Mazda 3 2026?
Strona 1 z 1
Możliwe, patrząc na premierę nowej CX5, te fotki pasują do trendu. Aczkolwiek wygląda to jak stara 3 z wklejonym przodem/tyłem z 6e.
O gustach się nie dyskutuje, ale wg mnie w CX5 poszli w złym kierunku i jako fan marki zwyczajnie mi się nie podoba. Polecam poszukać na YT. Na kierownicy gładziki, na środku wielki tablet bez fizycznych przycisków... Jeszcze tylko niech wrzucą silnik 1.2T i będzie auto jak każde inne.
O gustach się nie dyskutuje, ale wg mnie w CX5 poszli w złym kierunku i jako fan marki zwyczajnie mi się nie podoba. Polecam poszukać na YT. Na kierownicy gładziki, na środku wielki tablet bez fizycznych przycisków... Jeszcze tylko niech wrzucą silnik 1.2T i będzie auto jak każde inne.

- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Zgadzam się. Widziałem filmy i sadzę, że nowa wersja CX5 strzał w kolano.
Auto zostało wykastrowane z cech, które je wyróżniały, tzn tablet zastępujący zwykłe przyciski i dobry silnik. Miałem 9 lat pierwszą wersję z 165KM i było dobrze, teraz wersja druga, 2.5 silnik z 194 KM i jest dobrze++.
A w nowej CX5 140KM – ręce opadają.
Pozdrawiam miłośników starsze motoryzacji.
R
Auto zostało wykastrowane z cech, które je wyróżniały, tzn tablet zastępujący zwykłe przyciski i dobry silnik. Miałem 9 lat pierwszą wersję z 165KM i było dobrze, teraz wersja druga, 2.5 silnik z 194 KM i jest dobrze++.
A w nowej CX5 140KM – ręce opadają.
Pozdrawiam miłośników starsze motoryzacji.
R

- Od: 29 wrz 2014, 21:06
- Auto: Było: 2.0-G, Energy,AT
Jest: 2023 -2.5 Homura, 4x4 AT
Akurat mocą bym się nie przejmował, bo to przez durne normy EU. To się potem podbije do ~200 koników i będzie ok.
Ale aranżacji wnętrza nie poprawisz.
Ale aranżacji wnętrza nie poprawisz.

- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
darrecki napisał(a):Możliwe, patrząc na premierę nowej CX5, te fotki pasują do trendu. Aczkolwiek wygląda to jak stara 3 z wklejonym przodem/tyłem z 6e.
Tak jak piszesz to bp z doklejonym tyłem i przodem od e6 ale wygląda całkiem nieźle. Nie wydaje mi się żeby bp przechodziła lift bo jest na niego już za późno a nowa 3 będzie się dużo mocniej różnic od bp.
Drażni mnie moda likwidację znaczków i napis z nazwą marki. Coraz więcej tego.
Nowa cx5 wygląda po prostu słabo, jest taka lalusiowata.
Racja, nowe projekty GeoGuessr Free Mazdy tracą ten charakter, za który wielu ją ceniło. Coraz więcej elektroniki, coraz mniej stylu i prostoty – szkoda, że idą w tym kierunku.

- Od: 28 paź 2025, 04:25
Strona 1 z 1