Czateria... 2021
Samochody z polskiego rynku spoko, jednak tylko od osoby prywatnej. Niby jest cepik ale nic nie stoi na przeszkodzie by cofać licznik przed przeglądem, przy założeniu że nie było kontroli drogowych etc. Stosowane w niektórych nieuczciwych firmach.
Oczywiście że tak.
Sam znam historię autolawety (Ducato), która co trzecią wymianę oleju pojawiała się na oficjalnym przeglądzie w ASO ze skorygowanym licznikiem, a cały czas kursowała PL-DE-PL z autami na handel.
I tak oto, auto chyba 3 letnie, miało całkiem spory przebieg koło 200kkm.
Ooooo panie, w trzy lata 200kkm! Gonione było to auto troszkę, nie?
Tylko że oficjalnie było to 600kkm
Ja mam nadzieję że na niedzielę już odbiorę francę. Dzisiaj mieli złożyć rozrząd i składać przód (nowy zderzak, lampy i błotnik). Zaczyna mnie to już wk....ć
Sam znam historię autolawety (Ducato), która co trzecią wymianę oleju pojawiała się na oficjalnym przeglądzie w ASO ze skorygowanym licznikiem, a cały czas kursowała PL-DE-PL z autami na handel.
I tak oto, auto chyba 3 letnie, miało całkiem spory przebieg koło 200kkm.
Ooooo panie, w trzy lata 200kkm! Gonione było to auto troszkę, nie?
Tylko że oficjalnie było to 600kkm

Ja mam nadzieję że na niedzielę już odbiorę francę. Dzisiaj mieli złożyć rozrząd i składać przód (nowy zderzak, lampy i błotnik). Zaczyna mnie to już wk....ć

Neonixos666 napisał(a):,,if you want to do something right do it yourself"
Zamówiona lodówka z RTV Euro AGD przyjechała, panowie wnieśli ją ładnie na 2 piętro ale pokonało ich wniesienie jej do mieszkania. Przyjechałem z pracy zdjąłem drzwi wciągnąłem ją do mieszkania ustawiłem potem zadzwoniłem do teścia żeby pomógł mi drzwi założyć bo ciężkie. Może nie jest to w ich kompetencji żeby drzwi zdejmować ale szkoda że teścia nie było na miejscu to by im je zdjął... No ale na szczęście ogarnięte, lodówka w mieszkaniu.
Jak 5lat temu TV kupiłem, to "panowie" wystawili karton z zawartością na chodnik przy aucie i chcieli się zawijać na firmę..
Musiałem się za kieszeń złapać, żeby ich zatrzymać, bo TV z tych większych..
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
Krzemol napisał(a):Kiedyś za Colta 1.3 płaciłem więcej jak za 166 3.2
Za Polo 1.4 tdi zapłaciłem 800zł. Za X3 3.0 miesiąc później 500zl...
Dobra, to ja zacznę.

Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Mazda 6 2.0 MZR-CD '04 / Mazda 6 1.8 ELPIDŻI '03 / i inni... :D
------------------------
Marcin / aka Roxygenium
Takie mieszkanie u mnie w mieście na sprzedaż, osobliwe..
https://www.olx.pl/d/oferta/okazja-kawa ... er_profile
https://www.olx.pl/d/oferta/okazja-kawa ... er_profile
Święta, święta .. już Sylwester..
Imprezujecie w domach, czy na bogato?
Historie mojej młodości :
zadra napisał(a):Święta, święta .. już Sylwester..
Gdzie na bogato, nie ma miedzi dupa siedzi.

Młody nie ma najlepszego czasu, nie dość że przytarł bok Astry to jeszcze zaczęła chodzić na 3 cylindry, po sprawdzeniu błędów wyszło P0303 wypadanie zapłonu na trzecim garze. W Poniedziałek rano na warsztat i chłopaki może ogarną co jej dolega, obstawiam listwę zapłonową.
Na bogato
Ostatni raz na "bogatym" Sylwestrze byłem jakieś 30 lat temu
Nie cierpię tego typu imprez.
Uwielbiam siedzenie w domu

Ostatni raz na "bogatym" Sylwestrze byłem jakieś 30 lat temu
Nie cierpię tego typu imprez.
Uwielbiam siedzenie w domu
Szyna napisał(a):Ta "kawalerka" wygląda jak dostawiony kontener
To stare kolejowe bloki, wynajęcie tego za 600 zł było by kompletną głupotą ale kupno za 85 tys jeszcze większą.
Dopisano 30 gru 2024 21:25:
Astra młodego dziś zaprowadzona na warsztat i już ogarnięta, wpadł komplet nowych świec oraz nowa listwa zapłonowa, jutro odbieramy i mam nadzieję że nie będzie już problemu. Jednak memy z Oplem aktualne

