Uchwyt na telefon
Strona 1 z 1
Cześć mam pytanie jakie uchwyty i w jakim miejscu macie zamontowane w swoich CX30 bo jak zastanawiam się w którym miejscu i jaki zamontować. Obecnie kupiłem na nawiew do strony prawej ale średnio zdaje egzamin. Nie wiem czy przyklejać do skóry czy materiału.
Ja mam taki, jak na zdjęciu (w "3" wprawdzie, ale kratki wentylacyjne są chyba podobne, jeśli nie identyczne). Zakupiłem 5 lat temu razem z etui do telefonu Samsung Galaxy S10+ A służył mi jeszcze w poprzednim samochodzie. Ma wbudowane: magnesy neodymowe, ładowanie indukcyjne 10 W i wentylatorek, a wszystko w zgrabnej, niewielkiej obudowie. Musiałem jednak podnieść go odrobinkę, bo za bardzo pochylał się w dół.
A po co telefon w uchwycie?
stavros2002 napisał(a):A po co telefon w uchwycie?
Po to aby wygodnie używać np.: dwóch nawigacji, ewentualnie Yanosika lub Ryśka
https://www.youtube.com/watch?v=S01n4A7QyJ0
dark_luke napisał(a):A po co się ograniczać ?
Nie lepiej cztery ?
Cztery uchwyty, czy cztery nawigacje?
A na poważnie, to w trakcie jazdy trzymanie telefonu w dłoni grozi mandatem (bo z punktu widzenia bezpieczeństwa nie ma to znaczenia – obsługa telefonu absorbuje kierowcę w mniejszym lub większym stopniu i siłą rzeczy odrywa on swój wzrok od drogi).
Palmer napisał(a):dark_luke napisał(a):A po co się ograniczać ?
Nie lepiej cztery ?
Cztery uchwyty, czy cztery nawigacje?![]()
A na poważnie, to w trakcie jazdy trzymanie telefonu w dłoni grozi mandatem (bo z punktu widzenia bezpieczeństwa nie ma to znaczenia – obsługa telefonu absorbuje kierowcę w mniejszym lub większym stopniu i siłą rzeczy odrywa on swój wzrok od drogi).
Nawet telefon w uchwycie powoduje oderwanie wzroku.
Dlatego wyłączyłem dotykowa obsługę w wyświetlaczu centralny aby nie korciło.
Telefon spięty z autem i to wystarczy. A machanie paluchami w trasie w telefonie może się źle skończyć.
mariusz_70 napisał(a):stavros2002 napisał(a):A po co telefon w uchwycie?
Po to aby wygodnie używać np.: dwóch nawigacji, ewentualnie Yanosika lub Ryśka
https://www.youtube.com/watch?v=S01n4A7QyJ0
Nie słyszałem o używaniu dwóch nawigacji naraz, no ale jak ktoś chce można i 5
A swoją drogą można podzielić ekran.
Strona 1 z 1