Cześć,
Niedługo zbliża się wymiana oleju silnikowego więc przy okazji.
Przerabiał ktoś wymianę oleju w manualnej skrzyni i dyferencjale, przy jakim przebiegu?
Wiem, że to oleje określane przez producenta jako "lifetime" ale szukam opinii, dzięki.
Wymiana oleju manualna skrzynia i dyferencjał.
Strona 1 z 1
W mojej cx-30 w manuału wymieniłem olej przy 60 tyś.km i po czterech latach. Wlałem 2 litry Fusha 75W80 GL-4 jak każe producent. Obecnie mam 90 tysia i skrzynia chodzi jak złoto. Wymiana bardzo prosta i każdy warsztat ci to ogarnie.
Witam,może kolega mi podpowie gdzie się wlewa olej do manuala jak to takie proste .Moja madzia jest z rocznika 2019 w defyrencjale wymiana bezproblemowa ale w skrzyni to już schody,Na yutube pokazana jest śruba gdzie się wlewa pompką ale tej śruby nie idzie wyciągnąć bo przeszkadza stopka ,która jest odlana razem z blokiem i no i kiszka.Śruba ta jest z dużym łbem i jest na k.lucz toryks.Proszę o pomoc jak to ugryść. Pozdrawiam
Dopisano 16 kwi 2026 17:11:
Wszysto już wiadomo.
Dopisano 16 kwi 2026 17:11:
Wszysto już wiadomo.
A to mi zagwozdke zabiłeś! Wymieniali mi w zaufanym warsztacie i zapewne jak w innych samochodach wlali olej przez korek kontrolny, aż nie zaczął wyciekać. W poprzednim moim samochodzie tak właśnie zrobili. Pozdrawiam Darek
Strona 1 z 1