Witam,
Mam problem z głośnikami w tylnych drzwiach Mazdy 3 BM 2014 hatchback.
Zmieniałem głośniki zarówno z przodu jak i z tyłu na trochę lepsze niż fabryczne. Problem dotyczy głośników w tylnych drzwiach, a dokładniej tego, że nie ma z nich przyjemnej głębi tylko "dudnienie" z echem.
W przednich mialem głośniki MacAudio Mobil street 16cm, grały fajnie, ale postanowiłem kupić droższe głośniki odseparowane z tweeterami, więc wyzej wymienione podłączyłem w tylnych drzwiach. W przednich drzwiach grały one fajnie, słychać przedewszystkim głębie i bas, ale w tylnych drzwiach jest po prostu katastrofa. Gdy trzymam głośnik w ręku słychać ładnie że gra nisko, ale gdy tylko włożę glosnik w otwór w drzwiach jest jedno wielkie echo i brak basu.
Drzwi przód i tył mam wygluszone. W tylnych drzwiach bylo dużo otworów zaślepionych plastikowymi osłonami, które wyrzuciłem i wygluszylem szczelnie używając kilku warstw maty bitumicznej i boczki drzwi dodatkowo piankami. Nic to nie pomogło.
Głośniki są podłączone prawidłowo, po prostu grają źle tylko w tylnych drzwiach, przednie drzwi nie ma takiego problemu.
Jak sytuacja wygląda u was? Podczas głośniejszej muzyki muszę po prostu wyciszyć tylne drzwi w radio bo w środku auta jest jedno wielkie dudnienie i brak niskiego czystego bassu.
Nie mam BOSE, zwykle radio, ale zastąpione Androidem, wiem, że moc takiego radia nie jest oszałamiająca, ale tu ewidentnie jest coś z drzwiami. W wersji BOSE z tego co wiem tył ma tylko średnie tony.
Mazda 3 BM 2014 hatchback – tylne głośniki.
Strona 1 z 1
Strona 1 z 1