Zawiedziony CX-60 3,3 D

Mazda CX-60 2022-

Postprzez Narian » 15 cze 2024, 14:46

Niestety ale wszystkie zalety są skasowane przez wady jakie posiada ten samochód.
– przy każdym uruchomieniu pojawia się inne menu
– nie personalizuje się
– zamykanie się pojazdu działa jak na loterii
– odryglowanie się działa również różnie
– Android Auto działa na kablu (nie zawsze) i nie ma gdzie położyć telefonu
– Gaśnie wyświetlacz w czasie jazdy
– System uruchamia się bardzo długo
– W czasie deszczu i ograniczonej widoczności nie włączają się światła mijania i nie ma nawet opcji w
menu aby tak ustawić
– W trakcie gwałtownego hamowania nie utrzymuje toru jazdy
– Asystent pasa ruchu potrafi wkurzyć, bo pomimo kierunkowskazu odbija kierownicą z powrotem
– Bardzo często nie można otworzyć dotykowo i trzeba z kluczyka a ponadto nie ma czujników (w wersji
premium) w tylnych drzwiach, wpierw trzeba otworzyć przednie a następnie tylne drzwi
– Pomimo ciekawej budowy zawieszenie jest kiepściutkie
– Na śliskiej nawierzchni auta wpada w mikro poślizgi, wrażenie jakby nie było zbieżności
– Wadą jest też dołączany napęd przedni, gdyż system działa bardzo wolno i na mokrej nawierzchni
wypada się z drogi (przy przyśpieszaniu) zanim system zareaguje
Jest jeszcze więcej uwag dotyczących organizacji wnętrza ale już nie będę się rozpisywał.
Sumując to jestem zawiedziony i najchętniej wymienił bym to auto na inną markę.
Początkujący

Od: 15 cze 2024, 14:20
Auto: CX-60 3,3L SKYACTIV D 254 Takumi

Postprzez krzychun » 15 cze 2024, 15:23

Narian napisał(a):– W czasie deszczu i ograniczonej widoczności nie włączają się światła mijania i nie ma nawet opcji w
menu aby tak ustawić
.

Przecież masz na manetce na boku przycisk od wyłączania auto... Bardzo fajny patent. A to że przy ograniczonej widoczności nie dostrzega samochodów na czas to normalne.

Co do napędu też miałem wrażenie że reakcja jest opóźniona. Ale reszta do męczenia ASO np klamki czy problemy z wyświetlaczem. Ten problem z odbijanie po włączeniu kierunkowskazu to poważny temat i z tego co wiem już był zgłaszany ale w egzemplarzy co jeździłem na bank nie występował.

Edit: widzę, że ktoś chciał się wyżalić i już więcej nie zaglądnąć (ponad tydzień bez zalogowani). Pomogło czy może jakiś czarny PR konkurencji?
Moderator

Od: 22 paź 2018, 15:39
Auto: CX-3 AT AWD 2018 SkyPassion

Postprzez Lukk75 » 24 lip 2024, 17:28

Chyba faktycznie konkurencja….
Na prawie każdy z tych zarzutów szeroko otwieram oczy. Mam dokładnie ten sam model!
Jakie inne menu? Co się nie personalizuje, za każdym razem mnie rozpoznaje , tylko muszę spojrzeć w kamerę!
Nic mi w życiu nie zgasło, a czas uruchamiania systemu proponuje porównać z innymi markami premium, można się zdziwić . W menu jest regulacja czułości świateł. Itp.itd.
Wiele z tych zarzutów jest również subiektywne. Jeden odczuwa tak inny inaczej…
Osobiście jestem bardzo zadowolony. Właśnie wróciłem z wakacji , prawie 6k przejechane Belgia/Francja (koło 4 k po autostradach). Boks na dachu i 4 osoby na pokładzie z bagażami. Całe 5,9l/100km. Jazda zgodnie z przepisami (Niemcy 120/tempomacie).
A żeby wybrzmiało, żadnych uwag do zawieszenia!
Forumowicz

Od: 12 maja 2016, 00:15
Auto: SX4 2,0DDIS 4x4 czarny metalic
CX3 2,0 AWD Titanium Flash
CX30 Hikari, Skyactive X, AWD,, MT, Deep Crystal Blue