Allegro przez jakiś czas wrzucało swoje paczkomaty w miejsce zwykle wbieranego.
Wkurwili mnie tym mocno, bo nie zauważyłęm tej podmiany i musiałem dymać przez całe osiedle do miejsca gdzie nie ma jak zaparkować.
W ogóle jak przejrzałem gdzie oni mają te swoje punkty to śmiech na sali.
Dziękuję, zostaję przy Inpoście (rano kupione, następnego dnia przed południem do odbioru), lub ewentualnie naprzeciwko mam Żabkę z DPD, DHLem, PP i UPSem
No i u mnie kurierzy DPD działają mega sprawnie, a nawet jak mnie nie ma i nie zostawią pod garażem (jak jest jakiś nowy czy na zastępstwo) to zostawiają w punkcie obsługi do którego mam z 400m (z dużym parkingiem – z rok temu otworzyli).
Ja po sprzedaży Trafica się rozglądałem za dostawczakiem budżetowym do wożenia większej ilości towaru (tak w cenie 15-20kzł) ale stwierdziłem, że przy koszcie wynajmu na poziomie 150-180 netto za dobę (a na tyle mi spokojnie wystarczy) i korzystaniu 1, max 2x w miesiącu, to bezsensowny wydatek. Więcej wyniesie mnie OC, opony i ewentualne naprawy. No i gdzie takiego grzmota trzymać....
Tydzień temu pożyczyłem Transita z 2008 (z wyglądu taki se ale wszystko sprawne) za 180, teraz już jestem "stałym klientem" i kolejne będzie za 160. Umówiłem się na odbiór o 20, oddałem następnego dnia o 15. Za Bolta zapłaciłem w obydwie strony 23zł. Ekstra. Nie widzę sensu zakupu.