Czateria... 2021
Hamulce mam ogarnięte. Otóż okazuje się, że w roczniku mojej Meganki były tarcze z piastą (takie są wg ASO), ale akurat w moim egzemplarzu są bez piasty. 170 zł sztuka.
Ciekawe czy gdybym zaprowadził do ASO, to by mnie skasowali na 1500+ za same tarcze, czy by powiedzieli, że jednak były tańsze. Kłopocików mi jednak to narobiło, bo już minęło 14 dni od zakupu. Musieli mnie jeszcze wk*** na koniec.
Ciekawe czy gdybym zaprowadził do ASO, to by mnie skasowali na 1500+ za same tarcze, czy by powiedzieli, że jednak były tańsze. Kłopocików mi jednak to narobiło, bo już minęło 14 dni od zakupu. Musieli mnie jeszcze wk*** na koniec.
Chyba miałeś na myśli tarcze z łożyskami
. Ja planuje na lato ogarnąć tył ale zastanawiam się czy warto bo plany są na sprzedaż. Chce coś berlingowatego kupić ale co wyjdzie to zobaczymy.
nemi napisał(a):W ASO i niezależnym warsztacie mówili, że z piastami. Wszystko jedno
W sumie racja tarcza piasta i łożysko tworzy jedność, zakładasz na czop i przykręcasz. Podaj mi VIN Megane
nemi napisał(a):Ale po co? Temat załatwiony.
Chce tylko na tej stronce zobaczyć czy jest Twój model dla Megane IV
Pierwszy zakuch części do auta z Chin zaliczony.
Przełącznik świateł do Lincolna, pasująca do Ford Edge z dodatkowym włącznikiem dla świateł przeciwmgielnych kupiony za 25 euro z przesyłką
.
W PL, używki z Mondeo do przeróbek okolice 300 PLN.
Zobaczymy jak działa
. Wiązke musze skonczyć i mam nadzieję że będzie gitara
.
Dostawa na około 20 marca, przyszła wczoraj
. Kupiona 2 marca.
Przełącznik świateł do Lincolna, pasująca do Ford Edge z dodatkowym włącznikiem dla świateł przeciwmgielnych kupiony za 25 euro z przesyłką
W PL, używki z Mondeo do przeróbek okolice 300 PLN.
Zobaczymy jak działa
Dostawa na około 20 marca, przyszła wczoraj
..::Born To Rise Hell::..
Co wam przypomina ta osłona transportowa koła czujnika ABS ?
ruska mina przeciwpiechotna ? 

Ostatnio edytowano 17 mar 2024, 01:54 przez zadra, łącznie edytowano 1 raz
Historie mojej młodości :
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
[url]https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=102&t=151548&start=140[/url]
staraj się nie rozlewać zbyt dużo przelewając z pustego w próżne...
Kurde i można do skrzyni biegów zamontować normalny wlew, bagnet......Niestety dostęp do filtra trudny bo trzeba demontować sterownik i pół przodu (zatem nie jest to czynność częsta, jak np. we wszystkich skrzyniach AW), ale w sumie wymiana sama wymiana oleju zajmuje 15 minut maks, z zdjęciem obudowy filtra powietrza – w 3,5 nieco mało miejsca i najwygodniej zdjąć obudowę aby mieć dostęp do wlewu i bagnetu.
Wiec wystarczy wymieniać oliwę – połowę bo tyle możeś zrobić przez zlanie z miski i nie rozbieranie skrzyni nawet co każdą wymianę oleju w silniku (ja pewnie będę to robił co 2). Koszt oleju do skrzyni to jakieś 300 PLN.
Serwis zrobiony. Nowa piasta z łożyskiem tył, nowe klocki tył, płyn hamulcowy, oleje, skrzynia, filtry.
Wszystko kupione w PL, żadnego oczekiwania. Najdroższe piasta tył – 512 PLN zamiennik.
Wiec wystarczy wymieniać oliwę – połowę bo tyle możeś zrobić przez zlanie z miski i nie rozbieranie skrzyni nawet co każdą wymianę oleju w silniku (ja pewnie będę to robił co 2). Koszt oleju do skrzyni to jakieś 300 PLN.
Serwis zrobiony. Nowa piasta z łożyskiem tył, nowe klocki tył, płyn hamulcowy, oleje, skrzynia, filtry.
Wszystko kupione w PL, żadnego oczekiwania. Najdroższe piasta tył – 512 PLN zamiennik.
VW mi przysłał list, w którym proponują, że mogę oddać im auto i nie płacić już wykupu
.
Ale jednak się zdecydowałem na wykup (mam 1%
, zrobiliby złoty interes, gdybym oddał – chyba, że oni chcą coś płacić, ale z listu nie wynika
)
Zapłaciłem od razu, będą musieli dwie pozostałe raty leasingu obniżyć o odsetki
Ale jednak się zdecydowałem na wykup (mam 1%

Zapłaciłem od razu, będą musieli dwie pozostałe raty leasingu obniżyć o odsetki

Taka trochę Dacia w rozsądnych pieniądzach.
https://auto.dziennik.pl/premiery/artykuly/9461051,nowa-skoda-epiq-wjezdza-do-polski-wyglada-oblednie-cena-i-naped-sensacja.html
https://auto.dziennik.pl/premiery/artykuly/9461051,nowa-skoda-epiq-wjezdza-do-polski-wyglada-oblednie-cena-i-naped-sensacja.html
- Od: 15 maja 2012, 15:34
- Auto: Jest GJ 2.2 AT
Jest Citroen SpaceTourer
Było C4 Picasso
Była Mazda 6
GH
a ja tam ekologicznie od tygodnia palę węglem w sklepie, raz wrzucasz grudę i zapominasz 

Ja również sobie oppuszcze
.
Żonie się dobrze jeździ Fordem.....
pokazałem nowego Explorera ST......pasuje
zatem kierunek na koniec roku wybrany 
Żonie się dobrze jeździ Fordem.....
Ja się miotam, sprzedawać oba zmieniać na jedno czy jeździć obserwować. Tata trochę czarnoksiężnikuje i mówi, że już mogłem Alfą limit szczęścia wyczerpać i na Włochy by się nie pchał, ba – nawet zaproponował że coś mi tam jest w stanie pożyczyć jakbym się zdecydował zmieniać
. Ale ja leniwy jestem i nawet aut mi się zmieniac nie chce
. I standardowo odmienia mi się co dwa dni 

Tak, jeździ już. Poluzowało się koło pasowe przez co kaszanił się zapłon (stąd mniejsza moc + spalanie z pupy) a ostatecznie ścięło klin na wale. Rozrząd bezkolizyjny więc bez strat. Co do następnego auta to Lexusy będą stare (no dobra, reszta też ale mniej
) a zmieniać dwa stare auta na jedno stare auto to średni sens + koszta utrzymania jak się będzie miało pecha, Laguna Coupe jest czteroosobowa co się trochę gryzie z wakacyjnymi wyjazdami więc na prowadzenie wysuwa się Giulietta 170KM albo olać rozsądek i pójść w QV 235KM
. Pomijając wyjazdy wakacyjne z reguły jeżdżę sam więc po co mi jakaś krowa.

Właśnie ktoś na grupie wstawił swój projekt Scenic 3 z włożonym silnikiem z Megane RS 2.0T. Planuje 300KM+. Tymczasem ja jutro oddaje Renatę na przednie lewe łożysko i uszczelniacz półosi... Renata teraz tyra co dziennie z pełnym bagażnikiem towaru zaopatrując sklep wiec niech jeździ sprawna