Nowy zakup
1, 2
Prywatnie. No niestety z finansowaniem jest ten problem, że nikt nie zagwarantuje jak będzie to wyglądało w połowie przyszłego roku, a cena raz wynegocjowana zostaje. Próbują też przyciągnąć rabatami na akcesoria. Problem w tym, że to moim zdaniem zwykłe oszustwo.
Np. koło zapasowe to koszt rzędu 3k, po "zniżce" 50% 1,5k, a u konkurencji przy zamawianiu to samo kosztuje 700 zł... 
Negocjacje ceny są bardzo ciężkie, przynajmniej tam gdzie byłem i tam gdzie dzwoniłem.
Akcesoria – kosmicznie drogie. Jeśli kupujesz auto 2025 to masz 6 tys na akcesoria, jeśli masz mazdę już to za stary samochód 2500 niezależnie czy kupujesz z bieżącego roku czy zamawiasz już 2026. 2 tyś rabatu na ubezpieczenie.
Tak czy inaczej zamówiłem bo mi się podoba i tak jak lubię pochodzi z Japonii…mówię o modelu 3.
Akcesoria – kosmicznie drogie. Jeśli kupujesz auto 2025 to masz 6 tys na akcesoria, jeśli masz mazdę już to za stary samochód 2500 niezależnie czy kupujesz z bieżącego roku czy zamawiasz już 2026. 2 tyś rabatu na ubezpieczenie.
Tak czy inaczej zamówiłem bo mi się podoba i tak jak lubię pochodzi z Japonii…mówię o modelu 3.
No tak, z tymi rabatami dokładnie tak jest. Użytkuję mazdę 3, to za rabat 2500 wziąłem immobilizer, no i dobrałem akcesoria za gratisowe 6 tys., dodatkowo dobrałem jeszcze akcesoria za dodatkowe 5 tys. to wrzucili mi w gratis te dodatkowe. No i opony za 3 tys. zimowe. Oczekuję, być może będzie przed Świętami do odbioru
.

- Od: 6 sty 2021, 16:40
- Auto: Mazda 3 BN HB 2018, 2.0 120 KM, SKY-PASSION
Raczej przeliczcie to na procenty ponieważ te limity na akcesoria są od wartości samochodu, a nie stałe. No tak czytając to się niewiele zmieniło, 2% w cenie taniej lub 3% na akcesoria?
A opony/felgi zimowe są w promocji niezależnie od tych rabatów.
A opony/felgi zimowe są w promocji niezależnie od tych rabatów.
1, 2