No i Edge sprzedany. Poszlo szokujaco szybko. Wystawiony w środe w nocy, pierwszy telefon we czwartek rano i dzis zaliczkowany. Problemy z przelewm calej kwoty, wymusily zaliczke.
Ogolnie, 6 telefonow o auto a sadzilem ze bedzie miesiace stal....
Ogolnie, 6 telefonow o auto a sadzilem ze bedzie miesiace stal....
..::Born To Rise Hell::..
Już dopłyną?
Nie, stoi w UK. W czwartek chyba bedzie w Holandii.
Wystawilismy wczesniej Edga sadzac ze z miecha postoi…..a tu taka niesodzianka. Nawet w dobrej kasie mi poszedl , czyli kolejny w ktorym wyszedlem na 0 po 13 miesiecznym uzytkowaniu.
Wystawilismy wczesniej Edga sadzac ze z miecha postoi…..a tu taka niesodzianka. Nawet w dobrej kasie mi poszedl , czyli kolejny w ktorym wyszedlem na 0 po 13 miesiecznym uzytkowaniu.
..::Born To Rise Hell::..
Ja wreszcie wczoraj odebrałem 508 od mechaników.
Masakra, 11.11 kupiony.
No ale chwilę czekałem na lampy z CHRL
Pierwszy raz odebrałem w Sylwestra. Ujechałem 900m i dup, usterka silnika, zgasł.
Po 3m odpalił, na luzie chodził bezproblemowo. Próba jazdy i po 400m znowu stop i usterka silnika.
Po różnych kombinacjach wróciłem do serwisu na elektryku. No i został na Nowy Rok
Okazało się, że padł czujnik położenia wału (co jakiś czas nie dawał sygnału, w efekcie komp wyłączał silnik). Dopóki go nie odpięli przy wymianie rozrządu, działał. Potem przestał. Ciekawe że na luzie chodził, a jazd próbnych nie robili bo auto było bez tablic.
Fajnie się tym jeździ. Skubaniec jest tak wyciszony że kompletnie tego diesla nie słychać kiedy pracuje a kiedy turla się na prądzie. W porównaniu do Mazdy 6 to inna liga zupełnie.
Wczoraj po południu mieliśmy atak zimy w CK. Wszystko stało lub się mocno ślizgało. Przełącznik 4WD czyni cuda
(i nówki zimówki również
)
Masakra, 11.11 kupiony.
No ale chwilę czekałem na lampy z CHRL

Pierwszy raz odebrałem w Sylwestra. Ujechałem 900m i dup, usterka silnika, zgasł.
Po 3m odpalił, na luzie chodził bezproblemowo. Próba jazdy i po 400m znowu stop i usterka silnika.
Po różnych kombinacjach wróciłem do serwisu na elektryku. No i został na Nowy Rok

Okazało się, że padł czujnik położenia wału (co jakiś czas nie dawał sygnału, w efekcie komp wyłączał silnik). Dopóki go nie odpięli przy wymianie rozrządu, działał. Potem przestał. Ciekawe że na luzie chodził, a jazd próbnych nie robili bo auto było bez tablic.
Fajnie się tym jeździ. Skubaniec jest tak wyciszony że kompletnie tego diesla nie słychać kiedy pracuje a kiedy turla się na prądzie. W porównaniu do Mazdy 6 to inna liga zupełnie.
Wczoraj po południu mieliśmy atak zimy w CK. Wszystko stało lub się mocno ślizgało. Przełącznik 4WD czyni cuda

U mnie trzecia zima bez zmiany, jak założyłem wielosezon tak jeżdżę bez rotacji. Nie jest źle przyczepność do normalnej jazdy wystarczająca nie ma problemu z podjazdami ani ruszaniem. Ostatnio załadowałem sporo na tył i myślałem, że nie będzie za wesoło, ale nie było źle. Najważniejsze to żeby nie było dużego mrozu, śnieg nie przeszkadza.
Krzemol napisał(a):Też jestem fanem całorocznych ale ostatecznie stwierdziłem że do QV trochę nie wypada.
To zależy czego oczekujesz od opony, jak bym miał jakieś mocne auto którego potencjał chciałbym wykorzystać to raczej o wielosezonie bym nie myślał, ale do nudnego dupowozu to jak najbardziej.