Witam
mazda 3 2014 2.0 120km SEDAn
ostatnio przyjechałem na parking i w pośpiechu /roztargnieniu zostawiłem auto na start/stop (bylem przekonany ze zgasiłem silnik ale auto poprostu "zgasło " na start/stop) i zostawilem tak auto na 10h....
po powrocie aku był rozładowany do 0000 % ,życzliwa osoba podładowała mnie przez kable i auto żyło.
PROBLEM jest taki ze od tego czasu start stop nie działa ,jak wejde w stan gotowosci Start/stop w mazda connect to ikonka akumulatora nie ma gotowosci -ktoś wie co sie mogło uszkodzic?
problem ze start stop
Strona 1 z 1
wydaję mi się że jednak cos nie jest ok
mam wgrane aio tweaks i tam w spedometer pokazuje mi naładowanie akumulatora
miałem 65% pojechałem w trase 160km autostradą -auto postało 1 dzien i z powrotem 160km
i battery SOC pokazuje 72% -owszem teraz start stop sie załącza ale obstawiam ze pojezdze troche po miescie i znowu sie nie bedzie załączać a wcześniej nie było z tym problemu
i dlaczego po takiej trasie aku nie naładował się do maxa
generalnie nie zalezy mi na start stop -bardziej interesuje mnie co mogło się uszkodzić po tej akcji
mam wgrane aio tweaks i tam w spedometer pokazuje mi naładowanie akumulatora
miałem 65% pojechałem w trase 160km autostradą -auto postało 1 dzien i z powrotem 160km
i battery SOC pokazuje 72% -owszem teraz start stop sie załącza ale obstawiam ze pojezdze troche po miescie i znowu sie nie bedzie załączać a wcześniej nie było z tym problemu
i dlaczego po takiej trasie aku nie naładował się do maxa
generalnie nie zalezy mi na start stop -bardziej interesuje mnie co mogło się uszkodzić po tej akcji
Ja po wymianie ku na nowy musiałem kilka dni pojeździć, żeby było dobrze.
Może Madzia ma takie humory i 160 km to za mało?
Może Madzia ma takie humory i 160 km to za mało?
Strona 1 z 1