Czateria 2025
Maluch miał jedno zadanie dać ludziom transport z A do B i być względnie dostępnym dla każdego. Technologicznie to było muzeum w momencie wypuszczenia a tłuczenie tego do 2000r uważam za sporą przesadę. Koncepcja była dobra dać, ludziom tani środek transportu indywidualnego potem tą rolę przejął Cinquecento które również było przestarzałe a następnie Seicento które już bardziej doganiało swoje czasy .
Cóż, przestarzały produkt już w dniu premiery. Z Polonezem było podobnie.
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Niestety wszystko dlatego że byliśmy po złej stronie muru. Technologia w latach 80 już była tylko możliwości zastosowania kiepskie.
Neonixos666 napisał(a):Niestety wszystko dlatego że byliśmy po złej stronie muru. Technologia w latach 80 już była tylko możliwości zastosowania kiepskie.
Trochę jakby nas tłumiono, bo gdybyśmy mieli wolną rękę, to i pomysły były na czasie i polskie "twingo-Beskid" jeździłoby już w latach 80'ych.
podobnie WuEski dwucylindrowe i pewnie kilka innych ciekawych założeń..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
Problem był z brakiem inwestycji prywatnych po 89r. Nie było za co inwestować w takie projekty, przestarzały system zarządzania i wykup firm przez zagraniczne podmioty za grosze tylko po to by je zlikwidować i wejść na rynek. Taki los spotkał Bizona, wykupiony przez NewHollanda wszyscy pokładali nadzieje w produkcji Polskich kombajnów na podzespołach zagranicznych a oni go zlikwidowali. Niektóre firmy przetrwały bo dostosowały się do nowej sytuacji a niektóre po prostu nie dały rady w wolnej gospodarce bo brakowało kadry które wprowadziła by restrukturyzację. Szkoda mieliśmy parę fajnych firm ale problem ,,zachłystnięcia" się zachodem też nie pomagał. Dziś Made in Poland ma swoją jakość szczególnie żywność jest doceniana niestety nie mamy porządnego przemysłu ale aby taki istniał musiała by być tania energia a tanio u nas nie jest coś wytwarzać. Kiedyś byliśmy konkurencyjni bo ceny energii były dość niskie a i koszty pracowników też nie najwyższe, dziś już nie mamy takiej przewagi.
Neonixos666 napisał(a):Problem był z brakiem inwestycji prywatnych po 89r
problemów było znacznie więcej i wiele z nich nadal pozostało.
Jednym z nich jest kwestia uzyskania patentów.. Spróbuj opatentować własny produkt, to odechce Ci się czegokolwiek, a nawet jak zdobyłbyś patent, to w 80% trafia do głębokiej szafy, bo brakuje chętnych na angażowanie się i produkcję.
No, tośmy sobie pomarudzili..

Historie mojej młodości :
Drugi prawie pełny dzień w Polsce i mnie szlag trafia z tą pogodą
byłem w Chorwacji w trakcie tej burzy z obrazków tutaj wrzucanych i było cieplej niż tu w ciągu dnia
Przeprosiłem się z kołdra gdzie tam prześcieradła użyłem tylko dwa razy do przykrycia 

3 dni jeździłem Skoda Rapid 1.6 TDi. Zrobiłem z 200-215km, z czego 90 na autostradzie 140-145km/h, reszta miasto i wiochy do 100km/h. Zatankowalem 9.7L do pełnego... Komiczne ilości paliwa to wciąga w porównaniu do Mercedesa. Zrobiłem 200km a zasięg wzrósł o 200km
Będzie dobre do wożenia psa i żonie będzie się mam nadzieje dobrze śmigać. Taka śmieszna baby-octavia.

Będzie dobre do wożenia psa i żonie będzie się mam nadzieje dobrze śmigać. Taka śmieszna baby-octavia.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Dominator napisał(a):Drugi prawie pełny dzień w Polsce i mnie szlag trafia z tą pogodą
W nocy z soboty na niedzielę jak wracałem to im bliżej do brzegu to auto potrafiło pokazać momentami 6c na dworze

Rozmawiałem dziś z rolnikiem to jak wcześnie rano szedł na pastwisko to normalnie szron był na trawie. Dziś w nocy było 5 na plusie.
Kurde my mamy w kolejny weekend kajaki
Musi być dobrze 
W nocy okrutnie zimno już bywa, jak na sierpień.
W nocy okrutnie zimno już bywa, jak na sierpień.
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
My wybieramy się na jednodniowy pobyt nad morze, wyjedziemy rano i wrócimy wieczorem w niedziele jeśli będzie pogoda. Nie mamy aż tak daleko a płacić takie pieniądze za pobyć to ja dziękuje.
Beny napisał(a):Lato w pl wydaje mi sie najgorsze od kilku lat,przynajmniej małopolska. Może wrzsien/pazdziernik zaskoczy pozytywnie.
Obiektywnie – jest najgorsze od kilku lat :/ pomorze tragedia. Pojedyncze ładne dni.
Neonixos666 napisał(a):My wybieramy się na jednodniowy pobyt nad morze, wyjedziemy rano i wrócimy wieczorem w niedziele jeśli będzie pogoda. Nie mamy aż tak daleko a płacić takie pieniądze za pobyć to ja dziękuje.
Jak do Was latam to chwila moment. Nie opłaca się zostawać, kompletnie... Raz miałem pusta drogę to 1h50min bez szaleństw mi zeszło... Z tym, że ja jadę przez Jedwabno i Olsztynek zawsze. Podobno jest teraz lepsza droga, ale jakoś się przez te 10 lat przyzwyczaiłem
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Kiedys tak jezdzilem do Krynicy, kazdy weekend czerwca rano wyjazd i wieczorem powrot. Szkoda mi bylo kasy na spanie
. 650 km w obie strony
.
I piwa sie napilem, rybke zjadlem, na plazy przespalem, a potem do domciu
.
I piwa sie napilem, rybke zjadlem, na plazy przespalem, a potem do domciu
..::Born To Rise Hell::..