czujniki parkowania tył
Strona 1 z 1
Witam. Mam problem z czujnikami parkowania tył. Mianowicie nie dają oznak życia. Przy wrzuceniu wstecznego wyłączają się – guzik przy kierownicy świeci się OFF. Nie wydają dźwięków ani nie pojawia się grafika na ekranie. Diagnostyka komputerowa w warsztacie nie wykazała żadnych błędów. Czujniki oryginalne. Miał ktoś taki problem? Czy pozostaje tylko oddac auto do serwisu?
- Od: 17 mar 2025, 09:49
- Auto: cx30
Dziwne że diagnoskop nic nie pokazał może być uszkodzony jeden czujnik. Jak masz gwarancję to jedź do mazdy jak nie to do kogoś kto posiada jakiś mądrzejszy diagnospok np. TEXA albo do elektryka. Bo wiesz komputer komputerowi nie równy
zobacz jeszcze czy nie ma jakiegoś zabrudzenia na czujnikach.
Byłem w serwisie. wgrali aktualizacje modułu parkowania ale czujniki w dalszym ciągu się odłączały. Odwiedziłem firmę zajmującą się montażem haków (bo takowy posiadam) i okazało się że jakis kabelek odpowiedzialny za wyłączanie czujników po wpięciu wtyczki do gniazdka przy haku robił zwarcie i za każdym razem je odłączał. Temat do zamknięcia 
- Od: 17 mar 2025, 09:49
- Auto: cx30
Strona 1 z 1