Nabyłem drogą kupna (45PLN) oryginalną mazdowską zaprawkę. Dołączono do niej obrazkową instrukcję ale nie rozumiem pkt. 6, 7 i 8. Mam nałożyć na gąbkę trochę rozpuszczalnika i wcierać aż do wyrównania powierzchni?
Czy ktoś może tego już używał?
Chcę podmaskować parę obtarć w miejscach mało widocznych ale mnie drażniących.
farba zaprawkowa
Strona 1 z 1
Masz coś poza lakierem bazowym i bezbarwnym?
Jakiś sztyft z głowicą z gąbki?
Jak dla mnie to masz go zmoczyć WODĄ i rozetrzeć nałożony wcześniej lakier bazowy do wyrównania powierzchni.
Potem nałożyć bezbarwny lakier.
Jakiś sztyft z głowicą z gąbki?
Jak dla mnie to masz go zmoczyć WODĄ i rozetrzeć nałożony wcześniej lakier bazowy do wyrównania powierzchni.
Potem nałożyć bezbarwny lakier.
Nowoczesne, ekologiczne lakiery to lakiery wodne. Dlatego są takie delikatne.
Pewnie dlatego lekko podsuszoną zaprawkę można rozetrzeć gąbką zamoczoną w wodzie.
Tu chyba żadna agresywna chemia typu nitro albo chlorokauczuk nie wchodzi w grę.
Takie coś znalazłem w sieci.
Pewnie dlatego lekko podsuszoną zaprawkę można rozetrzeć gąbką zamoczoną w wodzie.
Tu chyba żadna agresywna chemia typu nitro albo chlorokauczuk nie wchodzi w grę.
Takie coś znalazłem w sieci.
Ja też się przymierzam do kupna i wykonania zaprawki, bo mam kilka, na szczęście drobnych, odprysków po kamolach. Widziałem na YT, że można zrobić to tak, że nie będzie w ogóle widać. Z moimi dwiema lewymi rękami może się to jednak nie udać.
esem, Daj proszę znać, jak poszło, co było najtrudniejsze no i wrzuć, jak możesz zdjęcie przed i po. Powodzenia!
esem, Daj proszę znać, jak poszło, co było najtrudniejsze no i wrzuć, jak możesz zdjęcie przed i po. Powodzenia!
Strona 1 z 1