Bluetooth mapy Google
Strona 1 z 1
Musisz mieć ustawiony Bluetooth jako źródło dźwięku, wówczas cokolwiek telefon będzie odtwarzał będziesz słyszał w głośnikach samochodu. Więc FM / CD / USB odpadają jako źródła dźwięku. Zostaje ci coś a'la Spotify albo vRadio bezpośrednio z telefonu.

- Od: 14 cze 2006, 00:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
cassano79 napisał(a):Witam lacze się z moją mazda przez bluetooth normalnie rozmawiam wszystko słyszę a czy jest możliwość słuchania głosu map google przez głośnik w aucie?
Bez zmiany modułu w którym są złącza USB i AUX oraz zmiany oprogramowania MZD na wyższe nie będzie możliwe używanie AA lub Carplay
Kolega ma G-75, a te nie mają MZD, a jedynie panel radia. Więc zapewne mapy ma na telefonie, ale chce słyszeć komendy z głośników auta

2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):Kolega ma G-75, a te nie mają MZD, a jedynie panel radia. Więc zapewne mapy ma na telefonie, ale chce słyszeć komendy z głośników auta
Ciekawe, bo myślałem, że wszystkie od 2014 mają system MZD, ale widocznie uzaleznione jest to od rodzaju wyposażenia, a nie od mniejszej mocy silnika.
Do zdaje się 2 liftu wersja silnikowa 75km była dostępna wyłącznie w najniższej wersji wyposażenia. A ta miała manualną klimatyzację i śmieszne radyjko zamiast tabletu. Gdy EU zaczęło całkiem odbijać z normami, silnik 75km stał się bardziej popularny w 2 lifice i tam już tablet mógł być.

2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
No właśnie. Nie wiemy jaką wersję ma cassano79, a calkiem niedawno oglądałem na YT podmianę radia na wyświetlacz z MZD...więc jest to możliwe, jeżeli znajdzie się tanio graty na podmianę z...szrotu lub rozbitka.
Strona 1 z 1