś głupek i frajer, a oni tam nie są dla Ciebie tylko żeby zrobić z Ciebie idiotę. ~35 auto na koncie, a co 2 rejestracja jakiś problem.

There's always a bigger fish
A mi kolejna 'okazja' od klienta spadła, kręci, nie odpala...
Clio 2, wnetrze sport, 1.6 16v 110 koni taniej niż złom, bez rdzy. Już jeździ
Muszę teraz obejrzeć co w nim trzeba zrobić i chyba to sprzedam, bo 4 auta to za dużo.
Miałem ofc standardową wojnę z naszym wydziałem komunikacji – okazuje się, że wpisanie na umowie sprzedaży 'uszkodzony silnik' wiąże się z brakiem możliwości zarejestrowania pojazdu bez przeglądu po dacie z umowy zakupu. Pomijam już chamstwo i personalne wycieczki serdecznej pani w okienku, szkoda że nie poinformowała mnie, że mogę auto zarejestrować czasowo na tzw. czerwone tablice, a teraz mam czas do 30 maja, bo inaczej mandat 500zł. Tak dla obywatela, od serca.
Najśmieszniejsze chyba jest to, że w moim WK wymagają kartki z przeglądu, jeśli nie ma miejsca w dowodzie, gdy w innych WK sprawdzają sobie w CEPIKu. Ja usłyszałem 'musimy mieć kartkę, bo nas CEPIK nie przepuści'. Pytam 'ten CEPIK, w którym pani może w tej chwili sprawdzić, że auto ma aktualny przegląd tak?' No i się zaczęła wojna
W urzędach bez zmian – to ty jesteś głupek i frajer, a oni tam nie są dla Ciebie tylko żeby zrobić z Ciebie idiotę. ~35 auto na koncie, a co 2 rejestracja jakiś problem.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Na tego lincolna to chyba już kategorie C trzeba mieć 

No szczerze to jest potężny samochód. Nie nadaje się do miejskich warunków w Polsce. Ale wciąż, robi wrażenie 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Krzemol napisał(a):A tam się nie nadaje, w sam raz na wożenie dzieci do szkoły i stawanie pod nią na awaryjkach
Dokładnie tak. Nie wiem co przyświeca kupowaniu wielkiego auta do miasta ale patrząc na rozmiary miejsc parkingowych i ich liczbę to nie jest to łatwe życie. Ameryka ok tam wszystko podyktowane samochodom ale w Europie to się robią schody.
Akurat w tym przypadku to mienie przesiedleńcze, pani wziela ze sobą z kanady 
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
MrShaleck napisał(a):Akurat w tym przypadku to mienie przesiedleńcze, pani wziela ze sobą z kanady
Czyli świadomie sobie to zrobiła
Dopisano 24 maja 2026 11:35:
Zna ktoś taką firmę jak Trade republic? Może ktoś ma tam konto? Mają fajną ofertę na konto oszczędnościowe ale zbieram info co to za bank bo na Internecie to tylko płatne opinie.