yedi napisał(a):Nawigacja dla mnie to tylko pomocnik, a nie przewodnik.
Też tak ją traktuję. Dlatego zawsze przed wyjazdem lubię zerknąć na mapę.
www.mazdaspeed.pl
yedi napisał(a):Pod jakim względem porażka? Prowadzi bezbłędnie, nie gubi się i nie zawiesza. Błyskawicznie przelicza nową trasę. Mi to wystarcza.
Valdez napisał(a):yedi napisał(a):Nawigacja dla mnie to tylko pomocnik, a nie przewodnik.
Też tak ją traktuję. Dlatego zawsze przed wyjazdem lubię zerknąć na mapę.
Palmer napisał(a):mapy Google robią to w moim odczuciu lepiej (np. bez kombinatoryki ze zbaczaniem z głównej drogi).
Pisząc, że fabryczna prowadzi mnie bezbłędnie mam na myśli to, że zawsze, bez krążenia jakimiś opłotkami dojeżdżam pod wskazany adres czy do wybranego punktu na mapie. Ale to oczywiste, bo każda nawigacja tak ma. Powinna mieć Jak już napisałem, fabrycznej używam głównie w czasie tournée po obcych ziemiach. Ale nie – jak tu ktoś nie wiedzieć czemu błysnął – „na długich dystansach”. Do tego mam nawigację w telefonie i, jako zapas, starego „Garmina” z LMU. Fabryczna zaś służy mi w drodze powrotnej ze zwiedzania do miejsca zakwaterowania lub w czasie powrotu do domu przez nieznany teren. Czasami to kilkadziesiąt kilometrów, a czasami kilku, kilkunastokilometrowy przejazd z jednego na drugi koniec jakieś rozległego miasta. Dlaczego? Bom czasami leniwy i nie chce mi się zawracać sobie gitary z podłączaniem telefonu i odłączaniem go w czasie postoju, gdy chcę oddalić się od auta. Szybciej i wygodniej mogę wybrać z „Ulubionych” zapisaną wcześniej lokalizację domu czy noclegu, a fabryczna zrobi resztę. W tym miejscu przepraszam za wprowadzenie w błąd w poprzednim poście. Komenda głosowa nawigacji do kontaktu z zapisanym adresem, to w nawigacji na telefonie, a nie w fabrycznej. Chociaż czemu nie spróbować. W fabrycznej lubię też wskazówki i nazwę bieżącej ulicy, wyświetlane na head-upie (mój rocznik nie kwalifikuje się już niestety do aktualizacji oprogramowania, żeby to samo wyświetlać z telefonu) oraz listę kilku kolejnych manewrów na podzielonym ekranie. Co do ustawień, mam powyłączane wszelkie autostrady, drogi szybkiego ruchu, płatne i gruntowe. Trasa najszybsza. Sugestie zmiany trasy ignoruję (nie piszę dlaczego, żeby nie wywoływać kolejnej burzy mózgów), chyba że mogę zaoszczędzić więcej niż 30 minut. Ale tego jeszcze nie było.Palmer napisał(a):yedi, czy mógłbyś podzielić się swoimi, skoro ta nawigacja prowadzi Cię bezbłędnie i wskazać, które opcje ustawiłeś po swojemu? Nie wykluczam, że dam jej jeszcze szansę.
N@GISA napisał(a):Po wgraniu ostatniej aktualizacji 2024 Q1 24Q1 (wyk 18.12.2024) nawigacja nie wyświetla wskazówek trasy na szybie (HUD)
Przed aktualizacją miałem oprogramowanie z 2022 i wszystko działało poprawnie.
Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem, czy też jest to pojedynczy przypadek.
Piszesz o nawigacji fabrycznej? Jeśli tak, to w jaki sposób wprowadzasz do niej cel podróży nie używając pokrętła czy komend głosowych?hugo001 napisał(a):wprowadziłem adres do nawi samochodu przez apkę
Użytkownicy przeglądający ten dział: arturch1977 i 3 gości
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9