Przez weekend bawiłem się trochę softem panelu dotykowego. Mazda miała wgrana wersję 31.00.100.
Najpierw wgrałem wersję 56.00.513
a potem najnowsza do której można wgrać darmowy android auto czyli 59.00.545 bez płacenia 1100zl za moduł usb i montaż.
Do tego doszedł android auto wersja 3-4-5825 oraz program AiO 2.8.4.
Całość chodzi ok. Adres do nawigacji z aktualną mapa google map wybieramy głosowo, rozmówcę do rozmów telefonicznych też. Dopiero uczę się tego ale najważniejsze że mapy są z telefonu aktualne a nawigacja wybiera drogę bez korków bo to nawigacja google.
Cala ścieżkę instalacyjna, która nie była łatwa przeszedłem tylko dzięki koledze Andrep. Dziękuję mu za to bardzo serdecznie, bo poświęcił mi bardzo dużo czasu w ten weekend. 1100zl zaoszczędzone. Z drugiej strony Mazda robi nieźle świństwo użytkownikom blokując im dostęp do darmowego android auto bez ich zgody.
No i samo to że android auto w Polsce nie można ściągnąć ze sklepu Google na komórkę tylko trzeba wgrywać pliki ściągnięte z USA na kompa, a potem przenosić to na komórkę. Cala ścieżka jest mega trudna i czasochłonna choć do pokonania dla każdego kto poświęci temu dzień dłubania. Wgrywanie do auta softu to 40 minut.

Będę jeszcze chciał wgrać Smart MZD player by móc puszczać na wyświetlaczu filmy i bajki dziecku.