Mazda 3 BP Hikari 2.0 Skyactive G

BP / BN / BM / BL / BK

Postprzez Tasman20Wroc » 19 cze 2025, 18:48

Witam
Mazda 3 BL zmieniła właściciela ale ja pozostałem przy marce. Moją BL udało się sprzedać bardzo szybko z tego co wiem będzie jeździć po Wrocławiu.
Następcą BL została 3 BP w wersji Hikari.
BP zakupiona w salonie Kia we Wrocławiu, gdzie została pozostawione w rozliczeniu.
Trochę szukałem swojej BP bo zależało mi na Hikari w manualu bez skór. Dodatkowo moja druga połówka musiała zaakceptować kolor. Machine gray nie został zaakceptowany ale soul red już tak.
BP to salon polska, pierwszym właścicielem był Koreańczyk :). Auto ma 10 tys przebiegu i odbyło 3 serwisy w ASO Jaremko. Nietknięte lakierniczo można powiedzieć, że jest to 4 letnie nowe auto.
Wady dwie jedna to podrapana felga i jedna minimalna wgniotka na drzwiach i przednim błotniku do wyciągnięcia PDR. Poza tym cieszy michę <serduszka>

Model: Mazda 3 BP
Silnik: 2.0 Skyactiv G
Moc: 150 km
Wersja nadwozia: hatchback
Wersja wyposażenia: Hikari
Kolor: soul red crystal 46V
Produkcja i pierwsza rejestracja 2021
Przebieg w momencie zakupu: 10560km

Co do planów to na razie nic szczególnego nie planuje. Będzie wizyta u DiSi ale to po wygaśnięciu gwarancji w przyszłym roku. Wizualnie może dechrom i pakiet ori spoilerów i lotek ale to raczej nie w tym roku. Pewną zmianą jest tylko zjazd tablicy pod grill tylko muszę zmotać jakiś adapter i oklejenie we wnętrzu tych koszmarnych piano blaków :|. Z czasem pewnie będą przychodzić mi jakieś pomysły ale będą to raczej subtelne zmiany. Jedyna ewentualna większa zmiana w wyglądzie to pakiet spoilerów tylko ta cena trochę od niego odstrasza.
Załączniki
IMG_20250614_204457306_HDR_AE.jpg
Forumowicz

Od: 10 maja 2019, 21:45
Auto: Mazda 3 BP 2021
Były:
Mazda 3 BL 2012
Polonez Caro 1.5 GLE
Golf IV 1.6 MPI

Postprzez PitrekT » 29 cze 2025, 22:48

Model BP to super kozak w tym kolorze!!!. Gratulacje z zakupu.
Forumowicz

Od: 27 wrz 2010, 17:58
Auto: Mazda 3 BL '12