Pozdrawiam wszystkich fanów mazdy cx 3.Mam w sumie mazdę niecałe dwa tygodnie, więc uczę się cały czas u mnie problem. Ostatnio wystąpił u mnie problem, który jest dla mnie dziwny. Mianowicie podczas jazdy zapaliły się mi lampka sygnalizacyjna systemów zabezpieczenia przed kradzieżą (kłódka).Myślałem, że to jest oznaka słabej baterii w kluczyku-pilocie. Co zresztą było prawdą, bo bateria miała 2,7 v. Instrukcja jaki i filmik na YouTube pokazują jak wymienić baterie w takim pilocie. I tak zrobiłem, no i niestety pilot nie działa. Muszę kluczykiem otworzyć drzwi, a potem uruchomić auto z przyłożeniem kluczyka do startera. Wtedy silnik się uruchamia. Byłem już u dwóch ludków którzy dorabiają kluczyki, i na razie nic mi nie doradzili. Dziwne to. Miałem z 10 samochodów i nigdy takiego problemu.
Instrukcje zgrywania pilota z samochodem dotyczą wersji ze stacyjką. Tutaj nie ma stacyjki. Pilot normalnie mruga diodami, ale nic poza tym. Brakuje synchro.
pilot kluczyk, brak reakcji po wymianie baterii
Strona 1 z 1
Wygląda jakby kluczyk nie nadawał sygnału... Więc albo bateria na którą wymieniłeś jest lipna (widziałem już takie historie na forum) albo kluczyk się popsuł. Co z drugim kluczykiem?
Jak do odpalenia potrzebujesz trzymać kluczyk blisko stacyjki to moim zdaniem działa ta standardowa plastyka immobilajzera do którego nie jest wymagana bateria.
Ja wymieniałem baterię w kluczyku i bez problemu wszystko poszło. Pytanie też czy nie masz omegi (dodatkowe zabezpieczenie) i czy tam nie trzeba wymienić baterii?
Ps. Popraw sobie profil nie xc3 czy tylko CX-3
Jak do odpalenia potrzebujesz trzymać kluczyk blisko stacyjki to moim zdaniem działa ta standardowa plastyka immobilajzera do którego nie jest wymagana bateria.
Ja wymieniałem baterię w kluczyku i bez problemu wszystko poszło. Pytanie też czy nie masz omegi (dodatkowe zabezpieczenie) i czy tam nie trzeba wymienić baterii?
Ps. Popraw sobie profil nie xc3 czy tylko CX-3
No to jak jeden kluczyk nie działa to raczej coś nie łączy bateria lub się popsuł... 3,5V to raczej dobry wynik...
Omega to dodatkowe zabezpieczanie montowane w większości samochodów z polskich salonów. Często sprawia problemy. Taka dodatkowa "pastylka" lub karta przy kluczach.
Omega to dodatkowe zabezpieczanie montowane w większości samochodów z polskich salonów. Często sprawia problemy. Taka dodatkowa "pastylka" lub karta przy kluczach.
Rzuć o ziemię może zadziała.hahhah. A tak serio sprobuj jeszcze z nowa bateria.jerzyWU napisał(a):Pozdrawiam wszystkich fanów mazdy cx 3.Mam w sumie mazdę niecałe dwa tygodnie, więc uczę się cały czas u mnie problem. Ostatnio wystąpił u mnie problem, który jest dla mnie dziwny. Mianowicie podczas jazdy zapaliły się mi lampka sygnalizacyjna systemów zabezpieczenia przed kradzieżą (kłódka).Myślałem, że to jest oznaka słabej baterii w kluczyku-pilocie. Co zresztą było prawdą, bo bateria miała 2,7 v. Instrukcja jaki i filmik na YouTube pokazują jak wymienić baterie w takim pilocie. I tak zrobiłem, no i niestety pilot nie działa. Muszę kluczykiem otworzyć drzwi, a potem uruchomić auto z przyłożeniem kluczyka do startera. Wtedy silnik się uruchamia. Byłem już u dwóch ludków którzy dorabiają kluczyki, i na razie nic mi nie doradzili. Dziwne to. Miałem z 10 samochodów i nigdy takiego problemu.
Instrukcje zgrywania pilota z samochodem dotyczą wersji ze stacyjką. Tutaj nie ma stacyjki. Pilot normalnie mruga diodami, ale nic poza tym. Brakuje synchro.
- Od: 21 gru 2024, 19:33
- Auto: 2009
Strona 1 z 1