Moja Mazda to 21r więc nie najnowsza a telefon podłączam kablem i AA włącza się automatycznie i tak naprawdę to rzadko korzystam z komend głosowych. Sprawdzałem to po przeczytaniu tego wątku na forum.
Jak możesz nie mieć AA kiedy mamy takie same samochody tzn z 21r i 150psi manualna. Różnica takaż że moja wersja Hikari.
Komendy głosowe
1, 2
yedi napisał(a):2. Nie masz ustawionego automatycznego uruchamiania AA po podłączeniu telefonu do stacji multimedialnej, więc przy podłączonym telefonie uruchamiasz go ręcznie,
Czy automatyczne uruchamianie AA po podłączeniu telefonu objawia się tym, że od razu na ekranie pokazuje się interfejs AA, a ręczne uruchomienie na tym, że na głównym ekranie systemu rozrywki Mazdy pojawia się opcja włączenia AA?
Mogę, bo mam CarPlayJarol30 napisał(a):Jak możesz nie mieć AA kiedy mamy takie same samochody.
Dopisano 12 lis 2024, 19:22:
Palmer napisał(a):yedi napisał(a):2. Nie masz ustawionego automatycznego uruchamiania AA po podłączeniu telefonu do stacji multimedialnej, więc przy podłączonym telefonie uruchamiasz go ręcznie,
Czy automatyczne uruchamianie AA po podłączeniu telefonu objawia się tym, że od razu na ekranie pokazuje się interfejs AA, a ręczne uruchomienie na tym, że na głównym ekranie systemu rozrywki Mazdy pojawia się opcja włączenia AA?
Jak napisałem wyżej, mam CarPlay, ustawiony tak, że uruchamia się automatycznie po podłączeniu telefonu, ale "objawem" jest tylko ikona CarPlay na interfejsie Mazdy Connect, interfejs CarPlay nie uruchamia się automatycznie i żeby skorzystać z CarPlay muszę wejść tam ręcznie. Ale mimo tego, że interfejs CarPlay nie jest uruchomiony, aktywny jest tylko jego asystent (Siri). Mazdowski nie działa. Dlatego zapytałem jak to wygląda w AA.
1, 2