Mazda pomyka bezproblemowo, w ostatnim czasie było zwiedzanie Czech i Słowacji. Fajne kręte i równe drogi
Mazda3 BL Z6 '12 Indigo Light Mica
Kolejny serwis olejowy Valvo plus filtr Manna, do kompletu klocki TRW na tył. Przebieg 130600.
Mazda pomyka bezproblemowo, w ostatnim czasie było zwiedzanie Czech i Słowacji. Fajne kręte i równe drogi
.
McMan napisał(a):Tasman20Wroc napisał(a):Mazda pomyka bezproblemowo, w ostatnim...
No taka nuda z tymi BL-kami.. jak w rejsie tak sobie jeździmy i nic się nie dzieje.. no nuda.
pzdr
Dobrze że chociaż trzeba w nich olej zmieniać i ubezpieczenie płacić bo więcej kasy pochłaniałby mi rower
Trzeba się cieszyć, że takie się trafiają auta jeszcze bo z nowymi tak różowo nie jest... 
- Od: 23 maja 2023, 10:15
- Auto: Mazda 3 BN 17r. 2.0l 88kw
alehandro` napisał(a):Trzeba się cieszyć, że takie się trafiają auta jeszcze bo z nowymi tak różowo nie jest...
Owszem trzeba się cieszyć. Był plan zmiany BLki ale się rozmyśliłem i na razie ze mną zostaje.
Zawsze jest dylemat bo przebieg, bo może coś padnie, a to rozrząd.... jesli okoliczności sprzyjają to czemu nie trzymać "pewniaka". Za dobrym autem nawet 2-3-4 letnim trzeba wbrew pozorom też się naszukać a ceny... 
- Od: 23 maja 2023, 10:15
- Auto: Mazda 3 BN 17r. 2.0l 88kw
Trochę temat nieodświeżany ale z czasem od kilku tygodni jest dramat.
Z nowych rzeczy stalowe felgi do zimówek zastąpione alusami kupionymi za śmieszne pieniądze. Przynajmniej tramwaje nie będą razić po oczach.
Dzisiaj wylądowały na aucie i dzięki swojemu kształtowi wyglądają sensownie na aucie. Dramatu nie ma jak na tak mały rozmiar.
Z nowych rzeczy stalowe felgi do zimówek zastąpione alusami kupionymi za śmieszne pieniądze. Przynajmniej tramwaje nie będą razić po oczach.
Dzisiaj wylądowały na aucie i dzięki swojemu kształtowi wyglądają sensownie na aucie. Dramatu nie ma jak na tak mały rozmiar.
Czasu nadal brak, z nowych rzeczy komplet nowych opon na lato Hankook Ventus Prime 4. Miałby być wymienione dwie sztuki ale ostatecznie będzie komplet. Dwie opony Conti zostaną sprzedane albo będę sobie leżeć jako rezerwowe w razie jakiś przygód.
Był mały problem z poceniem się na łączeniu wysprzęglika i przewodu ale wymiana uszczelniacza rozwiązała problem. Poza tym nic ciekawego się nie dzieje. Wypadałoby położyć wosk ale nie ma kiedy tego zrobić
Był mały problem z poceniem się na łączeniu wysprzęglika i przewodu ale wymiana uszczelniacza rozwiązała problem. Poza tym nic ciekawego się nie dzieje. Wypadałoby położyć wosk ale nie ma kiedy tego zrobić
Tasman20Wroc napisał(a):Kolejny przegląd zaliczony. Przy okazji przeglądu sprawdzona geometria bo było akurat wolne stanowisko. Geometria jak i przegląd bez żadnych uwag.
Gdzie robiłeś badanie techniczne i sprawdzałeś geometrię zawieszenia?
Palmer napisał(a):Tasman20Wroc napisał(a):Kolejny przegląd zaliczony. Przy okazji przeglądu sprawdzona geometria bo było akurat wolne stanowisko. Geometria jak i przegląd bez żadnych uwag.
Gdzie robiłeś badanie techniczne i sprawdzałeś geometrię zawieszenia?
W Nadolicach Wielkich u Dunajewskich czy jakiś tak. Miałem ich po drodze z pracy.
Dzisiaj odbył się serwis klimy, wymiana filtrów i piór wycieraczek. Bosch aerotwin wytrzymały 40tys i 4 lata jeśli się nie mylę, Nadal na upartego mogłyby zostać. Tanie nie są ale jakość i wytrzymałość rekompensuje cenę.
Wrzucę mały foto spam bo od roku żadne zdjęcia auta się nie pojawiały. Mazda żyje i ma się dobrze.
Małe spostrzeżenie odnośnie opon Hankook Ventus Prime 4. Wydają się cichsze niż uniroyal rain sport 3 i Conti sportcontact 5 ale mam subiektywnie wrażenie , że duzo słabiej trzymają przyczepność. Nie do końca im ufam w zakrętach, niby auto nie ucieka w zakręcie ale nie dają takiej pewności. Może jeszcze się to poprawi bo na razie zrobiłem na nich 500-600km.
Małe spostrzeżenie odnośnie opon Hankook Ventus Prime 4. Wydają się cichsze niż uniroyal rain sport 3 i Conti sportcontact 5 ale mam subiektywnie wrażenie , że duzo słabiej trzymają przyczepność. Nie do końca im ufam w zakrętach, niby auto nie ucieka w zakręcie ale nie dają takiej pewności. Może jeszcze się to poprawi bo na razie zrobiłem na nich 500-600km.
Poległa chłodnica klimy, gdzieś się rozszczelniła i klima przestała chłodzić. Wymieniona wraz z osuszaczem plus ponowny serwis klimy. Przy okazji wymiana oleju nadal Valvoline 5W30.
Ksylo napisał(a):Cześć, stoję przed wyborem płynu wspomagania kierownicy, zastanawiam sie co wybrać, co skierowało Cię ku wyborze Mobile 320? wstępnie myslałem o Valvoline ATF Dex/Merc
Marka nie miała dla mnie większego znaczenia. Trafił się Mobile w dobrej cenie to padło na niego. Czy to będzie Mobile czy Valvo będzie ok.
Mały fotospam. Nic ciekawego się nie dzieje, za chwilę będzie kolejny przegląd. Była wymiana filtrów kabinowego i powietrza. Wpadł knecht i mann.