Cześć wszystkim
Jestem posiadaczem Mazdy 3 2015 rocznik BM. Ostatnio zakupiłem komplet felg 16 cali. Identyczne takie jakie mam teraz z tym, że w innym kolorze – OEM Mazda. Z tego co czytałem to Mazda 3 nie posiada czujników ciśnienia, w feldze mam "pustą" dziurę w której normalnie jest wentyl/czujnik – ale skoro nie ma czujników to co tam wchodzi?
Mazda 3 – Felgi
Strona 1 z 1
Cześć ponownie 
Nie chcę zakładać nowego tematu, to nadpiszę się po paru latach
Potrzebuję szybkiej porady technicznej. Planuję zakup kolejnych felg do mojej Mazdy 3 BM (Hatchback) z 2015 roku.
Wybrałem felgi 17 cali o parametrach: 7.5J, ET 45. Na to chcę wrzucić opony 215/50 R17.
Obecnie mam seryjne 16-tki (6.5J ET50). Czy przy tym nowym zestawie (7.5J ET45) nic nie będzie obcierać przy pełnym skręcie lub załadowanym aucie? Czy ktoś z Was jeździ na takim setupie i może potwierdzić, że wszystko gra?
Dzięki za pomoc!
ps. mogę poprosić o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu
?
Nie chcę zakładać nowego tematu, to nadpiszę się po paru latach
Potrzebuję szybkiej porady technicznej. Planuję zakup kolejnych felg do mojej Mazdy 3 BM (Hatchback) z 2015 roku.
Wybrałem felgi 17 cali o parametrach: 7.5J, ET 45. Na to chcę wrzucić opony 215/50 R17.
Obecnie mam seryjne 16-tki (6.5J ET50). Czy przy tym nowym zestawie (7.5J ET45) nic nie będzie obcierać przy pełnym skręcie lub załadowanym aucie? Czy ktoś z Was jeździ na takim setupie i może potwierdzić, że wszystko gra?
Dzięki za pomoc!
ps. mogę poprosić o przeniesienie tematu do odpowiedniego działu

- Od: 13 kwi 2022, 14:25
- Auto: Mazda 3
Strona 1 z 1