Witam użytkowników,
Od dłuższego czasu mam problem podczas tankowania mojej Mazdy 3 (BM 2015).
Pod koniec tankowania tuż przed odbiciem pistoletu paliwo tryska z wlewu paliwa i cieknie po karoserii.
Nie zdarzyło mi się nic podobnego w innych autach, nikt znajomy nie ma takiego problemu.
Byłem z tym problemem w dwóch serwisach ale nic nie naprawili.
Załączam wideo z tankowania:
https://vimeo.com/1015809764?share=copy#t=0
Co o tym myślicie?
Czy ktoś jeszcze ma podobny problem?
Z góry dzięki za pomoc!
Paliwo tryska przy tankowaniu w Mazdzie 3
Strona 1 z 1
Też tak mialem 
Ciekawe jest to co piszecie
.
Nigdy w M3BM ani w innej Maździe w ciągu 35 lat użytkowanie różnych modeli nie miałem takiego problemu.
Jedynie gdy świadomie dolewałem benzynę na maksa aż zaczęła się wylewać z wlewu to tak ale to ekstremalna sytuacja. Zakładam, że o takiej nie piszecie.
Jak dla mnie na filmie pistolet nie jest włożony do końca i dlatego powstał problem.
Gdy tankuję to obudowa pistoletu praktycznie opiera się o karoserię. Tu jest duża przerwa.
Nigdy w M3BM ani w innej Maździe w ciągu 35 lat użytkowanie różnych modeli nie miałem takiego problemu.
Jedynie gdy świadomie dolewałem benzynę na maksa aż zaczęła się wylewać z wlewu to tak ale to ekstremalna sytuacja. Zakładam, że o takiej nie piszecie.
Jak dla mnie na filmie pistolet nie jest włożony do końca i dlatego powstał problem.
Gdy tankuję to obudowa pistoletu praktycznie opiera się o karoserię. Tu jest duża przerwa.
Tankowanie oczywiście do pierwszego odbicia a nie dolewanie na maxa
Pistoletu włożyć dalej się nie da – próbowałem na różne sposoby, pod różnymi kontami ale bez poprawy.
Zastanawia mnie też to, że problemu nie miałem zaraz po zakupie auta (używanego), ale pojawił się po ok. pół roku użytkowania.
Pistoletu włożyć dalej się nie da – próbowałem na różne sposoby, pod różnymi kontami ale bez poprawy.
Zastanawia mnie też to, że problemu nie miałem zaraz po zakupie auta (używanego), ale pojawił się po ok. pół roku użytkowania.
- Od: 3 paź 2024, 20:16
- Auto: Mazda 3 BM 2015
Benzyna 120KM
Strona 1 z 1