Cześć,
Mam taki problem że prawy kierunkowskaz szybko mi miga(światła również) , dwa razy szybciej od lewego.
Miał ktoś może podobny problem albo wiecie czemu tak się dzieje ?
Pozdrawiam
Prawy kierunkowskaz szybko miga
Strona 1 z 1
wielokrotnie, min w dużym fiacie, ładzie samarze, seacie toledwo...
zazwyczaj tak się dzieje gdy przepali Ci się jedna z żarówek kierunkowskazów na danej stronie (masz dwie lub trzy) zmienia się obciążenie i są takie efekty, ale to przy starych przerywaczach – czy u Ciebie również, nie mam pojęcia.
Sugerowałbym najpierw sprawdzić, może faktycznie któraś nie świeci a dodatkowo (jeśli nie to) to dokładnie kontrolować podłączenie masowe – odkręcić, wyczyścić, zabezpieczyć.
Inna sprawa, jeśli masz diody miast żarówek...
zazwyczaj tak się dzieje gdy przepali Ci się jedna z żarówek kierunkowskazów na danej stronie (masz dwie lub trzy) zmienia się obciążenie i są takie efekty, ale to przy starych przerywaczach – czy u Ciebie również, nie mam pojęcia.
Sugerowałbym najpierw sprawdzić, może faktycznie któraś nie świeci a dodatkowo (jeśli nie to) to dokładnie kontrolować podłączenie masowe – odkręcić, wyczyścić, zabezpieczyć.
Inna sprawa, jeśli masz diody miast żarówek...
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Dzięki za odpowiedzi.
Awaryjne świecą normalnie
Dokładnie nie działa jedna tylna żarówka, więc chyba spróbuje to wymienić i zobaczę jak będzie działać.
Jeszcze jedno pytanie
Wydaje mi się że ten reflektor [jaki?] , jest nieszczelny jest tam woda. Ja też wcześniej tym autem sie nie zajmowałem ale z tego co od rodziny się dowiedziałem to żarówka była wymieniana ale chyba albo tam jest woda albo coś się dzieje że ona się szybko pali. Czy w takiej sytuacji poprostu kupić nowy reflektor i wymienić czy może na coś jeszcze zwrócić uwage?
Awaryjne świecą normalnie
Dokładnie nie działa jedna tylna żarówka, więc chyba spróbuje to wymienić i zobaczę jak będzie działać.
Jeszcze jedno pytanie
Wydaje mi się że ten reflektor [jaki?] , jest nieszczelny jest tam woda. Ja też wcześniej tym autem sie nie zajmowałem ale z tego co od rodziny się dowiedziałem to żarówka była wymieniana ale chyba albo tam jest woda albo coś się dzieje że ona się szybko pali. Czy w takiej sytuacji poprostu kupić nowy reflektor i wymienić czy może na coś jeszcze zwrócić uwage?
- Od: 15 maja 2024, 11:54
Można wyjąć lampę i wlać do niej wodę do pełna i sprawdzić ew. przecieki. Jeżeli jest ok to wyciąć nową uszczelkę. Kupić można arkusz gąbki w formacie A4 w sklepie papierniczym, cena ok. 5 zł. Są w różnych kolorach i wyciąć na wzór starej. Zardzewiałe z wilgoci styki wyczyścić, a klosz lampy delikatnie wysuszyć suszarką do włosów.
- Od: 11 sty 2020, 23:46
- Auto: mazda 2 DY
Strona 1 z 1